smaczną, tanią i łatwa do przygotowania surówkę do obiadu. Surówka coleslaw pochodzi z kuchni amerykańskiej i jej bazą jest drobno poszatkowana kapusta biała. Często dodaje się do niej marchewkę, selera naciowego, jabłko ale inne składniki i wariacje równie są smaczne. Dresingiem do tej surówki jest zwykle majonez z dodatkiem niewielkiej ilości musztardy i soku cytrynowego. Zapraszam do wypróbowania mojej wersji
Dorota SmakujeSkładniki: 160 g łososia bez skóry 1 cebula 100 g ryżu 250 g szparagów 2 łodygi selera naciowego ok. 1,5 szklanki bulionu, może być z kostki 1/2 kubeczka skyru, jogurtu … Czytaj dalej Ryż z łososiem i szparagami
czarrna od kuchniSkładniki: 300 g mięsa mielonego 2 cebule 1/2 cukinii 2-3 łodygi selera naciowego ok. 100 szpinaku mrożonego w brykiecie 1 mały koncentrat pomidorowy sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie cukier … Czytaj dalej Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym
czarrna od kuchnismaczną, tanią i łatwa do przygotowania surówkę do obiadu. Surówka coleslaw pochodzi z kuchni amerykańskiej i jej bazą jest drobno poszatkowana kapusta biała. Często dodaje się do niej marchewkę, selera naciowego, jabłko ale inne składniki i wariacje równie są smaczne. Dresingiem do tej surówki jest zwykle majonez z dodatkiem niewielkiej ilości musztardy i soku cytrynowego. Zapraszam do wypróbowania mojej wersji
Dorota SmakujeGęsty sosik z dodatkiem aromatycznego curry. Smaczny i prosty dodatek, który wspaniale urozmaici dania, a także przekąski. Doskonale pasuje do surowych pokrojonych warzyw (marchewki, papryki, ogórka, selera naciowego) , przekąsek (chipsów, krakersów) , potraw z grilla, smażonych i pieczonych ryb oraz mięs. Polecam też… ** Domowy majonez ** Sos tzatziki ** Słodko-ostry sos chili ** Sos musztardowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki
Kulinarny S.O.S.Gęsty sosik z dodatkiem aromatycznego curry. Smaczny i prosty dodatek, który wspaniale urozmaici dania, a także przekąski. Doskonale pasuje do surowych pokrojonych warzyw (marchewki, papryki, ogórka, selera naciowego) , przekąsek (chipsów, krakersów) , potraw z grilla, smażonych i pieczonych ryb oraz mięs. Polecam też… ** Domowy majonez ** Sos tzatziki ** Słodko-ostry sos chili ** Sos musztardowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki
Kulinarne S.O.S.podpowiadamy, że można wykorzystać ciecierzycę z puszki. Hummus podajemy z różnymi dodatkami – ziarnami sezamu, czarnuszką, mieloną papryką, natką pietruszki – najczęściej do grzanek z bagietki, surowych warzyw korzeniowych, selera naciowego lub krakersów. Składniki na hummus 125 g ciecierzycy 5 łyżek pasty sezamowej (tahini) 1 / 2 łyżeczki kuminu (kminu rzymskiego) 3 łyżki soku z cytryny 1 ząbek czosnku
niecodziennikparysmaku solą oraz pieprzem. Hummus z czerwona papryką wyłożyć na talerz, podawać posypany sezamem i polany oliwą. Dodatkami mogą być krakersy, słone ciasteczka lub kawałki świeżych warzyw (marchwi, selera naciowego, pietruszki). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Hummus z czerwoną papryką pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparyoraz ewentualnie tahini lub sokiem z cytryny. Hummus z buraczkami wyłożyć na półmisek, posypać ziarnami sezamu i polać oliwą. Podawać do krakersów, słonych ciasteczek lub kawałków świeżych warzyw (marchwi, selera naciowego, pietruszki). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Hummus z burakiem pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary
niecodziennikparysmaczną, tanią i łatwą do przygotowania surówkę do obiadu. Surówka coleslaw pochodzi z kuchni amerykańskiej i jej bazą jest drobno poszatkowana kapusta biała. Często dodaje się do niej marchewkę, selera naciowego, jabłko ale inne składniki i wariacje równie są smaczne. Dresingiem do tej surówki jest zwykle majonez z dodatkiem niewielkiej ilości musztardy i soku cytrynowego. Zapraszam do wypróbowania mojej wersji
Dorota Smakujedylemat…co zrobić na obiad. Zachciało nam się najpierw makaronu, później zupy…kolejny kompromis. Składniki: 250 g boczku surowego 300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 200 ml czerwonego wina wytrawnego 1 litr bulionu wołowego 330 ml passaty pomidorowej z pomidorków koktajlowych 1 łyżka oregano 1/2 szklanki startego parmezanu sól, pieprz
R'n'G Kitchentylko warzywa i woda, lub napary z ziół. Wcale nie jest to proste wytrzymać choćby dzień! Ale uczucie lekkości jest niesamowite! SMOOTHIE DETOKSYKACYJNE - 2 garście szpianku - 2 łodygi selera naciowego - zioła świeże bazylia, tajska bazylia, mięta - 1/2 kiwi lub 1/2 jabłka - niegazowana woda W/w zmiksuj! Koktajl może służyć Wam jako śniadanie
SMYKWKUCHNIzupa z soczewicy z kaczką: 400g soczewicy suchej kości i resztki mięsa, skóra z kaczki pieczonej (również sos z pieczenia) 3 marchewki 1 korzeń pietruszki 1 plaster selera korzeniowego 1 łodyga selera naciowego 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 kg ziemniaków 2 liście laurowe 10szt ziela angielskiego 1 łyżeczka pieprzu czarnego w ziarnach sól olej lub tłuszcz z pieczenia kaczki
Dorota SmakujeDozwolone warzywa i owoce – dieta dr Ewy Dąbrowskiej Co można jeść na diecie: warzywa korzeniowe: marchew seler pietruszka burak rzodkiew biała rzepa biała i czarna rzodkiewka korzeń chrzanu topinambur warzywa liściaste: sałaty: masłowa, roszponka, rukola, lodowa, rzymska i inne seler naciowy szpinak szczaw jarmuż rabarbar szparagi zielone i białe natka pietruszki szczypiorek koperek botwinka boćwina cykoria rzeżucha koper włoski
Dorota Smakuje