schab gotowany w 10 minut - 1350 przepisów (strona:2/90)

Szynka gotowana pikantna 379

schabu, szynki, karkówki, czy też boczku. Niedługo Wielkanoc, więc pora na przygotowywanie domowych wędlin. Pamiętacie mój Wielkanocny schab w 10 minut? Albo Szynkę gotowaną z jałowcem? Przepisów na domowe wędliny jest sporo na blogu: Szynka domowa gotowana Schab dojrzewający (schab surowy suszony) Schab gotowany (domowa wędlina) Tym razem przygotowałam szynkę gotowaną, ale z pikantnymi dodatkami i  gotowałam ją jednak trochę(...)dłużej niż schab czyli 2 razy po 7 minut, odstęp pomiędzy gotowaniem musi wynieść minimum 6 godzin. Szynka gotowana pikantna:   Szynka gotowana  jest soczysta, ale jednocześnie intensywna i pikantna w smaku. Przygotowałam jednak inną mieszankę przypraw, zamiast majeranku użyłam po 1 łyżeczce tymianku, oraz oregano, 2 litry wody, 3 łyżeczki soli, 1 łyżeczka soli peklowej (można ją pominąć

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Schab 10 minutowy 328

Były już omlety, sałatki ale propozycji mięsnej jeszcze nie było. Więc zapraszam do stołu, a tam schab gotowany 2 razy po 5 minut ;) Myślicie że to nie możliwe?! A ja Wam mówię że możliwe ;) Schab ten nie wymaga prawie żadnego nakładu pracy, właściwie robi się sam, a nie licząc czasu leżakowania przygotowanie również jest bardzo szybkie. Składniki: około(...)laurowy, ziele angielskie, majeranek oraz inne przyprawy take jakie lubimy Przygotowanie: Wodę wymieszać z majonezem, musztardą i przyprawami. Zagotować i wystudzić. Do zimnej zalewy włożyć schab i całość zagotować pod przykryciem. Gotować przez 5 minut od momentu zawrzenia, następnie zdjąć garnek z ognia zostawić do ostudzenia na całą noc.  Następnego dnia ponownie zagotować i gotować 5 minut

Życie zaczyna się w kuchni
Domowa wędlina - schab gotowany 10 minut 2376

pozostałą część wody, dodajemy wszystkie składniki z listy powyżej i mieszamy. Do garnka z marynatą wkładamy schab i zaczynamy gotować pod przykryciem. Od momentu zagotowania się wody schab gotujemy równe 5 minut. Po tym czasie zdejmujmy z gazu i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia na minimum 6 godzin ja zostawiam na całą noc. Następnie powtarzamy czynność zagotowujemy pod przykryciem(...)momentu zagotowania gotujemy równe 5 minut. Po tym czasie pozostawiamy garnek ze schabem ponownie do całkowitego ostygnięcia na minimum 6 godzin. Schabu nie wyciągamy z garnka aż do całkowitego wystygnięcia. Po upływie tego czasu wyciągamy z garnka i zajadamy :) Smacznego!                 Zapraszam na film z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału

Kulinarne przygody
Schab gotowany w mleku – 25 minut – delikatny soczysty i pyszny 479

schab) i od ponownego zagotowania gotuję na małym ogniu przez 25 minut – mleko powinno się bardzo delikatnie gotować. Schab powinien być cały zanurzony w mleku. Na początku delikatnie poruszam schabem aby nie przywarł do dna (dokładnie pokazałam to na filmiku. Po 25 minutach gotowania, garnek zdejmuję z gazu, nakrywam pokrywką, zawijam w gruby ręcznik lub koc i odstawiam na około

Uwaga Babcia Gotuje
Kilkunastominutowy schab w majonezie 188

gotować 5-8 minut (w zależności od wielkości; od momentu zagotowania się wody). Całość ostudzić i wstawić do lodówki na całą noc (z garnkiem). Po tym czasie schab ponownie gotować 5-8 minut (od momentu zagotowania się wody). Mięso wyjąć z zalewy. Po wystygnięciu jest gotowe do spożycia.   (*)  Zalewa powinna całkowicie pokrywać schab, więc robiąc większą porcję mięsa

Di gotuje
Soczysty schab gotowany 10 minut 280

chab  dla wiekszości kojarzy się z suchym kawałkiem mięsa,  który nie każdemu smakuje,  a ja mam dla Was propozycję na niezwykle soczysty kawał schabu,  który jest gotowany zaledwie 10 minut!! Składniki: 1 kg schabu Marynata: 1 płaska łyżeczka soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/4 łyżeczki ostrej papryki w proszku(...)marynatę wymieszać ze sobą i natrzeć nią mieso. Schab włożyć do sczelnego pojemnika i odstawić w chłodne miejsce na 24 h. Po tym czasie przygotować zalewę, włożyć do niej mięso (zalewa powinna zakrywać mieso, jeśli jest jej za mało, należy dolać wody), doprowadzić całośc do wrzenia i gotować 5 minut na średnim ogniu. Wyłączyć palnik i pozostawić całość na około

Malinowo w kuchni
Schab w sosie kurkowym z czarnym ryżem 157

momencie kiedy gotujesz bardziej sercem niż dłońmi – wyszło smacznie. Gotowanie dla bliskich, dalszych, dla ludzi ma to do siebie, że jeśli włożysz w to odrobinę serduszka to nie ma możliwości by cokolwiek mogło nie wyjść.  Składniki (na 2 porcje): ·       300 gram schabu  ·       200 gram kurek lub innych świeżych(...)czosnek. Wyciągnij rozmaryn. Dodaj świeże oraz suszone grzyby, wlej wino i gotuj sos 10-12 minut. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę, zanurz w sosie schab i gotuj całość jeszcze 8- 10 minut na wolnym ogniu.  Ugotuj czarny ryż w niewielkiej ilości wody. Najlepiej szklankę ryżu gotuj na wolnym ogniu w dwóch szklankach wody lub bulionu. Potrwać to może

Mango Papaja
szybkowar-soczysty schab pikantny do pieczywa... 88

Składniki: schab bez kości 1 kg, przyprawa do wieprzowiny pikantna 1 opakowanie, przyprawa w płynie 2 łyżki, olej rzepakowy 6 łyżek, pieprz mielony 1 łyżeczka, smalec 1/2 kostki, cebula 1 sztuka, czosnek 1 główka, liść laurowy 1 sztuka, ziele angielskie 4 sztuki, woda 3 szklanki   Świeży schab, duża porcja opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, do miski wsypać przyprawę pikantną(...)mielony, do miski włożyć schab i mocno natrzeć marynatą, schować do lodówki na całą noc.   Do garnka szybkowara włożyć smalec i stopić, na gorący smalec włożyć schab z marynatą, z każdej strony mocno zrumienić.   Do schabu dodać cebulę, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, wlać wodę, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować 50 minut.   Wystudzony schab wyjąć

W Mojej Kuchni Lubię
Schab gotowany w majonezie dziesięciominutowy – soczysty i mięciutki 7212

odstać w wodzie z przyprawami, gdyż schabu nie można jeść od razu po gotowaniu. Zamiast schabu w ten sam sposób możecie zrobić szynkę, karkówkę, czy pierś z indyka. Ja zazwyczaj wykorzystuję tzw. schab karkowy, który ma warstwy tłuszczu, nadające mu jeszcze więcej soczystości. Składniki na schab gotowany w majonezie: około 1,2 kg schabu około 2,5 litra wody(...)woda ostygnie. Po tym czasie schab przewracamy na drugą stronę, znowu doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 10 minut. Garnek znowu nakrywamy i pozostawiamy, aż woda z mięsem będą całkowicie zimne. Następnie schab wyjmujemy z wody i odstawiamy do lodówki. Schab gotowany w majonezie dziesięciominutowy – soczysty i mięciutki   Zobacz inne przepisy na schab na kanapki: Rolada ze schabu z mięsem

e-PrzepisyKulinarne
Kapuśniak z włoskiej kapusty z kiełbasą i schabem. 213

zalać bulionem, dołożyć ziarenka czarnego pieprzu oraz liście laurowe i gotować na małym ogniu. Po około 10 minutach dołożyć pokrojone ziemniaki i podsmażoną kiełbasę wraz ze schabem i gotować jeszcze około 40 minut. Na końcu zupę doprawić solą, pieprzem cayenne i pieprzem czarnym oraz posypać majerankiem i estragonem. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Schab peklowany parzony 333

różnych części wieprzowiny, na różne sposoby: pieczone, gotowane i surowe suszone. Schab peklowany parzony to moja kolejna propozycja na przygotowanie wędliny domowym sposobem. To schab trochę przypominający schab gotowany w 10 minut, ale tylko wyglądem, sposób przygotowania jest zupełnie inny. W kolejce czeka przepis na łopatkę marynowaną / peklowaną 4 dni, a potem pieczoną w piekarniku. Kilka dni temu podałam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
SCHAB GOTOWANY W KREMOWYM SOSIE PIECZARKOWYM 182

czosnek i smażyć jeszcze chwilę. Dodać schab i smażyć po dwie minuty z każdej strony, aby zamknąć pory mięsa. Usmażone kawałki mięsa odstawić na talerz i smażyć kolejne z dodatkiem masła, bądź oleju. Całość mięsa dodać do garnka, zalać 2 L wody, dodać sos sojowy, suszony tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Gotować całość na małym ogniu(...)pieczarek. W rondelku rozpuścić masło i dodać drugą część cebuli, lekko zrumienić. Dorzucić pieczarki i smażyć aż ładnie się zrumienią, uważając by nie puściły soku. Na 15 minut przed końcem gotowania schabu dodać pieczarki i gotować razem z mięsem. Pod koniec dodać świeży tymianek i zagęścić sos. Śmietankę kremówkę i obie mąki połączyć dobrze za pomocą rózgi w małej miseczce

Calzonella.com
Eintopf – kapusta z pomidorami i mięsem po serbsku 191

się do roboty. Gotuje dziś eintopf - serbski bigos - pyszny... idealny na zimowe, gorace, sycące danie. Eintopf Składniki:   nieduża biała kapusta kilogram łopatki wieprzowej pokrojonej w kostkę 50 dag schabu z kością - pokrojony w plastry 4 pomidory (użyłam pomidorów z puszki) 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe 150 g przecieru pomidorowego (3/4 małego słoiczka) 2 litry wody 2 duże(...)cebule kroimy w talarki - wrzucamy do dużego garnka zalewamy wodą. Gdy woda się zagotuje dodajemy pomidory z puszki lub obrane i pokrojone na ćwiartki świeże - gotujemy ok 5 minut. Dorzucamy łopatkę, schab, grzyby, ziele angielskie i liść laurowy. Przyprawiamy sola i pieprzem - dokładnie mieszamy. Gotujemy ok 20 minut po czym dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy i gotujemy

sierotka maRysia w kuchni
Schab 5-minutowy w ziołach (domowa wędlina) 4172

Schab 5-minutowy w ziołach (domowa wędlina), czyli schab wolno gotowany – idealny na kanapki. Wbrew pierwszemu skojarzeniu cały czas przygotowania i gotowania schabu nie wynosi tylko 5 minut. Nazwa tej domowej wędliny, czyli “5-minutowy” wzięła się od czasu jednorazowego gotowania mięsa (równie dobrze można by go nazwać “schab 10-minutowy”, bo tyle wynosi całkowity

Kulinarne Przeboje
Schab w 5 minut 158

liście laurowe woda (tyle, by skryło mięso) Schab myjemy, osuszamy i obwiązujemy nitką lub wkładamy do siatki masarskiej. Wodę zagotowujemy z przyprawami, a następnie do wrzącej wkładamy schab i gotujemy 5 minut. Wyłączamy i odstawiamy całość  do wystygnięcia (nie wyjmujemy mięsa z wody, tylko studzimy wszystko w garnku, w którym się gotowało). Następnie stawiamy garnek na palniku

Czary - gary w kuchni