kurczakiem Sałatka z makaronem i szynką Sałatka z mozzarellą Sałatka z pieczarkami Sałatka z pieczarkami i kiszonym ogórkiem Sałatka z pomidorów Sałatka z pomidorów i ogórków Sałatka z selera naciowego z jabłkiem Sałatka z serkiem wiejskim i marynowaną fasolką Sałatka z serkiem wiejskim i rukolą Sałatka z serkiem wiejskim i warzywami Sałatka z szynką Sałatka z szynką
Kuchnia domowa Anidrobiowych części ( skrzydełka kurze , korpusy, szyje z kaczki, perliczki) 2 marchewki 3 - 4 pietruszki 1 mały seler lub 1/2 dużego 2 duże cebule 3 -4 łodygi selera naciowego 1 duży lub 2 mniejsze pory 1/2 główki czosnku ziele angielskie pieprz cały listki laurowe gałązka tymianku sól opcjonalnie pasta lub koncentrat z pomidorów (tego drugiego raczej mniej) przygotowanie Skrzydła
Stare Garygotowego wywaru) 2 kg kości wołowych, podzielonych na mniejsze kawałki 2 łyżki oliwy 1 marchew grubo pokrojona 1 cebula grubo posiekana przycięty, umyty i posiekany por 2 posiekane łodygi selera naciowego 3 posiekane pomidory liść laurowy 2 gałązki tymianku ok 4,5 l wody przygotowanie piekarnik rozgrzać do 200 st.C. Kości włożyć do wysokiej brytfanki, tak aby leżały w jednej
Stare Garylaurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka zmielonego czarnego pieprzu mięso ok 600 g dziczyzny ( u mnie mi mięso z dzika , ale jaka częśc - nie wiem) 3 łodygi selera naciowego, 2 marchewki, 2 cebule, 1/2 butelki czerwonego wina + kieliszek do deglasacji patelni , 3 gałązki rozmarynu, 1 pęczek natki pietruszki, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki masła. smalec do obsmażenia mięsa
Stare Garyzadowala moich chłopaków. A i mnie samej takie dania smakują, więc już kilka propozycji jest. Dziś pierwsza wersja mojego ryżotta. 500 g łopatki wieprzowej 1 spora cebula 2 łodygi selera naciowego 1,5 szk blanszowanych kurek ( mrożone ) 1/3 czerwonej papryki 1,5 szk dowolnego ryżu 4 szk bulionu drobiowego ( u mnie rosół ) 1/3 szk posiekanego koperku 1/2 puszki kukurydzy
Ewa w kuchniskórka sczernieje i zrobią się miękkie. Zostawić do ostygnięcia a następnie przekroić i łyżką wyjąć miąższ, który należy zmiksować z pozostałymi składnikami. Podawać z chlebkami pita lub pokrojonymi warzywami (seler naciowy, marchew, ogórek, cząstki kalafiora). Smacznego Post Dip Baba Ganoush czyli dip z bakłażana pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.ploraz rybach. I tak na stole znajdziemy marynowane oliwki, gratin z kalafiora ( przepis-klik ), l’aigo boulido – zupę czosnkowo-ziołową, ślimaki, dania z solonego dorsza, omlety, czy selera naciowego z anchoiade (pastą z anchois). Nic dziwnego, że Francuski nie tyją, prawda? :) Po powrocie z Pasterki, czyli już w Boże Narodzenie, na prowansalski stół wjeżdża 13 deserów , przypominających
Chilli Czosnek i Oliwamoich przepisów, m.in. ten na bulionetkę. Zachęcam Was do czytania: Małopolski Apetyt Bulionetka warzywna. Składniki: 600 g marchewki 200 g pietruszki pęczek natki 200 g selera 50 g selera naciowego 100 g pora 200 g obranych pomidorów 200 g cukinii 2 ząbki czosnku pęczek lubczyku 1/3 pęczka koperku 4 listki laurowe 3 gałązki rozmaryny 10 ziaren ziela angielskiego
Miksturowniksurówkę z pekinki, jajek i pomidora , zieloną surówkę z pekinki, groszku i ogórka , surówka z pekinki, marchewki i pędów bambusa , surówka z pekinki, marchewki i selera naciowego . Dziś dorzucam do kolekcji kolejny przepis:)) Składniki: 1/2 k apusty pekińskiej 2 średnie marchewki 1 mała puszka kukurydzy (200g) 2 -3 ogórki konserwowe 1 cebula 1 łyżka majonezu
Walijskie Pichcenieminut. Wskazówki: Zapiekanki jest sporo na ok. 4-5 osób. Podałam tu warzywa według mojego uznania. Warzywa można dowolnie zmieniać na przykład zamiast kalafiora brokuła, w miejsce pora seler naciowy. Do wyboru i co kto lubi
upichcicmiski. Doprawić pieprzem i odrobiną octu. Odstawić na 30 minut, aż wszystko się zmaceruje. Następnie wrzucić roszponkę, polać olejem i dokładnie wymieszać. Gotowe! Do sałatki świetnie pasuje również seler naciowy
Food Squaremięso, użyjemy do tego kości od karkówki lub schabu czy żeberek. SKŁADNIKI: kości od karkówki (lub inne schabu, żeberek)3 kg marchew 3 szt pietruszka korzeń 1 szt seler naciowy 1 szt cebula 2 szt czosnek 1 szt por kawałek części białej sól różowa (można użyć morskiej) zamiast przypraw użyłam bulionetki mięsnej ( klik) jeżeli takiej nie posiadamy
Basia w kuchniwłoszczyźnie, bez mięsa ale za to z serem. Okrasa proponuje z twarogiem wędzonym ja ze smażonym z kminkiem. Zapraszam. Składniki: 1 dynia 2 ziemniaki 1/2 selera naciowego ( korzeń) 1 pietruszka 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku sól pieprz kajeński 1 łyżeczka imbiru mielonego 1/2 łyżeczka ziaren kolendry 1 serek pleśniowy
pieprzny smaczeksłodką lub ostrą papryką, kminkiem, curry, pieprzem ziołowym, szczypiorkiem, kolendrą. Z talerza hummus nabieramy za pomocą kromek ciepłej bagietki, pity, kawałków macy lub świeżych warzyw pokrojonych w słupki: marchewki, selera naciowego, papryki. Smacznego
W kuchni Katiechłodne dni. Można ją zajadać bez najmniejszych wyrzutów sumienia to jej składniki to samo zdrowie! Składniki: 2 piersi z kurczaka 3 marchewki 1 pietruszka kawałek selera łodyga selera naciowego ziele angielskie liść laurowy sól koperek lub natka pietruszki Wykonanie: Piersi zalać zimną wodą, zagotować, po zagotowaniu zeszumować. Dorzucić pokrojone warzywka, liść laurowy, ziele angielskie i sól. Gotować do miękkości
Walijskie Pichcenie