schab gotowany w 10 minut - 1350 przepisów (strona:7/90)

Roladki schabowe 241

mięsa) partiami dodawaj zasmażkę, ciągle mieszając. Gotuj na małym ogniu, mieszając, aż zasmażka połączy się z sosem. Kiedy zasmażka się rozpuści przełóż z powrotem roladki i gotuj przez 8 – 10 minut. Pamiętaj, aby zasmażkę, którą dodasz do sosu była ostudzona. Twoje roladki schabowe w ciemnym sosie są gotowe. # Ugotuj Przepis : Drukuj Roladki schabowe Przepis na roladki schabowe w pysznym(...)roladki przełóż do osobnego garnka. Ostudzoną zasmażkę partiami dodawaj do sosu, mieszając i zagęszczając sos. Kiedy dodasz całą zasmażkę, przełóż z powrotem roladki schabowe i gotuj przez około 8-10 minut . Gotowe! Wskazówki Rozbijając schab przełóż go folią spożywczą. Dzięki temu nie przebijesz mięsa na wylot. Dodając zasmażkę do sosu, pamiętaj aby była ostudzona. Roladki ze schabu doskonale smakują

ugotuj-przepis.pl
Roladki ze szparagami i sosem szparagowym 172

lekkie ale bardzo smaczne . Składniki: 500g schabu ½ pęczka zielonych szparagów ½ pęczka białych szparagów sól czarny pieprz, zioła prowansalskie łyżka masła łyżka mąki sok i skórka z cytryny gałka muszkatołowa olej do posmarowania naczynia Sposób przygotowania: Szparagi myjemy, Białe obieramy. Gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i łyżeczki cukru przez około 5-6 minut. Odcedzamy.  Do wody z gotowania szparagów(...)płynu. Schab myjemy i kroimy na porcje. Każdą cienko rozbijamy (uwaga żeby nie zrobić dziur). Doprawiamy z obu stron solą, czarnym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Na każdym kawałku mięsa układamy po kawałku białych i zielonych szparagów i zawijamy. Naczynie do gotowania na parze smarujemy olejem, żeby roladki nie przywarły. Układamy łączeniem do dołu. Gotujemy na parze przez 15 minut

Pyry na Gaz
BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY ZE SCHABEM I PIECZARKAMI - WARIACJA NR 4 270

kapusty 1 cebula koncentrat pomidorowy (ilość do smaku) sól pieprz słodka papryka olej koperek Wykonanie:  Kapustę szatkujemy, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy ok 15 minut, po czym odcedzamy zostawiając odrobinę wody. Schab kroimy w paseczki, solimy, pieprzymy, posypujemy papryką i odstawiamy na 20 minut w chłodne miejsce. Po tym czasie rozgrzewamy na patelni olej i dość mocno

Walijskie Pichcenie
Schab po bałkańsku 178

rondlu podsmażamy na złoto. Na patelni w oliwie podsmażamy schab /lekko zarumieniamy/. Tak przygotowany schab przekładamy do podsmażonej cebuli.Dodajemy trochę soli, pieprzu, liść laurowy i ziele angielskie. Zalewamy gorącą wodą i dusimy przez godzinę. Po tym czasie dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy razem około 30 minut. Na koniec dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę Jeżeli jest marynowana / gdyż może być świeża(...)żeby skórka nie oddzieliła się od skórki. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy przecier pomidorowy i papryke w proszku.Wszystko teraz jeszcze raz gotujemy około 3 minut. Oczywiście w trakcie gotowania w miarę potrzeby uzupełniamy schab gorącą wodą. My podaliśmy z ryżem już gotowy schab

Anioły w kuchni
Schab po bałkańsku 214

rondlu podsmażamy na złoto. Na patelni w oliwie podsmażamy schab /lekko zarumieniamy/. Tak przygotowany schab przekładamy do podsmażonej cebuli.Dodajemy trochę soli, pieprzu, liść laurowy i ziele angielskie. Zalewamy gorącą wodą i dusimy przez godzinę. Po tym czasie dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy razem około 30 minut. Na koniec dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę Jeżeli jest marynowana / gdyż może być świeża(...)żeby skórka nie oddzieliła się od skórki. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy przecier pomidorowy i papryke w proszku.Wszystko teraz jeszcze raz gotujemy około 3 minut. Oczywiście w trakcie gotowania w miarę potrzeby uzupełniamy schab gorącą wodą. My podaliśmy z ryżem już gotowy schab

Anioły w kuchni
Schab w sosie musztardowym z bulgurem i sałatką z kiszonych ogórków 138

zeszkli i zacznie się złocić. Zalewamy bulionem i łopatką zbieramy wszystkie smaki, które przywarły do patelni i wlewamy zawartość do garnka ze schabem. Dodajemy musztardę sarepską i francuską i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok. 50 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę, dodajemy śmietanę oraz solidnie przyprawiamy solą i pieprzem. Zagotowujemy i próbujemy, czy schab jest odpowiednio miękki – jeśli

Poezja smaku
Kotlety schabowe z serem i brokułami. 535

różyczka brokuła 1-2 plastry sera żółtego dodatkowo: sól pieprz oregano 1 roztrzepane jajko bułka tarta olej do smażenia      Brokuły gotujemy w osolonej wodzie około 6 minut i studzimy. Każdy plaster schabu wkładamy do foliowego woreczka, cieniutko rozbijamy. Na deseczkę wykładamy mięso, posypujemy solą, pieprzem i oregano. Na każdym kotlecie układamy przekrojoną na pół różyczkę brokuła

Rozpustne gotowanie
Schab gotowany 128

schab gotowany, bardzo delikatny w smaku. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Schab gotowany Składniki 1 kg schabu bez kości 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu 2 ząbki czosnku bez obierania 2,5 łyżki soli 1 łyżka musztardy ostrej 2 łyżki majonezu Instrukcje Do dużego garnka wlewamy 3 litry wody i wszystkie przyprawy, wkładamy umyty kawałek schabu, zagotowujemy(...)całkowicie wystygnie. Po tym czasie ponownie zagotowujemy i gotujemy kolejne 20 minut na małym ogniu. Odstawiamy do wystudzenia najlepiej w chłodzie na całą noc. Na drugi dzień schab wyjmujemy z zalewy, osuszamy ręcznikiem papierowym i już jest gotowy do zjedzenia. Smacznego :) Artykuł Schab gotowany pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
makaron po seczuańsku ze schabikiem o smaku piwa... 213

przyprawa grill o smaku piwa Royal Brand, 1 kubek śmietana słodka 18% - szczypta papryka ostra zawartość opakowania makaronu po syczuańsku wsypać do wrzątku i gotować z 20 minut na mniejszym ogniu wszystko wylać na sito schab pokroić w kostkę i na maśle klarowanym usmażyć - posypać przyprawą grill do piwa do schabu dodać z sita makaron i podsmażać z 5 minut

W Mojej Kuchni Lubię
Schab z pieczarkami i papryką w sosie pomidorowym 108

laurowe 1 łyżeczka poszatkowanej natki pietruszki sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 3 porcje) Schab kroimy w paski, doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką, mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie wrzucamy go na patelnię i smażymy na oleju do zrumienienia, ściągamy z patelni. Na tą samą patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek, smażymy chwilę(...)pieczarki, smażymy do redukcji wody z pieczarek. Kiedy cała woda z pieczarek wyparuje, dodajemy pokrojoną w paski paprykę, smażymy chwilę. Do całości dodajemy usmażony schab, pomidory, passatę i wodę, gotujemy pod przykryciem jakieś 20 minut. Pod koniec wszystko doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki

Kardamonovy
Delikatny schab w sosie wg Aleex 100

przygotuję dla nas na obiad schab – delikatny w lekkim sosie. Gotowałam go dla Gwiazdeczki, kiedy wróciła z Maleńką do domu. Bardzo nam smakował i od czasu do czasu wracam do tego przepisu. Jest banalnie prosty, a danie pyszne, a więc może skorzystacie z tego pomysłu na szybki obiad? Polecam.   Składniki:   • 10 plasterków schabu  • 1 cebula(...)plastry schabu. Zrumienić z obu stron i przełożyć do garnka. 5. Na tę samą patelnię włożyć cebulę i marchewkę, podsmażyć i przełożyć do garnka z mięsem. 6. Schab i warzywa zalać wodą lub bulionem. Płynu nie powinno być zbyt wiele, dosłownie tyle, by mięso było przykryte. 7. Zagotować. Doprawić do smaku. Gotować na wolnym ogniu około 15 minut

W mojej kuchni
Schab w sosie kurkowym 158

miękkie, do garnka dodaj kurki oraz wlej zawiesinę z mąki i śmietany. Całość dobrze wymieszaj i duś na niezbyt dużym ogniu przez mniej więcej 5 minut. Tak przygotowany schab w sosie kurkowym podawaj z gotowanymi ziemniakami, kaszą lub kopytkami

blog.moje-pasje.info
Zupa cebulowa przepis 160

gotujemy do powstania wywaru, wywar doprawiamy ziołowym pieprzem, oregano i tymiankiem; - wszystkie cebule siekamy na drobną kosteczkę i wsypujemy na rozgrzaną patelnię z 2 łyżkami oleju - doprawiamy solą morską; - usmażoną cebulę przekładamy do mniejszego garnuszka, następnie na tej samej patelni z 2 łyżkami oleju ponownie smażymy, ale tym razem pokrojony w kostkę schab - doprawiamy go solą, pieprzem; - usmażony schab dodajemy(...)powinien już powstać bulion - wyjmujemy z niego wszystkie warzywa - marchewkę i pietruszkę kroimy w drobne plasterki i dodajemy z powrotem do bulionu; - uduszony schab z cebulką dodajemy do bulionu, wszystko razem gotujemy na wolnym ogniu ok.15 minut, doprawiamy całość do smaku - można na ostro doprawiając pieprzem cayenne co gorąco polecam. Zupę można delikatnie "zabielić" śmietaną 18% - ale dla osób, które

MintTaste
Schab z jabłkami 182

trakcie dodajemy usmażone schaby. Pod koniec dodajemy także nasze orzechy. Możemy nasz schab podawać z ryżem, do puree, bądź gotowanych całych ziemniaków. Próbujcie u siebie w domu. Koszt: 23 zł (dla 3 osób) Przygotowanie: 30 minut Schab z jabłkami Schab z jabłkami Schab z jabłkami Artykuł Schab z jabłkami pochodzi z serwisu KuchennyViral.pl

Kuchennyviral.pl
szybkowar-schab do pieczywa... 203

ziele angielskie, liść laurowy, p0krojoną cebule i czosnek, podsmażać do zrumienienia cebuli do szybkowara wlać 1,5 szklanki wody, zamknąć, po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu z 50 minut, szybkowar otworzyć jak spuści ciśnienie schab dobrze wystudzić (wywar można zamrozić i wykorzystać do bigosu, sosu) - schab z szybkowara jest bardzo smaczną do pieczywa wędliną, jest bardzo kruchy, aromatyczny

W Mojej Kuchni Lubię