Składniki: szklanka kaszy Pęczak 2 szklanki wody winogrona kilka pieczarek 1 udko kurczaka kilka suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku cebula połowa kubka sera Rocott a kilka gałązek selera naciowego szczypior kilka czarnych oliwek Przygotowanie: Do dwóch osolonych szklanek wody wsypać szklankę pęczaku i ugotować do miękkości ok 30 min. Udko kurczaka ugotować ( tak jak na rosół, z liściem
Gaździnka warzySkładniki: 500 g schabu bez kości 1 cebula 3 ząbki czosnku 2-3 listki laurowe łyżka musztardy delikatesowej kilka gałązek tymianku łodyga selera naciowego (opcjonalnie) 1 cm korzenia imbiru sól, pieprz, zioła prowansalskie, rozmaryn, lubczyk 2-3 łyżki sosu sojowego, kilka kropel cytryny ok 10 suszonych śliwek pół paczki fasolki szparagowej łyżka oleju pęczek natki pietruszki 2 marchewki żółta
Gaździnka warzySkładniki: 100 g ryżu trybowane mięso z indyka papryka czerwona 100 g zielonej fasolki szparagowej ćwiartka sałaty pekińskiej 2 łodygi selera naciowego bulion warzywny Przygotowanie: Mięso opłukać, osuszyć i ugotować w bulionie warzywnym (musi być intensywny, żeby smaki przeszły) ok 30 min. Po wyciągnięciu pokroić na mniejsze kawałki, a do gotującego się nadal bulionu włożyć ryż
Gaździnka warzypewno dostaniecie świeżą rybę. My w nieco innych okolicznościach dostaliśmy halibuta. Pyszny! składniki: 1 halibut kilka młodych ziemniaków 1 kalafior 2-3 marchewki 1 biała cebula 1 cytryna seler naciowy świeża bazylia oliwa miód kolorowy pieprz czosnek wykonanie: Halibuta umyć, oczyścić z łusek i pokroić w dzwonka. Natrzeć solą i ułożyć na dnie blachy do pieczenia. Ziemniaki wyszorować i pokroić
GRUBY WAŁEKprostą i szybką zupę. Wyszła idealna, a na dodatek bardzo smakowała mojej mamie. :) Sposób przygotowania: 250g świeżego lub mrożonego brokułu 1 marchewka 1/2 pietruszki kawałek selera korzeniowego 1/2 laski selera naciowego 2 średnie ziemniaki pieprz susz warzywny warzywko bez soli skrzydełko z kurczaka woda Sposób przygotowania: Jeśli brokuł jest świeży dzielimy go na różyczki, myjemy. Wszystkie pozostałe warzywa obieramy
Truskawkowa Fiestapieczywem ,grzankami lub paluszkami grissini. Zupę można podawać od razu po ugotowaniu , bez zapiekania z odrobiną śmietany 30% i grzankami. Polecam również zupę z selera naciowego zobacz
Zakamarki mojej kuchnikuchniapepin.blogspot.com/2014/04/goloneczki-indyczew-warzywach.html Składniki: 2 golonki z indyka 4 łyżki oleju 1 cebula 3-4 pomidory 2 duże marchewki 3 cukinie 1 łodyga selera naciowego 100 ml śmietanki 1 łyżka masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki czosnek zioła prowansalskie sól do smaku (rozpuszczone w odrobinie wrzątku) kilka ziarenek pieprzu 2 ziarna ziela angielskiego 1 liść laurowy
w mojej kuchniczerwonego wina 6% u mnie Jamar -oliwa z oliwek z dodatkiem peperoncino i czosnku , u mnie Goccia D'Oro -czerwona i żółta papryka pokrojona w paseczki -natka pietruszki bądz seler naciowy -mielony len jako zagęstnik -ziarenka jałowca nie więcej niż 3 -parmezan Pokrojone mięsko w kawałeczki, posół . Dodaj pieprz ziołowy i przyprawę do wołowiny ,wedle uznania. Pokrop octem . Dodaj kilka
Z Kuchni Do KuchniSałatka z rukoli Sałatka z indykiem i brzoskwinią Pomidorki koktajlowe z mozzarellą Pyszna sałatka do słoika Sałatka z łososiem i ryżem Sałatka brokułowa z fetą i ananasem Sałatka z selera naciowego Sałatka z buraków SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewywitamin niejadkom lub wzmocnić tych osłabionych ;) Polecam. składniki można dobierać dowolnie. Składniki: -1 lub 2 młode marchewki -ok. pół kg jabłek -garść szpinaku -garść natki pietruszki -garść selera naciowego Wykonanie: Wszystko przepuszczamy przez sokowirówkę i mieszamy. Powstaje taki oto zielony sok z pianką :) Smacznego! przepis bierze udział w akcji
KasiekGotujepożywna i orzeźwiająca zupka :) można podawać na ciepło oraz na zimno. Bulion ugotowałam z dwóch małych ziemniaczków, małej cebulki, marchewki, pietruszki i selera naciowego. Warzywka te zmiksowałam razem z cukinią. Składniki: -1,5 bulionu warzywnego -1 średnia cukinia -1-2 łyżki jogurtu greckiego -garść listków świeżej mięty -płatki migdałów do posypania -sól pieprz, gałka muszkatołowa -ewentualnie: groszek ptysiowy
KasiekGotujepomidorowy, który jest u mnie często bazą pomidorówki. I dodatek zdrowej i pysznej kaszy jaglanej .... Traf w 10-tkę! Składniki: 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 łodygi selera naciowego 1 ząbek czosnku 1l soku pomidorowego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 szklanka kaszy jaglanej sól pieprz słodka papryka ziele angielski liść laurowy oregano Wykonanie: Włoszczyznę obieramy, wkładamy
Walijskie Pichceniekuchni Lombardii . składniki 1 sprawiony królik o wadze ok. 1 kg 1 łyżka octu woda Składniki zalewy do gotowania: 2 marchewki 1 cebula 1 por 2 gałęzie selera naciowego 5 ząbków czosnku kilka gałązek pietruszki 6 listków laurowych 15 ziarenek czarnego pieprzu 8 ziarenek jałowca 2 gałązki świeżego rozmarynu 4 gałązki świeżego tymianku 8 listków świeżej szałwii sól do smaku
Stare Garyszaszłyków. Marynujemy w sosie teryiaki, posiekanym chilli i oliwie przez minimum 2 godziny. Po tym czasie nabijamy kurczaka na patyczki do szaszłyków. Możemy również poprzekładać kawałki mięsa kawałkami pora, selera naciowego lub zielonej papryki. Grillujemy aż mięso lekko się zrumieni – nie za długo by nie było za suche. Przed samym podaniem obsypujemy mięso białym sezamem. Smacznego
OstryKęs