Schabowy, młode ziemniaczki z koperkiem, sałata ze śmietaną i obiad gotowy. schab, polędwica vegeta do mięs sól musztarda mąka jajka + troszkę śmietany bułka tarta Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem. Posypać solą i przyprawą z każdej strony,natrzeć musztardą i odstawić na godzinę do lodówki. Jajka roztrzepać razem z przyprawą i śmietaną.Kotlety obtoczyć w mące
Moje domowe kucharzenieSchabowy...tym razem zrobiłam tradycyjnie, bez jakichkolwiek dodatków..tylko przyprawy, jajka i bułka..ale dwa razy panierowane. schab, polędwica sól, pieprz domowa vegeta jajka bułka tarta Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Jajka roztrzepać razem przyprawami.Kotlety namoczyć w jajkach, a następnie obtoczyć w bułce tartej, ponownie w jajku i znów w bułce tartej.Usmażyć na rumiano
Moje domowe kucharzenieMiałam znów wstawić post z zupką , ale dla odmiany pokażę jakie schabowe wczoraj zrobiłam..podobne już są na blogu [ klik ] tylko teraz z chrzanem i musztardą ..chyba smaczne były, bo wszystkie zjedzone.Ilość składników wg własnego gustu .. polędwiczka wieprzowa sól, pieprz, wegeta musztarda chrzan jajka bułka tarta mąka Polędwiczki pokroić na plastry i delikatnie rozbić.Musztardę wymieszać z chrzanem, jajka
Moje domowe kucharzenieDuszony groszek z marchewką Duszony groszek z marchewką , jest świetną przystawką do obiadu , podawaną na ciepło . W naszym domu zjawia się zawsze w tym samym czasie co kotlet schabowy z piersi kurczaka , w towarzystwie pure z ziemniaków " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Bardzo stara i wypróbowana , delikatna przystawka , którą pamiętam jeszcze z dzieciństwa , smaczna i niezawodna
Ogrodnik w podróżySchabowy w ciut innej panierce...pomysł na taką panierką znalazłam tutaj ,a pochodzi z książki "Jak oczarować mężczyznę, czyli przez żołądek do serca" - Praca zbiorowa 4 plastry schabu 2 jajka 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki zimnej wody 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki kukurydzianej sól, pieprz vegeta olej do smażenia Plastry schabu rozbić,oprószyć pieprzem i solą. Jajka
Moje domowe kucharzenieskładniki: ok. 700 g schabu bez kości ok. 300 g pieczarek 1 cebula 4 jajka bułka tarta sól, pieprz masło wykonanie: Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki
Domowy Smak Jedzeniajednak zaryzykowałam i spróbowałam. Moje dzieciaki stwierdziły, że jest lepszy, moim zdaniem na pewno inaczej smakuje, jest bardziej aromatyczny i delikatnie wilgotny. Spróbujcie, może i Wam posmakuje, kotlet schabowy, w takie właśnie wersji :) Składniki: 500 g schabu bez koście sól słodka mielona papryka kminek mielony sok z 1/2 cytryny Do gotowania : 1,5 l wody ziele angielskie liść laurowy
Bea(u)ty kitchenpieczarkowy to świetny dodatek to wszelkiego rodzaju mięs i nie tylko. Najczęściej podaję go moim mężczyznom do kotletów schabowych a nawet czasami do kotletów mielonych. Przygotowanie takowego sosu zajmie niespełna 15 minut i najlepiej smakuje na ciepło. Sos pieczarkowy zgodnie z poniższym przepisem charakteryzuje się lekko cierpkim posmakiem dzięki cytrynie – to dzięki niej […] The post Sos pieczarkowy appeared
Magiczny GarnekKoletów schabowych u mnie na blogu pod dostatkiem..za każdym razem staram się zrobić ciut inaczej, a to zamienić jakiś składnik na inny, coś innego dodać lub odjąć..tym razem do panierki do bułki tartej dodałam ser żółty starty na drobnej tarce...w sumie to chyba podobne są na blogu.. schab, polędwica sól, zioła prowansalskie przyprawa
Moje domowe kucharzenieMoje córki[ ja oczywiście też] bardzo lubią takie schabowe z piersi z kurczaka. pierś z kurczaka jajka sos kebab-gyros Folwark bułka tarta sól, pieprz panier do mięs Skworcu Pierś pokroić w plastry, lekko rozbić.Jajka roztrzepać z przyprawami i odrobiną sosu kebab -gyros.Plastry maczać w jajkach, następnie w panierce .Smażyć na rumiano z każdej
Moje domowe kucharzenieKolejna odsłona schabowego..tym razem w cieście. schab, polędwica 1 szkl. mąki tortowej Młynomag 1/3 szkl.mleka 1/3 szkl.wody gazowanej 2 jajka sól, pieprz , majeranek Mięso pokroić w plastry i rozbić. Mąkę wymieszać z jajkami, wodą, mlekiem i przyprawami.Ciasto ma być ani za rzadkie, ani za gęste.Plastry mięsa dokładnie zanurzyć w cieście i usmażyć
Moje domowe kucharzenieokoło 0,5 cm . Solimy , smarujemy musztardą ( jedna łyżeczka na jeden kotlet ) , pieprzymy , obtaczamy w roztrzepanym jajku , bułce tartej i smażymy na złoty kolor na dość dużym ogniu ( jak schabowy ) . Jajka smażymy jako tzw . sadzone . Można z jednej strony , wtedy jest ładne żółtko , a Ci co nie lubią surowego białka mogą je przykryć na minutkę , dwie przykrywką i wtedy , dojdą
Ogrodnik w podróżyKotlet schabowy po raz kolejny...tym razem do jajek dodałam troszkę śmietany i suszoną natkę pietruszki.. schab,polędwica śmietana suszone natka pietruszki sól, pieprz, vegeta mąka jajka bułka tarta Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić.Jajka roztrzepać , dodać troszkę śmietany i przyprawy, wymieszać.Kotlety maczać w mące, jajkach i bułce tartej, smażyć z obu stron
Moje domowe kucharzenieczym kojarzy się Wam typowy polski obiad ? Nam z kotletem schabowym albo z mielonym. Do tego oczywiście zasmażana kapusta, mizeria lub ulubiona surówka i mamy super szybki i smaczny obiad. O kaloriach wspominać nie będę, bo jest ich.... dużo, za dużo, ale odrobina szaleństwa czasami nie zaszkodzi. Kruchy, soczysty " schaboszczak " w złocistej, chrupiącej panierce to klasyk polskiej kuchni
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata