schab gotowany w 10 minut - 1350 przepisów (strona:6/90)

Schab z pieczarkami i papryką w sosie pomidorowym 53

wody pół łyżeczki wędzonej mielonej papryki 2 liście laurowe 1 łyżeczka poszatkowanej natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 3 porcje) Schab kroimy w paski, doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką, mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie wrzucamy go na patelnię i smażymy na oleju do zrumienienia, ściągamy z patelni. Na tą samą patelnię wrzucamy pokrojoną(...)pieczarki, smażymy do redukcji wody z pieczarek. Kiedy cała woda z pieczarek wyparuje, dodajemy pokrojoną w paski paprykę, smażymy chwilę. Do całości dodajemy usmażony schab, pomidory, passatę i wodę, gotujemy pod przykryciem jakieś 20 minut. Pod koniec wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Artykuł Schab z pieczarkami i papryką w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Schab z pieczarkami i papryką w sosie pomidorowym 84

wody pół łyżeczki wędzonej mielonej papryki 2 liście laurowe 1 łyżeczka poszatkowanej natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 3 porcje) Schab kroimy w paski, doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką, mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie wrzucamy go na patelnię i smażymy na oleju do zrumienienia, ściągamy z patelni. Na tą samą patelnię wrzucamy pokrojoną(...)pieczarki, smażymy do redukcji wody z pieczarek. Kiedy cała woda z pieczarek wyparuje, dodajemy pokrojoną w paski paprykę, smażymy chwilę. Do całości dodajemy usmażony schab, pomidory, passatę i wodę, gotujemy pod przykryciem jakieś 20 minut. Pod koniec wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. Artykuł Schab z pieczarkami i papryką w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Schab zapiekany w kapuście włoskiej 113

laurowy * 3 ziarenka ziela angielskiego Zagotowałam wszystko i do gotującej zalewy włożyłam schab nie zdejmując z niego folii aluminiowej. Gotowałam 15 minut. Wyłączyłam ogień na 15 minut. Ponownie włączyłam i tak 15 minut. Robiłam tak 3 razy. Na koniec zostawiłam schab na 1 godzinę w gorącej zalewie. Wyciągnęłam i poczekałam jak ostygnie. W tym czasie jak robił się schab, przygotowywałam

Pieprzyć z Fantazją
schab zapiekany w kapuście włoskiej 152

laurowy * 3 ziarenka ziela angielskiego Zagotowałam wszystko i do gotującej zalewy włożyłam schab nie zdejmując z niego folii aluminiowej. Gotowałam 15 minut. Wyłączyłam ogień na 15 minut. Ponownie włączyłam i tak 15 minut. Robiłam tak 3 razy. Na koniec zostawiłam schab na 1 godzinę w gorącej zalewie. Wyciągnęłam i poczekałam jak ostygnie. W tym czasie jak robił się schab, przygotowywałam

Pieprzyć z Fantazją
Schab w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi 140

święta. Choć trochę pracy trzeba włożyć w jego przygotowanie to całość smakuje naprawdę wybornie. Schab można przygotować wcześniej i w większej ilości. Również ziemniaki potrzebne do przygotowania klusek śląskich mogą być wcześniej ugotowane. PRZEPIS SCHAB W SOSIE PIECZENIOWYM Z KLUSKAMI ŚLĄSKIMI Składniki: schab: ok 1kg schabu bez kości oliwa sól pieprz kaszubski ziołowy czosnek granulowany 1 cebula 2 liście laurowe(...)ciasto. Z ciasta odrywamy kawałki i formujemy kluki wielkości orzecha włoskiego – w każdym robimy dziurkę za pomocą trzonka drewnianej łyżki. Kluski wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy 3-5 minut. Kluski podajemy ze schabem i polewamy sosem. Podajemy też z buraczkami . Artykuł Schab w sosie pieczeniowym z kluskami śląskimi pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
SCHAB PARZONY PODANY Z SOSEM Z ZIELONEGO PIEPRZU 199

cały zakryty wodą. Nalewamy wodę, dodajemy sól i pieprz. Na smak. Ma być mocno słone i wyczuwalnie pieprznie. Doprowadzamy wodę do wrzenia, kiedy to nastąpi wkładamy schab, po ponownym zawrzeniu wody gotujemy 5 minut. Po tym czasie odstawiamy z ognia. Przykrywamy. Studzimy do zimnej wody. Znów doprowadzamy do wrzenia, trzymamy 4 minuty gotując. Po tym czasie wyjmujemy , kroimy w plastry

Z Majeczką w kuchni
Schabowy z Mozzarellą 170

Smaczny domowy obiad! Składniki: -kasza jaglana - fasolka szparagowa - schab - Mozzarella - oliwki zielone Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Fasolkę gotujemy 20 minut, w osolonej wodzie, odcedzamy, układamy na kaszy polewamy klarowanym masłem. Schab rozbijamy tłuczkiem, solimy, panierujemy w mące, potem jajku i bułce tartej, smażymy na oleju z jednej strony, obracamy układamy plaster sera na to oliwki, przykrywamy patelnię

SMYKWKUCHNI
Schab gotowany - pięciominutowy 909

świątecznym stole oprócz słodkości musi być coś mięsnego więc proponuję schab gotowany. Trzeba oczywiście odpowiednio wcześniej go przygotować,schłodzić w lodówce i wtedy można się nim delektować.  1,5 kg schabu bez kości 2 litry wody 2 łyżki soli morskiej 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu czarnego 1 łyżeczka ziaren pieprzu kolorowego 2 duże(...)wystudzenia. Do zimnej zalewy wkładamy mięso i zagotowujemy, od momentu zagotowania odliczamy 5 minut i wyłączamy gaz, zostawiamy tak na całą noc. Rano ponownie gotujemy 5 minut i zostawiamy do kompletnego ostudzenia.  Schab wyciągamy z zalewy ,osączamy,zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki. Po nocy w lodówce schab stanie się kruchy i wilgotny

Kolorowa kuchnia Elki
Schab peklowany pieczony w glazurze wg Aleex 109

schab jest moim odkryciem minionych świąt. Przepis na niego znalazłam w świątecznym “Moim Gotowaniu”. Zaciekawił mnie od pierwszego przeczytania, ale od razu wiedziałam, że muszę go zmodyfikować do naszych smaków. Z przepisami w czasopismach lub na stronach internetowych bywa u mnie dziwnie. Sporo przepisów zapisuję w plikach komputerowych, potem je czytam, zastanawiam się nad nimi, niektóre z nich wybieram(...)cząstki. 2. Do zalewy włożyć surowy schab. Zalewy powinno być tyle, aby mięso było całkowicie przykryte. 3. Garnek przykryć. Odstawić do lodówki na 5 dni. W tym czasie mięso codziennie przekręcać. 4. Po 5 dniach schab wyjąć z zalewy, opłukać i osuszyć. 5. Składniki glazury włożyć do garnuszka, zagotować, Gotować około 1 minuty na małym ogniu. Odstawić do ostudzenia

W mojej kuchni
Schab krótko gotowany 197

Dziś przepis na pyszne mięsko. Ja takie kroję na cienkie plasterki i robię z nimi kanapki. Schab jest bardzo łatwy do zrobienia i gotuje się go tak naprawdę dwa razy po 5 minut. Sekret tkwi w tym, że po każdym ugotowaniu zostawiamy go w garnku, w którym się gotował do całkowitego ostygnięcia.  Gdy natknęłam się na ten przepis sama(...)mięso). Czosnek obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do wody. Dodajemy do garnka wszystkie przyprawy, majonez i mieszamy. Do tego włożyć schab i zacząć gotować. Gdy woda w garnku się zagotuje, trzymamy na ogniu 5 minut, po czym wyłączamy i zostawiamy mięso w garnku do całkowitego wystygnięcia (ok 5-6 godzin). Ja zostawiałam pod przykryciem. Gdy wystygnie ponownie gotujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Schabowe pod ziemniaczaną kołderką 117

Schabowe pod ziemniaczaną kołderką Zostały Wam kotlety z poprzedniego dnia to możemy je wykorzystać i przykryć ziemniaczaną pierzynką, zamiast gotować ziemniaki. 7 porcji 45 minut czas przygotowania Składniki: ·        ½ kg schabu ·        1 cebula ·        20 dag pieczarek ·        Olej(...)Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy obrane, ugotowane na twardo i drobno pokrojone jajka, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, drobno pokrojoną paprykę oraz majonez. Dokładnie mieszamy i wykładamy na grzyby. 4.    Zapiekamy 10 minut w rozgrzanym piekarniku

Kulinarna Chwila
Schab gotowany z warzywami 233

tłuszcz włożyć schab, podsmażyć, a następnie zdjąć z patelni i przełożyć do garnka. Na patelnię po smażeniu mięsa włożyć pokrojone warzywa, podsmażyć. Podsmażone warzywa przełożyć do garnka z mięsem, dodać liście laurowe, ziarna ziela angielskiego, ziarna pieprzu, paprykę słodką i łyżeczkę soli. Wlać pół litra wody i wstawić do gotowania na średniej mocy palnika. Gotować około 80 minut podlewając wodą

WSZYSTKO SMACZNE
Duszony schab z porem w sosie koperkowym z ziemniakami jak z ogniska 103

duszenia, mięso staje się delikatniejsze i bardziej kruche. Najlepiej smakuje z ziemniakami (np. przyrządzonymi na wzór ziemniaków z ogniska ) i domowymi ogórkami małosolnymi . Składniki na 4-5 porcji: – 700g schabu wieprzowego b/k (np. plastry) – 500ml bulionu warzywnego (lub 500ml wody + 2 łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego ) – 1 por – 1 cebula – 3 łyżki mąki pszennej do mięsa – 2 łyżki koperku(...)dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy w połowie czasu gotowania mięsa. W razie potrzeby do ugotowanego mięsa dodajemy przez sitko mąkę pszenną i ziemniaczaną. Mieszamy delikatnie i zagotowujemy. Dodajemy posiekany koperek i gotujemy przez ok. 1 minutę. Smacznego! Artykuł Duszony schab z porem w sosie koperkowym z ziemniakami jak z ogniska pochodzi z serwisu

Be Fit Be Strong
Duszony schab z porem w sosie koperkowym z ziemniakami jak z ogniska 101

mięso staje się delikatniejsze i bardziej kruche. Najlepiej smakuje z ziemniakami (np. przyrządzonymi na wzór ziemniaków z ogniska ) i domowymi ogórkami małosolnymi . Składniki na 4-5 porcji: – 700g schabu wieprzowego b/k (np. plastry) – 500ml bulionu warzywnego (lub 500ml wody + 2 łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego ) – 1 por – 1 cebula – 3 łyżki mąki pszennej do mięsa(...)dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą oraz pieprzem i dodajemy w połowie czasu gotowania mięsa. W razie potrzeby do ugotowanego mięsa dodajemy przez sitko mąkę pszenną i ziemniaczaną. Mieszamy delikatnie i zagotowujemy. Dodajemy posiekany koperek i gotujemy przez ok. 1 minutę. Smacznego! Artykuł Duszony schab z porem w sosie koperkowym z ziemniakami jak z ogniska pochodzi z serwisu Just

Be Fit Be Strong