Dzień dobry :-) Kochani przepis, który Wam dziś proponuję pochodzi z książki Moniki Waleckiej "Opowiadania drewnianego stołu" Sałatka jest genialna, rewelacyjna w smaku, wyrazista, po prostu pyszna. Ja robię ją dziś po raz drugi, bo tak wszystkim smakowała. Polecam Wam ją bardzo, będziecie zachwyceni :-) Miłego dnia :-) Składniki na 2 porcje: 1 mały kalafior 500 g ugotowanych w mundurkach drobnych ziemniaków
kruche babeczkiPieczone ziemniaki z rozmarynem , to doskonały dodatek do obiadu, sałatek i wielu innych dań. Proste w przygotowaniu i niebywale pyszne. Pieczone ziemniaki z rozmarynem wspaniale smakują w towarzystwie najróżniejszych mięs. Idealne połączenie. Takie ziemniaczki często też przygotowuję na przyjęcia czy spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Wówczas podaję je np. wyłącznie w towarzystwie domowego sosu czosnkowego lub innego podobnego. Dodatek rozmarynu
Słodkie okruszkiboryka się z pytaniem "Co zrobić z mięsa rosołowego?" Pomysłów na przetworzenie mięsa z rosołu jest mnóstwo, można zrobić z niego potrawkę , paszteciki , zupę mulligatawny , zapiekankę (pie), a nawet sałatkę ! Dziś natomiast mam dla Was przepis na ragu z mięsa rosołowego , czyli mięso duszone w sosie pomidorowym. Tak przygotowane mięso rosołowe jest niezwykle smaczne i aromatyczne, a takie danie stanowi
Codzienne GotowanieOstatnio królują u mnie na obiad lekkie sałatki. Dziś będzie słono-słodka z figami, winogronami, gruszką, awokado i serem pleśniowym z dodatkiem prażonych ziaren. Czytaj więcej
Ana Mari's worldOstatnio królują u mnie na obiad lekkie sałatki. Dziś będzie słono-słodka z figami, winogronami, gruszką, awokado i serem pleśniowym z dodatkiem prażonych ziaren. Czytaj więcej
Ana Mari's world5 / 5 ( 34 votes ) Surówka z kapusty pekińskiej ze szpinakiem Surówka z kapusty pekińskiej ze szpinakiem , to całkiem dobry pomysł na przystawkę do obiadu . Pasuje do
Ogrodnik w podróżyjeszcze przez około 15-20 minut – aż warzywa zrumienią się i nabiorą chrupkości *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: NAJLEPSZE SURÓWKI DO OBIADU PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Fit frytki warzywne z piekarnika pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemmarynowany w ziołach jest świetną przekąską do podgryzania między posiłkami. Można go pokroić nawet na kanapkę. Ale moim zdaniem najlepiej wypada jako dodatek do sałatek czy innych dań. Aromatyczna oliwa, w której czosnek się marynuje, też znajdzie… Artykuł Czosnek marynowany w ziołach pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy PrzepisownikSałatka, którą robi się bardzo szybko. I jest wg. nas bardzo smaczna. Pomidorki można zastąpić czerwoną papryka. Składniki: 1 słoiczek marynowanej cebulki 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 250 g pomidorków koktajlowych 200 g szynki konserwowej 2 łyżki majonezu (u nas Pudliszki) 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżka natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Cebulkę i kukurydzę odsączyłem. Pomidorki pokroiłem
R'n'G Kitchenodsączyłam nadmiar marynaty i usmażyłam. Smażyłam moje kotleciki Szu Szu na średnim ogniu na patelni z rozgrzanym olejem na złoty i delikatnie brązowy kolor. Podawałam z ziemniakami i sałatką. Notatki: * miałam śmietanę 18% * przyprawy dodawać wedle własnego smaku, można mniej lub więcej, tak samo z czosnkiem * świetna przekąska na imprezy * podawać z ulubionymi dodatkami Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjądzisiejszy obiad polecam kurczaka gyros, tylko trzy składniki i bardzo szybkie tempo przygotowania potrawy. Warto od razu przyrządzić większą porcję kurczaka ponieważ bardzo dobrze nadaje się do sałatek, naleśników i tortilli. Składniki : 2 – 3 duże filety z kurczaka opakowanie przyprawy gyros oliwa do smażenia Przepis: Filety umyć i pokroić w kosteczkę, obsypać przyprawami, skropić oliwą i zostawić na minimum
tyfranboxzetrzeć na tarce ( wtedy razem z obraną nóżką). Marchewki i jabłka zetrzeć na tarce ( albo w robocie kuchennym) Cebulę posiekać. Składniki sosu wymieszać w słoiku albo misce. Wszystkie składniki sałatki umieścić w misce, zalać sosem i dobrze wymieszać
Smaczny zeszytmają plan zrzucić przed latem conieco) ale też lekka i orzeźwiająca w smaku dzięki skórce cytrynowej. Wiosną mój organizm zaczyna domagać się lżejszego jedzenia, do łask wracają też sałatki, które z kolei zimną idą w odstawkę bo wychładzają organizm. Zamiast mięsa częściej jemy warzywa. To danie świetne jest właśnie na wiosnę i na lato. A do tego kieliszek schłodzonego białego
Smaczny zeszytrodzynkami, z dodatkiem orzechów piniowym i cynamonu. Lekko orientalnie ale pysznie, szczególnie dodatkiem sosy jogurtowego. A szukającym przepisów na cukinię polecam też inne przepisy z bloga, np sałatka z kaszą quinoa i cukinią albo pulpety z cukinią i ziemniakami w sosie pomidorowym . Cukinia faszerowana ryżem i rodzynkami 200 g ryżu 3 średnie cukinie łyżka oliwy
Smaczny zeszytcebula 500 g mięsa mielonego 1 puszka czerwonej fasoli 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki chilli 1 szklanka passaty pomidorowej sól, pieprz do smaku 100 g sera żółtego Sałatka 3 pomidory ½ czerwonej cebuli 3 łyżki posiekanej natki pietruszki ½ limonki 2 łyżki oliwy Rozpuścić masło w małym garnku. Wszystkie składniki ciasta zmiksować żeby powstało gładkie ciasto, odstawić na minimum 15 minut
Smaczny zeszyt