schab smażony - 1167 przepisów (strona:46/78)

swojska kiełbasa z własnej wędzarenki 169

lubię, smak domowej kiełbasy, podanej razem ze smażonymi jajkami, czy tez nawet samej, tyko z dodatkiem zmrożonej, krystalicznej czystej.....   wody oczywiście. Składniki  na siedem kilo wyrobu 0,6 kg wołowiny II lub III klasy (karkówka, pręga) 1 kg wieprzowiny III klasy (podgardle, pachwina,) 1 kg wieprzowiny I klasy( szynka,schab) 4 kg wieprzowiny II klasy( łopatka, boczek) jelita

Miód i pieprz
Schab w sosie serowym 144

bulionu 100 brązowego ryżu Skworcu  (tu kupisz) Schab kroimy w 1 cm plastry. Każdy przecinamy na pół. Delikatnie rozbijamy, nacieramy przyprawą typu Vegeta i słodką czerwoną papryką. Mięso obsmażamy na rumiano na patelni, przekładamy do większego garnka. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kosteczkę. Podsmażamy je na patelni po smażeniu mięsa, przekładamy do garnka. Na patelnię wlewamy bulion, dodajemy

VioletoweKucharzenie
Kotlety schabowe 198

ręczniczków i dzielimy na kawałki. Każdy kawałek schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Kotlety z obu stron posypujemy solą, pieprzem, paprykami. Na głębokim talerzyku roztrzepujemy jajka a na drugi, płytki talerz sypiemy bułkę tartą. Każdy kotlet obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej i kładziemy na rozgrzany olej.     Kotlety smażymy z obu stron na złoty kolor

paapilotkaa
Bigos mojego Taty 528

wyplułam i odstawiłam talerz…   Bigos to nie jest dla mnie mieszanina słodkiej surowej i kiszonej kapusty. To nie jest rozpaćkana, bezkształtna jasna breja z bladymi pieczarkami, suchym wypieczonym schabem, szynką i powidłami. Tak, to co moja była teściowa na wyrost nazywała bigosem – wyplułam. Niejadalne. Bigosu z winem też nie lubię. Prawidłowo przygotowana kapusta, mocno skarmelizowane mięso i odpowiednio dobrane(...)250g schabu) 30g suszonych grzybów leśnych – miałam podgrzybki 10 śliwek suszonych (najlepiej polskich, z pestką) 2 średnie białe cebule lub 1 duża 2 średnie marchewki 2 łyżki stołowe kminku (w całości, kminek niemielony) 8-10 ziaren ziela angielskiego 8 ziaren jałowca 1 łyżka stołowa ziaren czarnego pieprzu 5-6 liści laurowych pieprz mielony do mięsa smalec do smażenia smalec

Karo in the Kitchen
Bifana. Portugalski street food. 203

food'a. Składniki: 5 bułek 5 plastrów schabu (im cieńsze tym lepsze) 150 ml białego wytrawnego wina + dodatkowo 50 ml 30 ml octu winnego 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku + 1/2 łyżeczki dodatkowo 1/2 łyżeczki pieprzu w ziarnach 6 goździków sos tabasco (niewielka ilość) sól smalec do smażenia Wykonanie: W misce wymieszać 150 ml wina

zadanie-gotowanie
Roladki ze schabu z pieczarkami i serem 142

szybko powstały roladki ze schabu z pieczarkami i serem. Danie z tych  bardziej kalorycznych, ale z pewnością Wam zasmakują. Moje roladki podałam  z ryżem i marchewką z groszkiem, polecam :) Składniki: 6 kotletów schabowych 650 g pieczarek 100 g sera żółtego 1 cebula mąka do oprószenia olej do smażenia słodka czerwona papryka sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć

magiczna kuchnia Kasi
Kotlet z panierce z wiórkami kokosowymi 162

rodziny jadła ze smakiem. Składniki: mięso na kotlety schab środkowy lub pierś z kurczaka, jajko, bułka tarta, wiórki kokosowe, sól. Przygotowanie: mięso zbić. jajko rozbić, dodać ciut soli, rozmącić. bułkę tartą zmieszać z wiórkami kokosowymi. Kotlet umoczyć w jajku, następnie w bułce tartej z wiórkami. Kładziemy go na rozgrzany tłuszcz i smażymy

Państwo Wojtczuk gotują
Schab smażony z dzika 166

jeszcze jedna prosta propozycja z tego mięsa. Składniki : schab z dzika jajko smalec pieprz, sól bułka tarta Przygotowanie : Pokrojone na cienkie plastry mięso- potłuc Jajko rozbić, dodać szczyptę soli i dobrze połączyć Plastry mięsa posypać pieprzem czarnym i maczać wpierw w bułce, potem w jajku, a na końcu znów w bułce Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Smakuje wyśmienicie

Proste Potrawy
Grillowane polędwiczki w musztardowo-ziołowej marynacie 258

mięsień lędźwiowy leżący wzdłuż grzbietu i przylegający do schabu. Drobno włóknista struktura sprawia, że jest mięsem najwyższej jakości, soczystym i kruchym. Ma stosunkowo niską zwartość tłuszczu w 100g zaledwie 3,5g przez to barwę ciemno-różową, dość wysoką zawartość białka 26g, a 100 g polędwiczki to tylko 143 kcal. Możemy ją smażyć, piec, dusić, gotować, wędzić. Po przez swoją drobno

lysygotuje.pl
Roladki z pieczarkami na pieczarkach 137

cebula łyżeczka masła sklarowanego 3 kotlety ze schabu środkowego sól pieprz suszony koperek 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 2 łyżki oleju Wykonanie: Pieczarki oczyściłam, opłukałam, pokroiłam w plasterki. Cebulę obrałam i pokroiłam w kostkę. na patelni rozgrzałam masło, zeszkliłam na nim cebulę i dołożyłam pokrojone pieczarki. Smażyłam na dość ostrym ogniu do całkowitego odparowania płynu

Kuchenne zapiski Edyty
Pasta jajeczna z rzeżuchą 162

sałaty, plasterkami pomidorków koktajlowych i cienkimi plastrami schabu peklowanego parzonego. Taki chlebek indyjski można przygotować również samemu wykorzystując na każde 100 g mąki 50-55 ml wody. Ciasto dokładnie wyrabiamy, zostawiamy przykryte na ok. 15 minut, następnie odrywamy porcjami kawałki ciasta, obtaczamy je w mące i formujemy wałkując okrągłe placki, które smażymy z obu stron na bardzo mocno rozgrzanej patelni

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
52. Placek ryżowy z awokado i mango 192

rukolą, balsamico i truflą  White Marlin , smażonego łososia na purée z topinamburu z salsą z ogórka kiszonego w solance z truskawkami i lubczykiem Aquarius , pieczoną ikrę z turbota w kisielu z rabarbaru z imbirem i chipsem z podpłomyka z paloną czarnuszką Dym na wodzie , quesadillas z kurczakiem Tako , domowego śledzika i schabu, carpaccio z łososia i bruschettę z pomidorami

Be Fit Be Strong
Mini roladki schabowe ze szpinakiem i serem 196

Znakomity obiad! Składniki: 6 sznycli ze schabu wieprzowego sól pieprz papryka słodka czosnek granulowany 100 g szpinaku rozdrobnionego zamrożonego łyżka masła 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka śmietany 18 % 12 plasterków sera mierzwionego gouda olej Przygotowanie: Sznycle rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą, pieprzem, słodką papryką i granulowanym czosnkiem. W rondelku rozpuszczamy łyżkę masła i smażymy na nim szpinak. Doprawiamy go ząbkiem czosnku

Taste Therapy
Rolady śląskie 113

szynki wieprzowej lub dużego schabu 2-3 ogórki konserwowe 15 dag. boczku wędzonego 2 łyżki musztardy 0,5 szkl. śmietany WYKONANIE: ogórki i boczek zmielić w maszynce z dużymi oczkami, doprawić do smaku mięso ubić, posypać z obu stron solą i pieprzem posmarować z wewnątrz musztardą  nałożyć farsz, zamknąć wykałaczką smażyć na rozgrzanym tłuszczu do miękkości, podlewać bulionem Najlepsze

Kuchnia Beaty
Schab po kowalsku 227

przepisywałam fajne receptury do zeszytu. Także i przepis na ten schab został zapisany, ale nie wiem dokładnie z jakiej strony. Polecam te kotlety, choć są dość kaloryczne to raz w roku można sobie je przyrządzić :)Składniki:4 kotlety schabowe1 jajkobułka tartasól, pieprzprzyprawa curry1 cebulatarty ser żółtykeczupmajonezolej do smażenia Sposób wykonania:1. Kotlety rozbijamy, solimy, pieprzymy i panierujemy kolejno w jajku

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania