kończąc na dekoracjach do domu. Składniki na 4-6 porcji: 2 pęczki botwiny 2-3 marchewki 1 batat (słodka pomarańczowa pyra) lub 2-3 zwykłe ziemniaki 2-3 gałązki selera naciowego czubata łyżka tandoori masala ( użyłam dokładniej tej mieszanki ) około 200 ml mleka kokosowego łyżeczka soli 2 litry wody 3-4 łyżki oleju roślinnego ps. To jest dokładny skład
greenscarfporzeczkami 26. koktajl z czarnej porzeczki 27. Koktajl z rukoli i kiełków 28. Koktajl z rzeżuchy i ogórka 29. Koktajl z mango, miętą i miodem 30. Koktajl odchudzający z selera naciowego 31. OXY shake z żurawiną i otrębami 32. Dietetyczny koktajl z owoców leśnych 33. Kokosowy shake (kokosowy szejk) 34. Sok jednodniowy owocowo-warzywny 35. Koktajl z czerwonych porzeczek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzielony koktajl odchudzający z pokrzywą. Mój został przygotowany w proporcjach, które są poniżej ale można dodać więcej ulubionych składników. Składniki 2 garście młodych liści pokrzywy 2 łodygi selera naciowego ½ pęczka natki pietruszki Kilka liści mięty 1 garść szpinaku ¼ ananasa
Kulinarne pyszności Molkijaglaną polecam). To danie polecam na obiad jak i na kolację. Składniki na 4 porcje: 400-500 ml przecieru pomidorowego/passaty 2-3 marchewki 1 czerwona papryka 2-3 gałązki selera naciowego 1 duża cebula około 100 g suchonych pomidorów 2-3 ząbki czsonku lub łyżeczka suszonego łyżeczka słodkiej mielone papryki łyżeczka suszonego oregano lub kilka gałązek świeżego (3-4) łyżeczka
greenscarfalbo jajko na twardo. Jeśli chodzi o pozostałe składniki – możesz wrzucić do misy każde warzywo lub owoc na który masz ochotę, na surowo i upieczony, np.: awokado, marchew, selera naciowego. Składniki: Szklanka pęczaku Szklanka zielonej fasolki (może być mrożona) 2 garści pomidorków koktajlowych 6 szparagów zielonych Kawałek cukini 10 krewetek (najlepiej surowych) 2 łyżki oleju Dressing 4 łyżki sosu
Niedzielny kucharzneed a lot of time. Either way – cooking is the pleasure of eating SKŁADNIKI: 0,5 kg wołowiny z kością (porcja rosołowa) 1 włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler, por) 5 kawałków selera naciowego 1 średnia cebula 1/2 główki czosnku ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, sól, kostka rosołowa, pepperoncino INGREDIENTS: 0,5 kg beef with bone (stewing portion
Martyna Cooksprzecież buraki to skarbnica wszelakich witamin! Tak więc jedzmy buraki przez cały rok 😍 Składniki: pasek mięsnych wędzonych żeberek 2 wiejskie wędzone kiełbasy 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 łodygi selera naciowego kawałek pora 4-5 buraków 2 ząbki czosnku sól pieprz ziele angielskie liść laurowy majeranek koperek śmietana 18% odrobina oleju po podsmażenia kiełbasy ew. ocet, koncentrat buraczany
Walijskie PichcenieMały kawałek selera Mały kawałek białej rzodkiewki lub rzepy Puszka cieciorki 1 łyżka wędzonej słodkiej papryki (lub słodkiej papryki) 1/2 łyżeczki pieprzy kajeńskiego Mieszanka ziół włoskich (tutaj jest przepis) lub dowolne suszone zioła: np. tymianek, oregano 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 jajka 2-3 łyżki oleju słonecznikowego Dowolne świeże lub gotowane warzywa: groszek, fasolka, rzodkiewka, seler naciowy
Niedzielny kucharzużywam wędzonego twarogu, były również gorgonzola i feta) + pieczone buraki (5-6 sztuk) + prażone pestki słonecznika (2-3 garście) + warzywa surowe, najlepiej zielone, robiłam już z: rukolą, szpinakiem, brokułem, selerem naciowym lub mieszanką ww. Sałatka jest bardzo smaczna i pożywna. Na dressing: oliwa + ocet balsamiczny + sok z cytryny + miód lub syrop klonowy + czosnek + sól + pieprz. 3. Lava cake ,czyli fondant
Qlinarnie i Qlinarniebardzo proste, całkiem zdrowe i szybkie w przygotowaniu, idealne na środek zapracowanego tygodnia. Polecam z ryżem lub makaronem ryżowym, smacznego:) 500 g piersi kurczaka, marchewka, czerwona papryka, cebula, gałązka selera naciowego, 3 ząbki czosnku, 3-4 łyżki miodu (lub do smaku), 2 -3 łyżeczki soku z cytryny (lub do smaku), 2 łyżki sosu sojowego, ok. 3/4 szklanki wody lub bulionu
Lekcje w kuchniryż, koncentrat pomidorowy, bazylię i ser. Polecam, smacznego:) 1.5-2 l domowego bulionu drobiowego, cukinia, 400-500 g mięsa mielonego, duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, 1-2 gałązki selera naciowego, mała marchewka, 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego, 100 g ugotowanego ryżu, przyprawy do smaku: sól, pieprz, świeża bazylia, tymianek, słodka papryka, opcjonalnie szczypta cukru, kilka łyżek startego parmezanu Mięso
Lekcje w kuchniwiększość ulubionych warzyw i sezonowych warzyw, świetnie sprawdzą się tutaj również pieczarki. Danie dobrze smakuje z ryżem lub ziemniakami. Smacznego:) 500 g piersi kurczaka, cukinia, duża marchewka, 2 gałązki selera naciowego, duża cebula, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, ok. 2 szklanek bulionu drobiowego lub wody, łyżeczka musztardy, przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka i ostra papryka, tymianek, oregano
Lekcje w kuchniząbki czosnku, mała czerwona papryka, 3 ziemniaki, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, kilka małych ogórków kiszonych, opcjonalnie garść szpinaku, opcjonalnie puszka czerwonej fasoli, opcjonalnie mała marchewka, 2 gałązki selera naciowego i mała pietruszka, przyprawy do smaku: sól, pieprz, majeranek, oregano, suszona bazylia, słodka i ostra papryka, opcjonalnie natka pietruszki Mięso zrumienić na niewielkiej ilości tłuszczu z posiekaną cebulą i czosnkiem (czosnek
Lekcje w kuchniświetnie współgra z jabłkiem i pomarańczą. szpinak, czy boćwina to bardzo dobre źródło betakarotenu. Dodaj go do soku z pomarańczy i banana. Warto również wzbogacić smak takiego soku selerem naciowym. Przeczytaj również 5 sposobów na wzmocnienie odporności przy alergii Pamiętaj, że świeżo wyciśnięty sok ma w sobie najwięcej witamin i minerałów. Cena wyciskarki obrotowej Zeegma Sap jest niezwykle przystępna
MamaOskarka