pastami jajecznymi jest podobnie jak z sałatkami. Możemy je komponować z dowolnych składników, w zależności od tego co mamy w lodówce albo na co mamy akurat apetyt. Moja dzisiejsza pasta inspirowana jest Świętami Wielkanocnymi i dlatego w jej składzie znajduje się szynka i majonez. Jajka wypełnione tą pastą możemy podać na świąteczne śniadanie, polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki
Danka Pichcipastami jajecznymi jest podobnie jak z sałatkami. Możemy je komponować z dowolnych składników, w zależności od tego co mamy w lodówce albo na co mamy akurat apetyt. Moja dzisiejsza pasta inspirowana jest Świętami Wielkanocnymi i dlatego w jej składzie znajduje się szynka i majonez. Jajka wypełnione tą pastą możemy podać na świąteczne śniadanie, polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki
Danka Pichcitemu daje ono naszemu organizmowi wiele wartości odżywczych, które szczególnie przydadzą się osobom osłabionym, wyczerpanym o obniżonej odporności. Warzywo to również pobudza trawienie i przeciwdziała zaparciom. Nadaje się do sałatek, surówek, kanapek. Można je również gotować czy dusić. Surówka z białej rzepy jest prosta, szybka w przygotowaniu, a jednocześnie smaczna i zdrowa! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 białe rzepy
Danka Pichciwarzywo, które w kuchni wykorzystujemy głównie jako dodatek do zup czy sosów. Jednak można z niego też przygotować pyszną sałatkę (na przykład ziemniaczaną ) lub surówkę, na którą przepis znajdziecie poniżej. Jest ona bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 por (jasna część) 1 marchewka 1 jabłko 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny pieprz (adsbygoogle
Danka PichciTortellini to rodzaj włoskich pierożków, które występują z różnym nadzieniem: mięsnym, grzybowym, serowym. Z ich dodatkiem można przygotowywać różnego rodzaju sałatki lub podawać je na ciepło. Ja natomiast zrobiłam z ich udziałem pyszną zapiekankę. Wykorzystałam do niej tortellini z mięsnym nadzieniem. Zapiekanka jest pyszna i sycąca, sprawdzi się jako danie obiadowe lub na ciepłą kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki
Danka Pichcimiski. 2. 9 szklanek wody wymieszać z solą i zalać ogórki. Całość wymieszać, odstawić na 3-4 godziny. W międzyczasie przemieszać. 3. Składniki zalewy octowej zagotować. Ostudzić. 4. Z sałatki ogórkowej odlać solankę i przełożyć do słoików. Słoiki zalać zalewą octową. Pozakręcać i pasteryzować około 7 minut od momentu zagotowania wody. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichciorzechów piniowych lub nerkowca, czosnku i oliwy. Przygotowanie jej zajmie nam niewiele czasu, a gotowe pesto możemy przechowywać w lodówce przez kilka dni. Jest ono świetnym dodatkiem do makaronów, sałatek czy pieczywa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 szklanka świeżych liści bazylii (około 40 g) 2 większe ząbki czosnku 20 g orzechów nerkowca 5 łyżek oliwy z oliwek 20 g parmezanu
Danka Pichcioraz ogórków konserwowych, w słodko-ostrym sosie pomidorowym na bazie ketchupu oraz oleju z dodatkiem musztardy sarepskiej. Składniki układamy warstwowo w słoiku i na końcu polewamy sosem. Tak przygotowana sałatka śledziowa jest wyrazista w smaku z lekką nutą słodyczy. Najlepsza jest po 2-3 dniach, gdy wszystkie smaki się przegryzą. Idealna propozycja na świąteczny stół... Składniki: 6 filetów śledziowych solonych
Kuchnia MagdaLenyoraz ogórków konserwowych, w słodko-ostrym sosie pomidorowym na bazie ketchupu oraz oleju z dodatkiem musztardy sarepskiej. Składniki układamy warstwowo w słoiku i na końcu polewamy sosem. Tak przygotowana sałatka śledziowa jest wyrazista w smaku z lekką nutą słodyczy. Najlepsza jest po 2-3 dniach, gdy wszystkie smaki się przegryzą. Idealna propozycja na świąteczny stół... Składniki: 6 filetów śledziowych solonych
Kuchnia MagdaLeny