Świeże sajgonki z tofu są chrupiące, pełne warzyw i niecodziennych smaków, a to za sprawą dodatku sosu masła orzechowego. Czas : 30 minut Poziom trudności : Średnie Liczba porcji: 2 duże Po polsku i smażone i świeże sajgonki nazywają się tak samo – sajgonki:) Lepsza jest angielska nazwa zawijasów z papieru ryżowego, będąca tłumaczeniem bliskim oryginałowi – spring rolls, czyli wiosenne roladki. Jest to przepyszne danie, które może występować jako przekąską, albo pełnoprawny obiad. Zależy jakiego papier... czytaj dalej...
Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.