zdrowiu, a w nagrodę dla wytrwałych, którzy poczekali na swoją kolej,dla zdrowia otrzymywał od nas pyszną sałatkę. Głównymi bohaterami były produkty marek: FIT&EASY, z których sałat robiłyśmy smakowitości,SIERPC, co dostarczył nam wspaniałe sery oraz marka BORGES, która zaopatrzyła w swe świetnie oliwy, sosy, octy balsamiczne i oliwki - drylowane zielone,nadziewane serem bądź papryką. fot: http://www.blogerchef.pl
W kuchni Karmel-itkidyni. Kotleciki mielone z fetą. Pizzerinki z patelni. Sałatka Najsztuba. Parówki z serem w cieście francuskim. Krewetki z szafranem z cydrze. Łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem. Pesto z sałaty. Tarta pomarańczowa z piankami. Gorąca czekolada z rumem i piankami. Domowe cynamonowe latte. Kruchy placek z Kubusiem. Babeczki z kisieli. Kawowy sernik na zimno. Jabłka z kozim serem. Mam nadzieję
W kuchni Karmel-itkijest sztucznie słodkie i chemiczne. Tęsknie już za polskim świeżym chlebkiem z masłem :) Ale jakoś radzić sobie trzeba. Moje typowe śniadanie wygląda tak: wafle ryżowe z odtłuszczonym serkiem philadephia, sałatą lodową, "szynką" z indyka i pomidorem lub innymi warzywami. Czasem zdarza mi się wyskoczyć do bufetu śniadaniowego na typowe amerykańskie pancakes. Jeśli chodzi o przekąski to posmakowały mi bardzo
Zgrabne Gotowaniesię rozpływa po wszystkich składnikach :) Mam nadzieję, że i Wam to śniadanie przypadnie do gustu. BUŁKA Z JAJKIEM SADZONYM Składniki: - bułka wieloziarnista lub grahamka - jajko - twarożek - plasterek wędliny - liść sałaty - plasterek pomidora - szczypiorek Oczywiście wybór składników to kwestia gustu, najważniejsze jest przecież jajko :) Przepis jest banalnie prosty, jajko sadzone usmażyć na kropli oliwy z oliwek rozsmarowanej na powierzchni patelni. Przygotować
Zgrabne Gotowaniesyta! Czy obiad zawsze musi być na ciepło? Co do mojego syna Niejadka, musiałam użyć podstępu i na pytanie co to jest to zielone, po prostu odpowiedziałam, że sałata:) Gdyby usłyszał szpinak - nie ruszyłby w ogóle, a tak zjadł cały talerz:) Dopiero po zjedzeniu dowiedział się, że zjadł szpinak - śmiechu było co nie miara. Składniki: 2 garście świeżego
Blondynka Gotujedruga odmiana pesto, która w przeciwieństwie do odmiany standardowej pesto alla genovese zawiera suszone na słońcu pomidory i nazywa się pesto alla siciliana.Pesto serwowany jest do chleba, makaronu, sałaty, sera i innych dań. Pesto nie należy podgrzewać, ponieważ w wysokiej temperaturze bazylia nabiera gorzkiego smaku. We Włoszech sprzedawany jest głównie w postaci świeżej, na wagę lub w małych
Blondynka Gotujesól czosnkowa z ziołami Kamis Dodatkowo: 1 mała papryka czerwona 4 większe listki mięty pomarańczowej kawałek ogórka zielonego 1/2 dużego pomidora szczypior, malutki pęczek kilka listków szpinaku garść miksu sałat garść rukoli 1 mała czerwona cebulka 4 placki tortilli Sos czosnkowy - improwizowany: mały jogurt naturalny 3-4 ząbki czosnku sól czosnkowa z ziołami Wykonanie: Pierś z kurczaka płuczemy i osuszamy
Blondynka GotujePodanie tego dania pasuje na wszystkie większe, okolicznościowe imprezy rodzinne (święta, imieniny, urodziny, komunie, chrzty...). Do roladek najlepiej pasują ugotowane ziemniaki i mix sałatek (np. sałatka z kapusty pekińskiej, sałata z jogurtem, mizzeria). Talerz prezentuje się wtedy naprawdę wybornie (wiosennie bo kolorowo) a całość smakuje pysznie. Polecam! Roladki z kurczaka z pieczarkami, serem żółtym i suszonymi pomidorkamiPRZEPIS{na 8 roladek
coolinarnastrefa.blogspot.comzapobiega zwyrodnieniu plamki żółtej i poprawia widzenie. *Zaczynamy: Składniki:3 liście sałąty pekińskiej2 ogórki małosolne3 jajka6 pomidorków koktailowych3-4 łyzki jogurtu naturalnegopieprz1 łyżeczka soku z cytryny Wykonanie:Sałatę kroimy, dodajemy jajka, ogórki I pomidory przekrojone na pół.Robimy sos:Wszystkie składniki - jogurt, pieprz I sok z cytryny mieszamy. Sos dodajemy do naszej sałatki - mieszamy .Sałatka gotowa. Smacznego :) * o jajkach
Smaki Edytyidzie, konieczności wizytacji dietetyka (Pozdrawiam serdecznie, Pani Moniko) i ustaleniu dopasowanego dla mnie harmonogramu żywienia. Efekt - podporządkowanie się kompletnie diecie. Początkowo obawiałam się mikroskopijnych porcji jedzeniowych i sałaty jako głównego źródła posiłków – nic bardziej mylnego. Mam ustalona dietę, przy której cukier spada mi na łeb na szyję, a jednocześnie mogę się naprawdę nieźle najeść. Jedyny minus całej sytuacji
Grunt to przepis!dokładnie smaruję oliwą. Odstawiam do jakiś czas do lodówki a następnie grillujemy na rozgrzanym ruszcie. Do mięska idealnie komponuje się lekka sałatka z kilku liści lodowej sałaty, garści rukoli, pokrojonych w kostkę (ćwiartkę) pomidorów i czerwonej cebuli, skropiona aromatyzowaną oliwą z oliwek.I chociaż to grill, a skoro grill to głównie piwo, to jednak
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałazapowiadana druga odsłona przygotowanego, chlebowego tortu. Do jego przygotowania wykorzystałam różnego rodzaju szynki, sery, pomidory, kiszone ogórki, paprykę konserwową, sałatę, oliwki, jajka, musztardę, majonez i masło. Warstwy powinny być grubo posmarowane "łącznikami" typu serek topiony/serek śmietankowy/masło/majonez by po przekrojeniu warstwy razem się trzymały.Więcej szczegółów znajdziecie we wcześniejszym wpisie o torcie chlebowym z łososiem, suszonymi pomidorami
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaParóweczki w cieście francuskim zapiekane z serem i papryką. Pyszna przekąska a z dodatkiem sałat może być również pyszny obiadek czy kolacja. składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 275 g 8 małych parówek 80 g sera żółtego kawałek papryki sezam i siemię Kresto do posypania białko do posmarowania Rozwinąć płat ciasta francuskiego i pokroić na osiem prostokątów. Na każdym prostokącie przy
Monia miesza i gotujeWpadłem na pomysł zrobienia warzywo- ryżowych kotlecików. Są bardzo smaczne i dobrym pomysłem na lunch czy dodatek do jakiegoś mięsa, ewentualnie tak jak w moim przypadku do sałaty.Składniki : 150 g ugotowanego ryżu , 2 marchewki , Garść fasolki szparagowej zielonej, Pól pora , Kumin , Sól, pieprz, Kolendra, 3 jajka, Pół szklanki mąki Olej do smażenia Zieloną fasolkę obieramy i blanszujemy
cookpl