wina. Wymieszać z selerem, jabłkami i orzechami .Nałożyć do salaterek lub jednej większej i wtedy po stężeniu kroimy.Podajemy z sosem majonezowym--wymieszać podane wyżej składniki.Serwujemy na liściach zielonej sałaty z tostami
Kulinarny karnet Christopheraśmietany kremówki 150 g sera pleśniowego np. gorgonzola Śmietanę zagotować z serem i doprawić do smaku . Pierogi podawać na sosie , z pomidorami koktajlowymi i pokrojoną sałatą z pietruszką
Kulinarny karnet Christopheraumieścić na krążku puree ,uformować pulpet i otoczyć w bułce tartej. Opiekać na silnie rozgrzanym oleju. Jeżeli mamy frytkownicę to jeszcze lepiej ,ładniej się opieką. Podawać np z sałatą zieloną ,brukselką ,czy ugotowaną rzodkiewką
Kulinarny karnet Christopherapietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Zwilżonymi dłońmi formować gruszki lub kulki, wałeczki ,otaczać w mące i bułce tartej. Smażyć we frytkownicy lub na patelni .Zrumienione, gorące krokiety podawać z sałatą jako jarskie danie lub dodatek do gulaszu ,pieczeni czy bukietu warzyw
Kulinarny karnet Christopheralodówki i wstawiamy mięso do pieca nagrzanego do 190stop. na środkowy lub górny poziom ,żeby sos się zagotował ,a wierzch zarumienił. Do tej potrawy pasuje duszona sałata i czerwone Bordeaux - medoc lub biały burgund. Niestety jest trochę czytania i danie może wydawać się skomplikowane, ale tylko za pierwszym razem. Zapewniam, że warto mieć takie popisowe danie
Kulinarny karnet Christopherawodą (konsystencja ciasta naleśnikowego). Mięso zanurzyć w przygotowanym cieście naleśnikowym. Na zakończenie dokładnie obtoczyć w panierce Panko. Kotlety smażyć na patelni w głębokim oleju. Podawać z zieloną sałatą lub dowolną surówką. Smacznego
Salonik smakówbłonnika pokarmowego. Produkt został przygotowany z surowców niemodyfikowanych genetycznie. Posmarowałam pastą moja focaccię z dodatkiem ziaren tym razem, bez gruboziarnistej soli i rozmarynu. Przepis TUTAJ Dodatkowymi składnikami była sałata lodowa, marchewka, bazylia. Tyle. Aby nie zapeszyć smaku pasty francuskiej. Podałam i czekalam na reakcję... Zapytano mnie jaki to pasztet albo jakie smarowidło bo fajnie smakuje. Dzieci bynajmniej wszystko zjadły
Z Kuchni Do KuchniZdejmij z patelni i ułóż na posiekanych ziołach z datkiem soku z limetki i soli. Ryż ugotuj zgodnie z instrukcja na opakowaniu i podaj do ryby np. z sałatą z sosem miodowo-cytrynowym
SMYKWKUCHNIgodzin (ja wstawiam na całą noc) Podczas chłodzenia na powierzchni mięsa tworzy się naturalna galaretka. Następnego dnia wyciągamy mięso z folii, kroimy je w plastry, układamy na półmisku, wyłożonym sałatą, dekorujemy natką pietruszki. Smacznego. The post Klops drobiowy faszerowany papryką appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięskładniki "same się bronią". Ostatnio dokonałam na nowo dwóch odkryć z dziedziny kulinarnej: rukola i koperek suszony. Co do rukoli- nigdy nie miałam nic przeciwko tej odmianie sałaty, chociaż też nie szalałam za nią jakoś specjalnie. Od pierwszego spróbowania sałatki z tuńczykiem, którą teraz wprost ubóstwiam, rukola zaczęła się pojawiać w moim menu zdecydowanie częściej, żeby
peanutbuttermonsterAromatyczne i sycące, najlepsze są jeszcze ciepłe. Doskonałe do sałatki ze świeżych pomidorów i lodowej sałaty. Składniki: mąka bezglutenowa uniwersalna (np. mix ciasta bezglutenowego Bezgluten) 500 g drożdze instant dr Oetker 1 torebka cukier (najlepiej brązowy) 1 łyżka sól 1 płaska łyżeczka olej 3 łyżki mleko sojowe lub ryżowe około 2 szklanki łupiny z nasion babki lub siemię lniane
głodny alergikmałej ilości zimnej wody, dodać do sosu i zagotować do zgęstnienia. Podawać z białym lub brązowym ryżem. Posypać posiekaną kolendrą lub natką pietruszki. Świetnie smakuje z chrupiącą lodową sałatą i dojrzałymi pomidorami
głodny alergikLekka, kolorowa i pyszna sałatka, idealna na upalny dzień. Składniki: mix sałat: endywia escarola, endywia frisee, cykoria radicchio oraz roszponkamandarynki 3 sztzielone pestki z dyni 1 łyżkaorzeszki piniowe 1 łyżkaoliwa 2 łyżkiocet balsamiczny lub jabłkowy 1 łyżeczkasól, cukier - do smakuposypka: suszone pomidory, czosnek, czarnuszka i natka pietruszkiPrzygotowanie:Mandarynki obrać ze skórki i błonek, pestki opłukać. Rozmieszać oliwę z octem
głodny alergikakcji kanapkowej na durszlaku do której Was też zapraszam! Była smaczna, chociaż następnym razem dodam do niej domowy sos czosnkowy! Składniki: Grillowana pierś kurczaka Ogórki konserwowe Pomidor Mozzarella Sałata Sól, pieprz, sezam Miłego wieczoru
Chocolate Stop TemptingChciałabym się dzisiaj podzielić przepisem na pieczeń rzymską. Dodatek zmielonych ziemniaków do pieczeni , powoduje że pieczeń można zjeść z samą surówką lub sałatą. Ja jednak upiekłam pieczeń z ziemniakami bo moje dzieci je uwielbiają a duet ten w połączeniu z pyszną surówką smakuje rewelacyjnie. Składniki: 3 szklanki ugotowanych ziemniaków 80 dag mielonego mięsa wieprzowego 2 łyżki rosołu (może być
Gorący kąsek