gruzińsku (3 porcje): 3 kawałki schabu 2 jajka sól bułka tarta pieczarki 200 - 250 g ząbek czosnku 3 garście posiekanej natki pietruszki 1/2 szklanki orzechów włoskich masło ser żółty 3 - 4 plasterki Kotlety rozbić, posolić i zamoczyć na około 20 minut w rozbełtanym jajku. Po tym czasie obtaczać w bułce tartej i smażyć na rumiano. Orzechy podzielić na mniejsze kawałki
Karola gotujecebulę białą i czerwoną) olej Wykonanie: Schab kroimy na kotleciki i rozbijamy tłuczkiem. Jeśli kotlety są duże, ja kroję je na pół. Mięso solimy, pieprzymy, posypujemy słodką papryką i odkładamy na pół godziny. Po tym czasie kotlety obtaczamy w mące, krótko obsmażamy na niewielkiej ilości oleju i przekładamy do rondelka. Na tłuszcz ze smażenia kotletów wrzucamy cebulę pokrojoną w krążki
Smak mojego domuPlastry schabu rozbić tłuczkiem posypać przyprawą do wieprzowiny - Cukinię zetrzeć na drobnej tarce posolić zostawić aż puści sok przełożyć na sito bardzo mocno odcisnąć dodać amarantus posiekane zioła zielone i starty ser dodać pieprz 2. Powstały farsz podzielić na każdy plaster Zwinąć mięso panierować w jajku i bułce Smażyć na oleju przełożyć
W królestwie smaków Beatylodówki 2. Schab ubijamy z dwóch stron soląc i pieprząc 3. Placki ziemniaczane. Obieramy ziemniaki, myjemy i ścieramy na bocznej tarce na małych oczkach dodajemy mąki, śmietanę, jajka pokrojoną jak najdrobniej cebulę, łyżkę oleju mieszamy dodając do smaku soli i pieprzu. 4. Obtaczamy mięso w cieście i wrzucamy na smażącym się oleju można jeszcze dodać po jednej
pichcisztowielbicielem pasztetu:) Składniki:1/2 kg schabu bez kości,100g drobiowego pasztetu,jajko,4 łyżki bułki tartej,sól, pieprz. Przygotowanie Mięso umyć, rozkroić na plastry, każdy plaster cienko rozbić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa z obu stron grubo posmarować pasztetem. Następnie obtoczyć w rozkłóconym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju
Z miłości do słodkościgłówne lub przystawkę . Namawiam , pracy może sporo , ale efekt wyśmienity Składniki 6 cieniutkich naleśników ( no na nie to chyba nie muszę przepisu podawać ) 2 kg kości wieprzowych po schabie lub karkówce , lub 0,5 kg mięsa gulaszowego 1 cebula – średniej wielkości 1 ząbek czosnku 1 jajko sól do smaku 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu ( dla lubiących pieprznie-reszta świata, sypie(...)height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> , koniec smarujemy jajkiem i zalepiamy . Tak przygotowanego krokieta maczamy w jajku , obtaczamy w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju , na złoty kolor – procedura jak przy kotlecie schabowym " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Podajemy
Ogrodnik w podróżysłodko-kwaśnego 1kg wieprzowiny (karkówka, łopatka, schab) Sposób przygotowania: Składniki marynaty: musztardę, majonez, sos sojowy oraz słodko-kwaśny dokładnie łączymy. Mięso obtaczamy z obu stron w marynacie. Układamy w salaterce i owijamy folią spożywczą. Zostawiamy w lodówce na noc. Mięso grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Można je również panierować i smażyć jak tradycyjne schabowe (należy jednak wcześniej
Pyry na Gazsera, druga myśl - tłuc, panierować, smażyć, zapiekać... za dużo roboty. Zwyciężyło moje lenistwo i powstało szybkie i naprawdę rewelacyjnie smaczne danie. Przygotowałam je w wersji bezglutenowej, w wersji tradycyjnej proponuję zagęścić sos mąką pszenną i zabielić kremówką. Inspiracja tutaj . Jeśli macie ochotę na inne połączenia mięsa z owocami, zapraszam do obejrzenia przepisów na: schab pieczony ze śliwkami i morelami
Kuchenne zapiski Edytyosób Składniki: * 50 dag schabu bez kości * 2-3 łyżki sklarowanego masła * 4 średniej wielkości pomidory/2 puszki pomidorów bez skórki * 2 nieduże cebule * 3 ząbki czosnku * kawałek świeżego kłącza imbiru drobno pokrojony lub 1/2 łyżeczki suszonego sproszkowanego * natka pietruszki * 1/2 szklanki bulionu warzywnego * sól Do dzieła!!! Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy. Smażymy do miękkości na maśle rozgrzanym w rondlu
sierotka maRysia w kuchnikoperku sól, pieprz, olej 1.Plastry schabu rozbijamy bardzo cienko. Na każdy kawałek kładziemy po plasterku sera i szynki. Zwijamy w roladki, układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. 2. Cebulę drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. 3. Pieczarki myjemy i kroimy w ćwiartki. Dodajemy do cebuli. Smażymy do momentu aż ściemnieją
Szefowa kuchniprzypraw,pyszne były.. schab lub polędwiczki jogurt naturalny jajka marynata klasyczna Prymat bułka tarta Wszystkie składniki marynaty wymieszać.Mięso pokroić na plastry i rozbić .Przełożyć do pojemnika z marynatą i dokładnie w niej obtoczyć. Przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na kilka godzin.Następnie kotlety panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym
Moje domowe kucharzenieSposób przygotowania: Marchewkę umyć, osuszyć, obrać, pokroić w niewielką kostkę. Cebule obrać, pokroić w pióra. Pora dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę. Schab umyć, osuszyć, pokroić na kotlety schabowe. Każdy kotlet delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem oraz obtoczyć w mące pszennej. Na rozgrzany na patelni olej (3 łyżki) oraz masło(...)czubata łyżka) położyć obtoczone w mące kotlety schabowe i obsmażyć, z obu stron, na złoty kolor. Podsmażone kotlety przełożyć do średniej wielkości rondla. Na pozostały na patelni, po smażeniu kotletów, tłuszcz wrzucić pokrojoną marchewkę, pióra cebuli, plasterki pora, wymieszać i podsmażyć, dodając pod sam koniec smażenia przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Podsmażone warzywa przełożyć do rondla z kotletami. Do rondla
Gospodyni Miejskaposypania Sposób przygotowania: Schab opłukać pokroić w kostkę, kiełbasę w pół plasterki. Cebulę obrać , paprykę wydrąży ć z nasion, pokroić w kostkę, tak samo pieczarki, obraną marchewkę oraz ogórki kiszone. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić mięso oraz posiekaną cebulę, oprószyć czubrycą oraz słodką papryką, przesmażyć, dodać kiełbasę, oprószyć mąką pszenną, smażyć 3 minuty, zalać gotującą się
Wanilia i KardamonDodać serek topiony i smażyć chwilkę, mieszając, aż serek się rozpuści. Mięso mielone wrzucić do miski, dodać serek z cebulką, vegetę, jajko,wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką ostrą w proszku lub chilli. Wymieszać, smak musi być intensywny i dobrze doprawiony. Powiedziałabym że nawet dosyć pikantne. Mięso – umyć i osuszyć. Ze schabu zrobić płat mięsa o grubości
Kuchnia Pokoleńkotlety schabowe, mielone czy schab w sosie. Jednak zawsze chce się coś urozmaicić w daniu, dlatego postanowiłam zapiec kotlety z piersi z kurczaka z kilkoma dodatkami :) Składniki: 1 podwójna pierś kurczaka, 1 jajko, kilka plasterków cienkiego sera żółtego, 4 oliwki czarne, 2 suszone pomidory w oliwie, sól, pieprz, bułka tarta, olej rzepakowy do smażenia Olandia Przygotowanie: Pierś z kurczaka myjemy
Aga w kuchni