seler naciowy - 4547 przepisów (strona:219/304)

Gulasz z kurczaka i warzyw / Chicken and Vegetable Stew 79

większość ulubionych warzyw i sezonowych warzyw, świetnie sprawdzą się tutaj również pieczarki. Danie dobrze smakuje z ryżem lub ziemniakami. Smacznego:) 500 g piersi kurczaka, cukinia, duża marchewka, 2 gałązki selera naciowego, duża cebula, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, ok. 2 szklanek bulionu drobiowego lub wody, łyżeczka musztardy, przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka i ostra papryka, tymianek, oregano

Lekcje w kuchni
Zupa hamburgerowa / Hamburger Soup 76

ząbki czosnku, mała czerwona papryka, 3 ziemniaki, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, kilka małych ogórków kiszonych, opcjonalnie garść szpinaku, opcjonalnie puszka czerwonej fasoli, opcjonalnie mała marchewka, 2 gałązki selera naciowego i mała pietruszka, przyprawy do smaku: sól, pieprz, majeranek, oregano, suszona bazylia, słodka i ostra papryka, opcjonalnie natka pietruszki Mięso zrumienić na niewielkiej ilości tłuszczu z posiekaną cebulą i czosnkiem (czosnek

Lekcje w kuchni
Sok z tych owoców i warzyw poprawi Twoją odporność! 97

świetnie współgra z jabłkiem i pomarańczą.  szpinak, czy boćwina to bardzo dobre źródło betakarotenu. Dodaj go do soku z pomarańczy i banana. Warto również wzbogacić smak takiego soku selerem naciowym. Przeczytaj również 5 sposobów na wzmocnienie odporności przy alergii Pamiętaj, że świeżo wyciśnięty sok ma w sobie najwięcej witamin i minerałów. Cena wyciskarki obrotowej Zeegma Sap jest niezwykle przystępna

MamaOskarka
Zapiekanka warzywna 133

Składniki: 1 puszka białej fasoli 3 jajka 45 g płatków owsianych 1 marchewka 2 łodygi selera naciowego 1/2 bakłażana 1/2 cukinii 150 g mrożonej fasolki szparagowej sól, pieprz słodka papryka, … Czytaj dalej Zapiekanka warzywna

czarrna od kuchni
Sos pomidorowy 102

cukier – 1 łyżeczka (ok. 5g) sól, pieprz olej do smażenia Dodatki: Białko: mięso drobiowe, wołowe, płatki drożdżowe, tofu, granulat sojowy Strączki: soczewica, fasola, ciecierzyca Korzenie: marchewka, seler naciowy Zielone: świeży szpinak, jarmuż, kapusta pak choi, liście botwiny Zioła: bazylia, tymianek, oregano, papryka mielona, majeranek, cynamon Dzieci: po 6 miesiącu możesz podać ten sam sos, tylko odlej porcję dla dziecka

wiecejwarzyw.pl
Coleslaw z marchewką i burakiem 95

smaczną, tanią i łatwa do przygotowania surówkę do obiadu. Surówka coleslaw pochodzi z kuchni amerykańskiej i jej bazą jest drobno poszatkowana kapusta biała. Często dodaje się do niej marchewkę, selera naciowego, jabłko ale inne składniki i wariacje równie są smaczne. Dresingiem do tej surówki jest zwykle majonez z dodatkiem niewielkiej ilości musztardy i soku cytrynowego. Zapraszam do wypróbowania mojej wersji

Dorota Smakuje
Ryż z łososiem i szparagami 146

Składniki: 160 g łososia bez skóry 1 cebula 100 g ryżu 250 g szparagów 2 łodygi selera naciowego ok. 1,5 szklanki bulionu, może być z kostki 1/2 kubeczka skyru, jogurtu … Czytaj dalej Ryż z łososiem i szparagami

czarrna od kuchni
Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym 144

Składniki: 300 g mięsa mielonego 2 cebule 1/2 cukinii 2-3 łodygi selera naciowego ok. 100 szpinaku mrożonego w brykiecie 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie cukier … Czytaj dalej Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym

czarrna od kuchni
Coleslaw z burakiem i kukurydzą 74

smaczną, tanią i łatwa do przygotowania surówkę do obiadu. Surówka coleslaw pochodzi z kuchni amerykańskiej i jej bazą jest drobno poszatkowana kapusta biała. Często dodaje się do niej marchewkę, selera naciowego, jabłko ale inne składniki i wariacje równie są smaczne. Dresingiem do tej surówki jest zwykle majonez z dodatkiem niewielkiej ilości musztardy i soku cytrynowego. Zapraszam do wypróbowania mojej wersji

Dorota Smakuje
Sos curry (dip) 101

Gęsty sosik z dodatkiem aromatycznego curry. Smaczny i prosty dodatek, który wspaniale urozmaici dania, a także przekąski. Doskonale pasuje do surowych pokrojonych warzyw (marchewki, papryki, ogórka, selera naciowego) , przekąsek (chipsów, krakersów) , potraw z grilla, smażonych i pieczonych ryb oraz mięs.   Polecam też… ** Domowy majonez ** Sos tzatziki ** Słodko-ostry sos chili ** Sos musztardowy   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki

Kulinarny S.O.S.
Sos curry (dip) 101

Gęsty sosik z dodatkiem aromatycznego curry. Smaczny i prosty dodatek, który wspaniale urozmaici dania, a także przekąski. Doskonale pasuje do surowych pokrojonych warzyw (marchewki, papryki, ogórka, selera naciowego) , przekąsek (chipsów, krakersów) , potraw z grilla, smażonych i pieczonych ryb oraz mięs.   Polecam też… ** Domowy majonez ** Sos tzatziki ** Słodko-ostry sos chili ** Sos musztardowy   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki

Kulinarne S.O.S.
Hummus 81

podpowiadamy, że można wykorzystać ciecierzycę z puszki. Hummus podajemy z różnymi dodatkami – ziarnami sezamu, czarnuszką, mieloną papryką, natką pietruszki – najczęściej do grzanek z bagietki, surowych warzyw korzeniowych, selera naciowego lub krakersów. Składniki na hummus 125 g ciecierzycy 5 łyżek pasty sezamowej (tahini) 1 / 2 łyżeczki kuminu (kminu rzymskiego) 3 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku

niecodziennikpary
Hummus z czerwoną papryką 75

smaku solą oraz pieprzem. Hummus z czerwona papryką wyłożyć na talerz, podawać posypany sezamem i polany oliwą. Dodatkami mogą być krakersy, słone ciasteczka lub kawałki świeżych warzyw (marchwi, selera naciowego, pietruszki). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Hummus z czerwoną papryką pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary