łyżka do jajka 1 jajko sól, pieprz przygotowanie Schab umyć, osuszyć. W każdym kotlecie zrobić ostrym nożem kieszonkę, uważając aby nie poprzekłuwać mięsa. Do każdej kieszonki włożyć łyżeczkę pesto i kawałek sera . Kotlety spiąć na brzegu wykałaczką - w miejscu nacinania kieszonki , aby ser nie wypłynął podczas smażenia. Jajko roztrzepać w misce dodając do niego łyżkę
Stare Garyskładniki* 70 dag schabu lub szynki wieprzowej* 2 średnie cebule* 30 dag pieczarek* 2-3 ogórki konserwowe* 1-2 łyżki mąki* 200 ml śmietany* 2 kostki
Mix smakuużyłam Kamis), pieprz czarny mielony (użyłam Kamis). Wykonanie Schab umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Obsmażyć na odrobinie oleju z obu stron na złoty kolor. Zdjąć z ognia. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i zeszklić na oleju pozostałym od smażenia kotletów. Dodać opłukaną, odciśniętą z nadmiaru wody i posiekaną kiszoną kapustę
Z miłości do słodkościbardzo smaczne i delikatne. Można je gotować, dusić, smażyć - smażone na masełku są pyszne ! - albo np. marynować panierowane tak jak kanie. Znam takich co widząc wysokie czernidłaki kołpakowate myśleli, że napotkali na młode kanie - na szczęście w tym wypadku pomyłka nie jest groźna. Moje dania z czernidłakami :- Schab duszony z czernidłakami ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzajeszcze ten sosik na ziemniaczkach... pychota. SKŁADNIKI : 4-6 plastrów schabu 2-3 cebule liść laurowy 2- 3 kulki pieprzu i ziela angielskiego 0,5 łyżeczki kminku 0,5 łyżeczki przyprawy warzywnej sól, pieprz, ostra papryka, lubczyk przyprawa do mięsa śmietana i mąka do zagęszczenia olej lub smalec do smażenia WYKONANIE : Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, rozbijamy bardzo cienko. Smażymy
Pani na deserczosnkiem i odrobiną oliwy z oliwek do uzyskania jednolitej pasty. Schab rozbijamy tłuczkiem i smarujemy czosnkowo-serową pastą. Układamy po plastrze salami i zwijamy w rulon. Spinamy wykałaczką, wstępnie obsmażamy ze wszystkich stron na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Cebule kroimy w piórka, wrzucamy do rondelka i smażymy na oleju, aż się zeszkli. Doprawiamy czubatą łyżeczką czarnego pieprzu, mieszamy
Gotuj z Rumcajsemcebuli białej przyprawy: sól, pieprz, vegeta WYKONANIE: plastry schabu, nakłuwamy i rozbijamy cienko z piórkami białej cebuli, posypujemy przyprawami, ogórek utrzeć na dużych oczkach tarki, resztę białej cebuli kroimy na cienkie piórka, przelewamy wrzątkiem, mieszamy z ogórkiem, ogórek i cebulę rozkładamy na rozbitym mięsie, zwijamy, spinamy wykałaczką, smażymy z drobno posiekaną cebulą na maśle klarowanym do zrumienienia i miękkości
Kuchnia Beatymnie przecier ogórkowy Orzech 1 łyżka mąki 1. Plastry schabu rozbijamy i kroimy w kostkę. Mięso umieszczamy w misce, dodajemy: 2 łyżki oleju, łyżeczkę papryki słodkiej, pół łyżeczki papryki ostrej, pół łyżeczki chilli, 4 krople tabasco, sól i pieprz do smaku. 2. Na rozgrzaną patelnię przekładamy przyprawione mięso. Smażymy około 10 minut, po czym dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażamy
Szefowa kuchniłyżeczka słodkiej czerwonej papryki Mąka do obtoczenia 1 szklanka wody Schab kroimy w plastry 1 cm, rozbijamy tłuczkiem. Każdy plaster przyprawiamy solą i pieprzem, smarujemy keczupem. Zwijamy bardzo ciasno na kształt rulonu (cygara). Obtaczamy w mące i obsmażamy na rumiano na patelni. Przekładamy do garnka. Cebulę kroimy w piórka, smażymy na patelni po podsmażeniu mięsa. Delikatnie podlewamy odrobiną wody
VioletoweKucharzenieopcjonalnie musztarda, ketchup sól, pieprz trochę vegety WYKONANIE: plastry schabu cienko rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem, ogórki, szynkę, paprykę i cebulę mielimy na średnich oczkach, doprawiamy do smaku, następnie smarujemy mięso musztardą lub ketchupem bardzo cienko (ale nie musimy smarować), rozkładamy farsz i zwijamy roladę, zamykamy szpikulcem i smażymy do miękkości na wolnym ogniu
Kuchnia BeatySkładniki na 2 osoby: 4 bitki wieprzowe od schabu bez kości 8 plasterków świeżego ananasa, grubości 1 cm 1 łyżka ziół: pietruszka, rozmaryn, szałwia 1/3 szklanki białego wina ( u mnie Semi Dry White Spain Celebro) 1 łyżka octu balsamicznego mąka do obtoczenia mięsa sól, pieprz, tłuszcz do smażenia Plastry ananasa kroimy na pół, kładziemy na dno naczynia, w którym
Mia Cucina SofietaSposób przygotowania przepisu: Kartoflanka 1. Koś ze schabu zalać wodą (ok. 3 l ), zagotować ciągnąć szumowinę i dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę oraz liść lubczyku. Gotować wszystko aż zmiękną warzywa. 2. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju. Włożyć pokrojoną kiełbasę i cebulkę, i smażyć aż cebulka się zrumieni. Dodać podsmażoną kiełbasę
W królestwie smaków Beatychrupko (zaczynamy smażenie na zimnej patelni), dodajemy do ziemniaków smażony boczek i mieszamy, gdy boczek lekko przestygnie dodajemy posiekane zioła i doprawiamy sałatkę ziemniaczaną do smaku solą i pieprzem. Sałatkę możemy wstawić do lodówki na kilka godzin, a nawet zostawić na noc. Sałatka ziemniaczana została podana do szaszłyków ze schabu. Smacznego! Pomysł na sałatkę został zaczerpnięty po warsztatach z kuchni
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwymaga wielu składników trudno osiągalnych. Wystarczy:1) opakowanie (np.400 g) schabu bez kości pokrojonego na kotlety2) 2 ząbki czosnku3) cytryna4) 2 łyżeczki kuminu5) szczypta soliPrzygotowanie: Nacieramy kotlety miksturą z startego czosnku, soli, wyciśniętego soku z cytryny i kuminu. Odstawiamy na 2 godziny. Po dwóch godzinach smażymy kotlety na patelni z rozgrzaną oliwą. I gotowe
Smaki Brazylii