seler naciowy - 4708 przepisów (strona:264/314)

Surówka z selera z rodzynkami i orzechami włoskimi 145

Seler zawiera dwa razy więcej witaminy C niż cytrusy. Oprócz tego zawiera jeszcze: naturalną witaminę B kompleks, kwas foliowy, witaminę PP. W ciemnozielonej łodydze naciowej zawarte są: beta-karoten, witamina E – zwana witaminą miłości. Seler posiada również: fosfor, wapń,   potas, cynk, magnez, żelazo. W selerze znajdują się flawonoidy. Są to związki roślinne, które mają silne działanie przeciwzapalne, antyutleniające, rozkurczające(...)Już w czasach starożytnych, za czasów Hipokratesa, seler był uważany za znakomity środek uspokajający. Polecano go również jako naturalny afrodyzjak.Seler jest wspaniałym produktem odchudzającym, a szczególnie jego odmiana naciowa. Ten gatunek selera możemy jeść na surowo, dzięki czemu nie tracimy cennych witamin. Doskonale nadaje się do sałatek, zup i surówek.  Surówka z selera z rodzynkami i orzechami włoskimi

Aromatyczne Podróże
Spaghetti bolognese 170

W Polsce przyjęło się, że spaghetti bolognese składa się jedynie z sosu pomidorowego z mięsem mielonym. Oryginalny przepis na spaghetti bolognese jednak, zawiera w sobie nie

PysiaGotuje.pl
Sałatka z czarnym ryżem, łososiem i warzywami oraz "Czarna Madonna" 214

Dziś przedstawiam przepis na kolejny eksperyment z ryżem. Tym razem z odmianą odmianą czarną, która świetnie prezentuje się w lunchowej sałatce z różnymi kolorowymi dodatkami. To

Weekendy w domu i ogrodzie
Schab w migdałowej skorupce 83

Schab w migdałowej skorupce to pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny. Mięso robi się w piekarniki, bez tłuszczu, więc jest ono smaczne i zdrowe. N

KuchniaWeDwoje.pl
Schab w migdałowej skorupce 193

Schab w migdałowej skorupce to pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny. Mięso robi się w piekarniki, bez tłuszczu, więc 

KuchniaWeDwoje.pl
Makaron z kurczakiem i zielonym groszkiem 246

Nie macie pomysłu na obiad to polecamy Wam makaron z kurczakiem i zielonym groszkiem. Smaczne i lekko słodkawe danie za sprawą groszku w delikatnym sosie śmietanowo

Kuchenne Wariacje
Blue Cheese dresing najlepszy z selerem i skrzydełkami Buffalo 355

Ostatnio, przy okazji t radycyjnych skrzydełek Buffalo wspominałam popularny w USA Blue Cheese dip . Ten intensywny w smaku sos , którego głównym smakowym składnikiem jest ser pleśniowy

Jem więc Jestem
Boczniaki pod warzywną pierzynką i "Uczeń architekta" 189

Tuż po jesiennych zbiorach warzyw wykopanych przed zimą małe jadalne korzenie wykorzystuję do typowego polskiego dania, jakim jest ryba po grecku. Małe okazy za chwilę zwiędną

Weekendy w domu i ogrodzie
Rozgrzewająca zupa z soczewicy 208

Rozgrzewająca zupa z soczewicy i pomidorów to idealne danie na chłodne dni. Nie dość, że nas rozgrzeje to jest tak bardzo sycąca, że zastąpi nam cały

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Keczup z pomidorków koktajlowych, bez cukru 200

Nadszedł czas nasycenia się smakiem tegorocznych pomidorów i hurtowego niemal pakowania ich do słoików na zimę. Krzaki pomidorków koktajlowych owocują jak szalone, więc i na nie

Weekendy w domu i ogrodzie
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 239

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Aromatyczna i rozgrzewająca zupa z soczewicy 189

Zima to czas kiedy wracając po całym dniu pracy do domu mamy ochotę zjeść coś ciepłego, co nas ogrzeje i da uczucie sytości. Taka właśnie jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa z ciecierzycy z suszonymi pomidorami 68

Muszę to napisać! Ta zupa uzależnia, więc zastanówcie sie dobrze, zanim ugotujecie ją po raz pierwszy. Ja zupy lubię tak umiarkowanie, a koło garnak z tą

Polska Zupa
ZUPA SELEROWA Z KURCZAKIEM 79

Prosta, lekka i jaka pyszna! Poznajcie recepturę, która odmieni Wasze życie! Oto ZUPA SELEROWA Z KURCZAKIEM, czyli pomysł na dzisiejszy lunch.

COOKMAGAZINE
Zielone smoothie – 3 propozycje przygotowania 82

Czy wiesz, że zielone smoothie to nie tylko modny trend, ale także potężne źródło witamin i składników odżywczych? Już starożytni Majowie spożywali mieszanki warzyw i owoców

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!