Orzechy laskowe, migdały, rukola i ser wędzony. Świetny dodatek do mięs, warzyw, a nawet do kanapek …Składniki ; 18 do 20 dag mieszanki sałat z przewagą rukoli 10 dag orzechów laskowych 3 ząbki czosnku Garść migdałów 15 dag sera wędzonego, (prawdziwy ser nie sero podobny !) Sól,(tylko wtedy jeśli sam ser nie wystarczy ,przeważnie nie trzeba już dosalać ) Biały pieprz
Apetyczna babeczkadomu spróbować odtworzyć ich smak. Desery to prawdziwa rozkosz dla podniebienia, panna cotta, fondue, truskawki, lody, tarty owocowe... i danie główne stek medium z masłem koperkowym, frytki i bukiet sałat z dressingiem... raz się żyje, spróbowałam niemal wszystkiego, polecam gorąco wizytę w Colmar! Zawsze zostawiam po sobie ślad i nie tylko w postaci pustego talerza ;) Parlament Europejski, czyli nigdy
Moja smaczna kuchniaakurat miałam łopatkę. Choć wolę kurczaka, wieprzowina to jednak twarde mięso i nie bardzo przypadło mi do gustu w formie gyrosa. Przygotowujemy dowolne warzywa. Tu mam różne rodzaje sałat, pomidora, ogórka kiszonego i paprykę. Mięso kroimy w kawałeczki obficie przyprawiamy albo samodzielnie sporządzoną mieszanką przypraw, albo gotową mieszanką do gyrosa (najlepiej bez glutaminianu sodu) i obsmażamy. Gotowe placki układamy
chwile dla mniebłonnik oraz z warzywami. Produkt nie zawiera cholesterolu ani konserwantów. Wędlina sojowa z suszonymi śliwkami została przygotowana z soi niemodyfikowanej genetycznie . Do moich kanapek wybrałam chleb ciemny, razowy. Dodałam sałaty, suszonego pomidora, selera naciowego o właściwiościach uspokajających ,ogórka gruntowego oraz wstążeczki marchewki. Dodatek salaty lodowej nadał moim kanapkom delikatności i wykwintności. Taka kanapaka to nie tylko na co dzień
Z Kuchni Do Kuchnipieczonymi ziemniaczkami, które wyglądają bardzo ciekawie i smakują rewelacyjnie. Na wierzchu mają chrupiącą skórkę a w środku są miękkie. Dodatkowo zrobiłam surówkę z sałaty lodowej. Polecam. Post Kotlety z kaszy jęczmiennej z pieczonymi ziemniaczkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujesałatkowy Fit up, 2 łyżeczki soku z cytryny, 3 łyżki oliwy z oliwek. Przygotowanie: Rukolę układamy na talerzu. Umyte pomidorki kroimy na ćwiartki i układamy na sałacie. Obok pomidorków układamy odcedzone kulki mozzarelli. Sos przygotowujemy z oliwy, soku z cytryny i fit up. Wymieszanym sosem polewamy sałatkę. Na koniec posypujemy grzankami. Podajemy na kolację albo do obiadu
Aga w kuchnifigi, 2 plasterki żółtego sera pleśniowego, 2 plasterki białego sera pleśniowego, sos vinegrete. Przygotowanie: Na talerzu układamy świeżą rukolę. Świeże figi kroimy w ćwiartki i układamy na sałacie. Plasterki sera pleśniowego kruszymy i układamy między figami, Na koniec gruszkę kroimy w długie, cienkie paseczki i układamy na rukoli. Całość polewamy sosem vinegretem. Polecam, sałatka jest pyszna
Aga w kuchniwodzie. Po odcedzeniu hartujemy go zimną wodą. Szynkę i ogórka kroimy w kostkę. Dodajemy odcedzoną kukurydzę i suszoną natkę pietruszki. Mieszamy składniki. Dodajemy majonez i przyprawy: sól, pieprz. Mieszamy sałatę i dekorujemy pomidorkami koktajlowymi
Aga w kuchnidynastii , z królem Dolnego i Górnego Egiptu... Z Ramzesem . I to ...z RYK! Dokładnie! Składniki na królewskie śniadanko to -Ramzes z Ryk -bułeczka -masełko -pomidorek -ogóreczek gruntowy -oliweczka -zielona sałata Dla dojrzewającego sera o łagodnym, lekko orzechowym smaku oraz niepowtarzalnym aromacie otrzymanym w procesie naturalnego wędzenia z pięknymi oczkami...potrzeba iście królewskiej oprawy! Delikatne kromeczki mięciuśkiej, neutralnej
Z Kuchni Do Kuchnisosem pikantnym jogurtowym. Bardzo serdecznie zapraszam do wypróbowania tego pysznego przepisu. Składniki: Mała pierś z kurczaka tortilla pszenna 2 łyżeczki jogurtu greckiego 1 łyżeczka słodkiego sosu chilli 50 g sałaty 30 pomidora 30 g ogórka bułka tarta sól, pieprz Przygotowanie: Kurczaka kroimy w cienkie plasterki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez
Kuchnia Łukaszaprzepisie proponuję dwa rodzaje sosu, pierwszy łagodny na bazie majonezu, a drugi pikantny, ja bardziej lubię pikantny. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: Puszka tuńczyka w oleju 0,5 główki sałaty lodowej2 pomidory100 g zamoczonej i ugotowanej białej fasoli5 ugotowanych jaj1 czerwona lub biała paprykaSos łagodny:3 łyżki majonezu1 łyżka jogurtu naturalnego4 łyżki oliwy pozostałej od tuńczykasól, pieprzSos pikantny:3 łyżki oliwy2
Kuchnia Łukaszazdobyło popularność także wśród autorów diet odchudzających. I my tu sobie takie śniadanko zaserwujemy. -parówki śniadaniowe + tofu Polsoja -ulubiona sałatka- ja do mojej dałam – papryki, dynię surową, oliwki, śliwki, sałatę, ogórka, bazylię- całość wymieszałam z octem winnym 6% z czerwonego wina... Na koniec całe danie zsypujemy ziarnami Słoneczne Pola od Ziarenkowo. Dlaczego Ziarenkowo? Gdyż jest to doskonale wyważona mieszanka
Z Kuchni Do Kuchnirozpuszczamy masło. Rozbitą pierś z kurczaka obtaczamy w mące, jajku, a na koniec w bułce. Smażymy po 4 minuty z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami (ziemniakami, puree, marchewką, sałatą itd...) Smacznego
My Culinary ArtNasza degustacja zaczęła się tradycyjnie - od przystawek. Na stole pojawiły się talerze z bruschette miste, czyli chrupiące kromeczki z pomidorami, pastą z oliwek i grzybów oraz zapiekana cykoria z sałatą rzymską i szynką parmeńską pod beszamelem.Chrupiące kromeczki były naprawdę chrupiące ! Pasty smacznie, aromatyczne, a pomidory wyśmienicie doprawione.Cykoria również skradła moje podniebienie, choć nie wszystkim to danie smakowało. Czemu
kolorowotorcikowo