strony smaker.pl. Sałatka z kurczakiem, ananasem i ryżem Składniki na 6 porcji: woreczek ugotowanego ryżu 1 pierś lub 1 udko wędzonego kurczaka pół czerwonej papryki puszka kukurydzy słoiczek selera konserwowego 3 jajka ugotowane na twardo 4 plastry ananasa przyprawy: sól, pieprz 4 łyżki majonezu łyżka posiekanej natki pietruszki Wykonanie: Kukurydzę i seler odsączamy. Paprykę, ananasa i kurczaka kroimy w kostkę
Smak mojej kuchnisię jedynie z czterech składników. Sałatka jest bardzo szybka w przygotowaniu, idealna jako lekka przekąska, zapraszam do zapoznania się z przepisem // Składniki: 1 sałata lodowa 6 jajek 4 łodygi selera naciowego 2-3 ogórki kiszone dodatkowo sól, pieprz, zioła, oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Sałatę lodową kroimy lub rwiemy na małe kawałki. Jajka gotujemy i kroimy w kostkę lub mniejsze(...)części. Łodygi selera naciowego trzemy na małych oczkach tarki. Kiszone ogórki trzemy na dużych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiając do smaku – ja użyłam soli, pieprzu, bazylii oraz tymianku. Do całości dodajemy 1-2 łyżki oliwy. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka
Via GustoTakie plasterki świetnie smakują podane z ketchupem na kromce chleba. Prezentują się niebanalnie i przyciągają wzrok. kurczak (ok 1,5kg) 250g cielęciny 400g wątróbek drobiowych 2 marchewki pietruszka kawałek selera 2 liście laurowe Galeo 5 ziarenek ziela angielskiego cebula 2 jajka kajzerka 1/2 szkl. kaszy jaglanej 200 g mozzarelli ok 50-70 g świeżego szpinaku baby kilka plasterków boczku gałka(...)mniejsze porcje. Skrzydełka, udka, piersi oraz korpus przekładamy do większego garnka. Zalewamy 2 l zimnej wody. Gotujemy na niewielkim ogniu. Wybieramy część tworzącej się szumowiny. Marchewkę, pietruszkę oraz seler obieramy. Dodajemy warzywa do garnka z kurczakiem. Dorzucamy ziele angielskie oraz liście laurowe. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotujemy na małym ogniu przez około 40-45 minut (do miękkości mięsa). W międzyczasie
Smaki Na TalerzuPuree z kalafiora i selera jest doskonałym uzupełnieniem wielu dań. Niestety jego minusem jest to, że seler i kalafior gotują się inną ilość czasu i trzeba to robić osobno. W tym przepisie dodajemy masło, żeby uzyskać kremową konsystencję i oczywiście posmak masła. Jeśli chcecie lżejsze danie to zmniejszcie jego ilość - dalej będzie pyszne
Milion Smakównajważniejsze wspomaga spalanie tłuszczy. Krótko mówiąc czym ostrzejsze danie tym lepiej. Składniki: 2 torebki ryżu 2 marchewki 1 pietruszka 1 papryka (ja użyłam żółtej) 0,5 selera 1 rzepa 1 cebula 1 por (biała część) imbir świeży pieprz cayenne sól sos sojowy Przygotowanie: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Marchew, pietruszkę, seler, rzepę ścieramy na tarce o grubych oczkach
Dieta Rozdzielna i Zdrowiejednym z niedawno publikowanych postów: Wigilia z Dietą Rozdzielną Składniki: 400 g ciecierzycy 200 g cebuli 100 g pora (biała część) 200 g marchwi 100 g pietruszki 100 g selera 4 łyżki tłuszczu 200 g koncentratu pomidorowego pół łyżeczki soli łyżeczka domowej wegety łyżeczka musztardy łyżeczka oregano 2 liście laurowe pieprz Przygotowanie: Ciecierzycę ugotować według przepisu(...)opakowaniu. Trzeba pamiętać, że należy ją cały dzień lub noc - 12 godz. moczyć! Marchew, pietruszkę, seler zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę i pora pokroić w piórka. Warzywa podsmażyć na tłuszczu. Podlewamy 300 ml wody, dokładamy listek laurowy i dusimy. Pod koniec duszenia wkładamy koncentrat, doprawiamy przyprawami i dusimy jeszcze ok. 10 min. Gdy warzywa wystygną
Dieta Rozdzielna i Zdrowietypowe dla większości ludzi, a oni stosowali to: talerz ciepłej, lekkiej zupy na śniadanie...😄 Najlepiej ogórkowej... 😋 Składniki: 2 - 2,5l rosołu lub bulionu 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1/3 pora 5 ogórków kiszonych (średniej wielkości) 6 - 7 ziemniaków (może być więcej) 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 3 łyżki śmietany koperek sól pieprz Przygotowanie: Wlewamy rosół(...)garnka, a do niego obrane i pokrojone w kostkę warzywa: marchew, pietruszkę, seler, drobno poszatkowany por. Dokładamy listek laurowy, ziele angielskie i stawiamy na kuchni. Gotujemy ok. 15 min. a później dokładamy ziemniaki. Gdy ziemniaki są na wpół miękkie wkładamy potarte ogórki (jeśli lubimy zupę mocno kwaśną to możemy dodać więcej ogórków) i gotujemy jeszcze z 10 minut, doprawiamy
Dieta Rozdzielna i Zdrowiedokładnie robiłem, ale na pewno jest to dobra wiadomość dla wegan i wegetarian... 😃 Składniki: 2 litry rosołu pół małego kalafiora pół brokułu 2 marchewki 1 pietruszka kawałeczek selera mały kawałek pora szklanka groszku zielonego 2 garście fasolki szparagowej 4 ziemniaki 2 łyżki śmietany 2 listki laurowe natka pietruszki sól pieprz Przygotowanie: Rosół wlewamy do garnka, dodajemy(...)ziemniaki, pietruszkę, seler (pokrojone w kostkę), marchew (pokrojona w słupki), por (w plasterki), listek laurowy i stawiamy na kuchnię. Gotujemy z 15 minut i dokładamy resztę warzyw (kalafior, brokuł, groszek zielony, fasolkę szparagową). Wszystko gotujemy do miękkości warzyw. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i zestawiamy z kuchni. W niewielkiej ilości gorącej zupy rozprowadzamy śmietanę i zabielamy (aby śmietana
Dieta Rozdzielna i Zdrowieprzybrania) 1 arkusz papieru ryżowego 3 łyżki smalcu, lub oleju kokosowego (do smażenia) 2 ząbki czosnku kilka plasterków imbiru łyżeczka kurkumy liść laurowy ziele angielskie suszone liście selera pieprz sól Wykonanie: Do wywaru z kości wrzucamy obrane i przecięte wzdłuż marchew i szalotkę oraz pokrojony w plasterki czosnek, dodajemy przyprawy - liść laurowy, ziele angielskie, kurkumę, suszone liście selera, plasterki
Quinoa Raz!Kolejny pomysł na wykorzystanie tego, co mamy w lodówce. Składniki 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 kalarepki 1 pietruszka 1 marchew 1 kawałek selera korzeniowego 4 zielone szparagi 2 łyżki oleju 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1,4 l bulionu warzywnego 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego szczypiorek natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Normal(...)false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kalarepki, pietruszkę i seler kroimy w kostkę, marchew na talarki a szparagi na 2-3 cm kawałki. Razem z mięsem mielonym smażymy na rozgrzanym oleju około 10 min, cały czas mieszając. Dodajemy koncentrat, chwilę razem mieszamy, po czym zalewamy gorącym bulionem warzywnym. Wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie, gotujemy pod przykryciem, do miękkości warzyw. Pod koniec
R'n'G Kitchenrosołu oczywiście pomidorowa...dałam koncentrat pomidorowy..no i akurat miałam rybkę i dodałam ją też do zupki..no i wyszło pysznie. kilka skrzydełek 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 por kawałek świeżego imbiru [około 2-3 cm] sól, pieprz listek, ziele dowolny makaron 2 -3 łyżki koncentratu pomidorowego śmietana dowolna ryba Marchewki obrać i pokroić w półplasterki.Seler
Moje domowe kucharzeniepotrafię się mu oprzeć. Obieram łodygi selera naciowego i nakładam sobie sporą porcję kremowego hummusu z matowa oliwą. ciecierzyca 1 słoik cytryna 1 sztuka oliwa z oliwek 2 łyżki tahini pasta sezamowa 1 łyżka sól 1/2 łyżeczki ząbek czosnku 1/2 łyżeczki utartego kuminu natka kolendry 1 garść łodygi selera Wykorzystałam ciecierzycę ze słoika. Kupuję ekologiczną. Całą zawartość słoika wraz
AZgotuj!różnych wersjach. Tym razem po zamojsku, ale z flaczkami cielęcymi. Składniki 1 kg gotowych flaczków cielęcych 500 g wołowiny – szponder 2 marchewki 1 pietruszka w korzeniu 1/2 małego selera 1 średnia cebula 2 łyżki smalcu (czystego, bez skwarek i przypraw) 2 czubate łyżki mąki pszennej 2 łyżki koncentratu pomidorowego (ekologicznego) sól świeżo mielony pieprz 2 ziarna ziela angielskiego(...)wyjąłem z rosołu, ostudziłem, po oddzieleniu od kości, pokroiłem w paski. Przygotowane flaki wrzuciłem do wywaru i powoli gotowałem do miękkości. Kiedy flaki się gotowały, obrałem marchew, pietruszkę i seler. Starłem na tarce na dużych oczkach. Obrałem cebulę i pokroiłem w kostkę. Do miękkich flaków wrzuciłem pokrojone korzenie i gotowałem, aż warzywa będą miękkie Dodałem pokrojoną wołowinę. Cebulę przysmażyłem kilka
R'n'G KitchenPyszny rosołek..z dodatkiem imbiru.. kilka skrzydełek 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 por kawałek świeżego imbiru [około 2-3 cm] sól, pieprz listek, ziele dowolny makaron Marchewki obrać i pokroić w półplasterki.Seler, pietruszkę, imbir obrać i pokroić w kostkę,pora w półplasterki.Przełożyć warzywa do garnka, wlać wodę, dodać przyprawy ,skrzydełka i gotować do miękkości warzyw
Moje domowe kucharzenie