schab smażony - 1167 przepisów (strona:35/78)

Tortilla na szybko 120

przepisu . Składniki  ( dla 3 osób )  1 paczka Tortilli  2 cebula  200 dag schabu wieprzowego  2 łyżeczki papryki słodkiej  1 łyżeczka pieprzu ziołowego  1 łyżeczka czosnku granulowanego  szczypta gałki muszkatołowej  3 łyżki oliwy do smażenia  sól  pieprz czarny  2 szklanki wody  3 liście sałaty lodowej  serek ziołowy

Mój Smak
Sznycel po wiedeńsku – prawie 178

schabu. Składniki: Schab Sól Pieprz Mąka Bułka tarta Jajka do panierowania Jajka na sadzone Masło klarowane Olej Szczypiorek Wykonanie: Schab kroimy na kotlety i rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące, rozmieszanym jajku i bułce tartej ( jak typowy schabowy ). Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Jajka sadzone smażymy na oddzielnej patelni na klarowanym maśle. Usmażonego kotleta wykładamy

Smaki Ewy
domowa tortilla z dodatkami i sosem czosnkowym. Super się zwija, elastyczna, nie łamie się :-) 213

łyżki ketchupu Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, czosnek miażdżymy w prasce. DODATKI -0,5 kg mięsa(może być schab, filet z kurczaka, łopatka wieprzowa) -przyprawa do gyros -cebulka -sałata lodowa -pomidory -3 łyżki śmietany Mięso kroimy w kosteczkę i smażymy na małej ilości oleju, dodajemy przyprawę. Sałatę lodową kroimy drobno, dodajemy pokrojony pomidor i śmietanę. Cebulkę smażymy. Na tortillę wykładamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
schabowy z pieczarkami i żółtym serem 151

składniki: 6 porcji schabu ok. 300 g pieczarek 100 g sera żółtego 1 cebula 1 łyżka masła sól, pieprz jajka bułka tarta tłuszcz do smażenia wykonanie: Pieczarki oczyszczamy, myjemy. Kroimy je w półplasterki, przekładamy na patelnię z masłem. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę i całość podsmażamy. Kotlety schabowe rozbijamy dość cienko. Oprószamy solą oraz pieprzem. Na środku każdego kotleta kładziemy

Domowy Smak Jedzenia
Schaboszczak z pieczarkami 100

Pieczarki umyć, pokroić na plasterki i usmażyć na maśle razem z cebulką. Doprawić solą i pieprzem oraz szczyptą oregano. Schab robić młotkiem na cienki duzy kotlet, posypać solą i pieprzem kolorowym z młynka, panierować w mące, jajku i bułce tartej , smażyć najlepiej na smalcu na złoty kolor. Podawać obłozone pieczarkami z ziemniakami młodymi z wody z koperkiem i sałatą

Gotowanie jest łatwe
Kotlet schabowy 111

danie, zawsze się udaje i smakuje świetnie z ziemniakami i surówką. Grubość kotleta zależy od upodobań. Składniki: 2 plastry schabu bez kości (na kotlety) 1 łyżka mąki 1 jajko 6 łyżek bułki tartej sól i pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie: Kotlety dokładnie roztłuc tłuczkiem, odwracając co jakiś czas. Grubość kotletów zależy od indywidualnych upodobań, ale powinny mieć około

Smaczne Potrawy
Rolada schabowa 186

Składniki: 5 plastrów schabu 2 ogórki kiszone 1 cebula 200 g boczku listek laurowy 3-4 ziela angielskie 1 łyżeczka mąki pszennej olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Kotlety rozbić cieniutko uważając by nie podziurawić mięsa, oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Boczek i ogórek kroimy w cieńkie paseczki, a cebulę w piórka. Wszystko przekładamy do miseczki doprawiamy solą

magiczna kuchnia Kasi
Schab pod pierzynką 126

Polecam!SKŁADNIKI:* schab – 4 plastry* por – 1 szt* marchew – 2 szt* cebula – 1 szt* majonez – 2 łyżki* przyprawy : sól , pieprz , papryka* olej do smażeniaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Oczyszczone mięso delikatnie rozbijamy na plastry, doprawiamy solą , pieprzem i papryką.Na mocno rozgrzanym oleju podsmażamy na złoto drobno posiekaną cebulkę , a następnie dodajemy mięso i smażymy kilkanaście sekund

Ostra na Słodko
Pierś gęsia wędzona w woku z placuszkami rosti, kapustą i olejem rzepakowym 207

tapetę wzięłam piersi z gęsi i uwędziłam je chińską metodą w woku na herbacie. Podałam z placuszkami ziemniaczanymi smażonymi na oleju rzepakowym oraz kapustą czerwoną wzbogaconą o smak czerwonego wina i ziarna granatu. Te samą metodą wypróbowałam już wędzenie schabu oraz piersi z kurczaka i zawsze się sprawdzała. I tym razem mięso wyszło delikatne, soczyste i różowe. Do wszystkich

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kotlety Schabowe z Pieczarkami i Serem (Schab z Pieczarkami i Serem) 713

końcu obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy kawałkami masła, przykrywamy i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temperatury ok. 160 stopni. Pieczemy ok. 30 minut. Pod koniec pieczenia na każdy kawałek schabu wykładamy farsz oraz starty ser i jeszcze chwilę zapiekamy

Słodka Strona
Roladki schabowe z kaszą gryczaną i białym serem 166

białego sera. Całość doprawiona ziołami. Naprawdę pyszne!  Składniki:    700g schabu bez kości ,  100g chudego białego sera,  100g kaszy gryczanej (użyłam Halina) ,  6 suszonych grzybków,  cebula,  sól, pieprz,  oregano,  tymianek,  łyżka mąki pszennej,  olej do smażenia.  Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Każdy kawałek mięsa cienko(...)wytworzonego sosu. Mąkę rozpuścić w odrobinie wody, dodać do wytworzonego sosu, stale mieszając, gotować, aż sos zgęstnieje. Podawać najlepiej z ugotowaną kaszą gryczaną. W aktualnej gazetce Lidla znajdziecie schab w plastrach  w promocyjnej cenie

Z miłości do słodkości
Wieprzowina po żołniersku 409

Składniki : 3-4 kotlety ze schabu bez kości 4 plastry boczku wędzonego koncentrat pomidorowy sól, pieprz, liść laurowy kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego majeranek tłuszcz do smażenia 2 cebule, mąka Przygotowanie: Mięso rozbić na cienkie plastry, posolić i posypać pieprzem mielonym Plastry boczku usmażyć krótko, wystudzić Na kotlety położyć boczek i zwinąć, spiąć wykałaczką, obtoczyć w mące, obsmażyć

Proste Potrawy
schab pieczony, na kanapki... 405

zimnej wodzie i osuszamy, potem przyprawiamy: solą, czosnkiem, pieprzem i papryką... Po przyprawieniu, rozgrzewamy patelnię i krótko smażymy z każdej strony... ...rozgrzewamy piekarnik na 200 st. C  ... ...obsmażone mięso przekładamy do naczynia i pieczemy 90 minut /1,5 kg schabu... ...przed końcem pieczenia możemy zdjąć pokrywkę, żeby przypiec z wierzchu :) ...następnie wyjmujemy upieczony schab i studzimy... Jak ostygnie

chleba naszego
Schab nadziewany szpinakiem 143

momentu aż odparuje. Kiedy przestygnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem a następnie mieszamy z rozgniecionym serem. Schab rozklepujemy jak na schabowe, nakładamy szpinak z serem, spinamy w kształcie pierożków wykałaczkami. Mąkę mieszamy z solą i ziołami, panierujemy i smażymy na złoty kolor na tłuszczu. Podajemy z ziemniakami i sałatą

Gotowanie jest łatwe
Cygara schabowe z czereśnią 130

                               Robiłam już piersi z kurczaka z brzoskwinią a tym razem postanowiłam wypróbować połączenie schabu i czereśni. I jak się okazało był to smaczny eksperyment. Dla lubiących

Ewa w kuchni

Proponowane wyszukiwania