mięso, lekko prószymy mąką z jednej strony , na to ,nakładamy łyżką, cienką warstwę ,smażonego pure z pieczarek , dociskamy ręką , obtaczamy w roztrzepanym jajku i następnie w bułce tartej ( jak schabowe ) . Trzeba to robić ostrożnie ,żeby się nie rozpadło . Obtoczone kotlety , odstawiamy do lodówki na około 30 minut ,żeby się schłodziły i „zesztywniały” , wtedy nie rozpadną się przy smażeniu
Ogrodnik w podróżydoprawianiem na końcu. Można dodać - tak jak ja - domowy przecier lub passatę pomidorową. Co kto lubi. Danie robi się szybko, jest bardzo smaczne i jest dobrą alternatywą dla zwykłego schabowego. Składniki na 2 porcje: 300 g schabu 300 g pieczarek 1 czerwona papryka 1 cebula 1 ząbek czosnku 5-6 korniszonów 1 puszka pomidorów* sól, pieprz, papryka słodka, papryka
My simple kitchenkiedyś zupę z kimichi? Polecam z całego serca, bo doznania smakowe są ciut inne od znanej zupy choćby kwaśnicy, a poza tym jest szalenie rozgrzewająca. Gotujemy ją na kostce schabowej, tak jak każdą inną zupę. Musimy tylko odpowiednio wcześniej przygotować sobie kimichi, które może sobie stać w lodówce bardzo długo. ( Przepis tutaj ) Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieproblemu - wystarczy zajrzeć do byle jakiego supermarketu... W tym całym świątecznych ferworze mam dla Was przepis, który się sprawdzi nie tylko na święta, ale i na każdy obiad. Roladki schabowe nadziewane suszonymi śliwkami i boczkiem. Bardzo przyjemne połączenie. Do tego sosik, podkręcony nieco konfiturą żurawinową i... chyba tyle wystarczy :) Oczywiście proporcje można łatwo dostosować do własnych potrzeb :) Składniki
My simple kitchentylko zechce...". Źródło - internet To danie powstało spontanicznie - jako efekt czyszczenia lodówki. Zostało mi trochę szpinaku, kawałek papryki i sera. Do tego trochę majonezu i keczupu i wyszedł pyszny schabowy :) Nie podaję dokładnych proporcji gdyż łatwo można je sobie dostosować do własnych potrzeb :) Składniki: schab w plastrach sól, pieprz, słodka papryka Na każdy kawałek schabu: 1/2 - 3/4 łyżeczki majonezu
My simple kitchenDoprawiamy solą , białym pieprzem , granulowanym czosnkiem , mieloną gałką ( odrobinę nie za dużo ,żeby nie zdominowała potrawy ) , odstawiamy na 30 minut . W miseczce roztrzepujemy jajka, jak do schabowych , do kolejnej miski wsypujemy bułkę tartą , a do ostatniej tarty ser . No i teraz zaczyna się gimnastyka , bo ser lubi się ześlizgnąć . Bierzemy filet zanurzamy w jajku , zgarniając jego nadmiar ręką , kładziemy jedną
Ogrodnik w podróżyKotlety które z pewnością goszczą na każdym polskim stole. Jednak spotkałam się z wieloma różnymi sposobami przyrządzania tego klasycznego dania. Przedstawiam więc swój przepis na kotlety schabowe. składniki 6 plastrów schabu jajko bułka tarta do obtoczenia smalec do smażenia sól Plastry schabu posolić i rozbić. Następnie zanurzać w rozmąconym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na smalcu
cukrem pudrem posypaneSchabowy, młode ziemniaczki z koperkiem, sałata ze śmietaną i obiad gotowy. schab, polędwica vegeta do mięs sól musztarda mąka jajka + troszkę śmietany bułka tarta Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem. Posypać solą i przyprawą z każdej strony,natrzeć musztardą i odstawić na godzinę do lodówki. Jajka roztrzepać razem z przyprawą i śmietaną.Kotlety obtoczyć w mące
Moje domowe kucharzenieSchabowy...tym razem zrobiłam tradycyjnie, bez jakichkolwiek dodatków..tylko przyprawy, jajka i bułka..ale dwa razy panierowane. schab, polędwica sól, pieprz domowa vegeta jajka bułka tarta Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Jajka roztrzepać razem przyprawami.Kotlety namoczyć w jajkach, a następnie obtoczyć w bułce tartej, ponownie w jajku i znów w bułce tartej.Usmażyć na rumiano
Moje domowe kucharzenieMiałam znów wstawić post z zupką , ale dla odmiany pokażę jakie schabowe wczoraj zrobiłam..podobne już są na blogu [ klik ] tylko teraz z chrzanem i musztardą ..chyba smaczne były, bo wszystkie zjedzone.Ilość składników wg własnego gustu .. polędwiczka wieprzowa sól, pieprz, wegeta musztarda chrzan jajka bułka tarta mąka Polędwiczki pokroić na plastry i delikatnie rozbić.Musztardę wymieszać z chrzanem, jajka
Moje domowe kucharzenieDuszony groszek z marchewką Duszony groszek z marchewką , jest świetną przystawką do obiadu , podawaną na ciepło . W naszym domu zjawia się zawsze w tym samym czasie co kotlet schabowy z piersi kurczaka , w towarzystwie pure z ziemniaków " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Bardzo stara i wypróbowana , delikatna przystawka , którą pamiętam jeszcze z dzieciństwa , smaczna i niezawodna
Ogrodnik w podróżySchabowy w ciut innej panierce...pomysł na taką panierką znalazłam tutaj ,a pochodzi z książki "Jak oczarować mężczyznę, czyli przez żołądek do serca" - Praca zbiorowa 4 plastry schabu 2 jajka 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki zimnej wody 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki kukurydzianej sól, pieprz vegeta olej do smażenia Plastry schabu rozbić,oprószyć pieprzem i solą. Jajka
Moje domowe kucharzenieskładniki: ok. 700 g schabu bez kości ok. 300 g pieczarek 1 cebula 4 jajka bułka tarta sól, pieprz masło wykonanie: Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki
Domowy Smak Jedzeniajednak zaryzykowałam i spróbowałam. Moje dzieciaki stwierdziły, że jest lepszy, moim zdaniem na pewno inaczej smakuje, jest bardziej aromatyczny i delikatnie wilgotny. Spróbujcie, może i Wam posmakuje, kotlet schabowy, w takie właśnie wersji :) Składniki: 500 g schabu bez koście sól słodka mielona papryka kminek mielony sok z 1/2 cytryny Do gotowania : 1,5 l wody ziele angielskie liść laurowy
Bea(u)ty kitchen