Zupa ziemniaczana (kartoflanka)
Zupa ziemniaczana (kartoflanka)
Nastał idealny czas na sycące gorące i rozgrzewające zupy. I ja się cieszę, bo zupy lubię, ale moja rodzinka nie wyraża z tego powodu entuzjazmu. Jednak powiem Wam tak po cichu, że mój mąż jest takim smakoszem ziemniaków, że taką zupę zjada. Ja zrobiłam zupę na kościach schabowych, na których było sporo mięsa i każdy otrzymał zupę z wkładką mięsną, bo przecież takie są najlepsze. Składniki: 1 kg kości schabowych 2 l wody 1 cebula 1 łyżka masła klarowanego 6 średnich ziemniaków 2 średnie marchewki 1 pietruszka kawa... czytaj dalej...
Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem
Autor
smak i uczucie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa, mięso, ziemniaki, marchewka, seler, sosy, schabowe, warzywa, warzywa na patelnie, zupa z selera, sos mięsny
Inne przepisy z O kuchni z uczuciem
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję