sałatka z - 2821 przepisów (strona:128/189)

Test produktów Emako. 191

ciasta idealnie odchodzą od brzegów i spodu, długo utrzymują temperaturę, równomiernie się nagrzewają. Używałam ich do pieczenia zapiekanek, ciasta, mięsa. Robiłam w nich galaretki, sernik na zimno, tarty, podawałam sałatki.... Jedyne przed czym się jeszcze ustrzegłam to używanie form do mrożenia. Zwyczajnie obawiam się, że mogą się zniszczyć. Ogólnie świetnie się prezentują, są eleganckie i praktyczne, ponieważ upieczone w nich

Malinowe Pocałunki
Wiosno, gdzież Ty? 166

warzyw i owoców dostępnych zimą, nie zawierają tyle wartości odżywczych, co one. Dlatego zamiast syntetycznych witamin w tabletkach zachęcam Was do dodawania tych małych witaminowych bomb do kanapek, sałatek i innych potraw i wypróbowania ich działania na sobie :) Powracając do śniadania, najlepiej smakuje ono w towarzystwie ukochanej osoby. Poniżej zdjęcia mojego posiłku. A Wy jakie śniadania jecie? P.S. Jeśli udało

Taste Of My Day
Hummus, (nie)zwykłe danie na każdą okazję 167

użyć ciecierzycy z puszki, która jest dostępna w sklepach. Hummus to danie proste, pożywne i pyszne. Klasycznie podawany z pitą, macą, bagietką lub krakersami, ale możemy go jeść z sałatkami, pieczonymi warzywami, a nawet z typowo polskim akcentem jakim są placki ziemniaczane :) Hummus jest doskonały na co dzień (np. jako smarowidło do kanapek), podczas spotkań z przyjaciółmi (m.in. jako

Taste Of My Day
Madera, raj na Oceanie Atlantyckim 197

Szaszłyk z kalmarów oraz langustynki z grilla wraz z dodatkami Fot. Smażone szprotki Fot. Estepada, czyli szaszłyk z mięsa wołowego marynowanego w czosnku, liściach laurowych i maderze (winie) Fot. Sałatka z McDonald's ;) Fot. I deser - uwielbiane przeze mnie lody!!! Obok jedzenia, podziwiania przyrody, najprzyjemniejsze w naszym pobycie były bezcelowe, niespieszne spacery (nie)utartymi szlakami i poznawanie tego miejsca

Taste Of My Day
Parówki sojowe chili w omlecie wegetariańskim 205

całej brytfannie. Nic się nie przypaliło, nic nie przywarło. Pokrój w kwadraty omlet. Kromki razowego chleba lekko podgrzej na patelni. Ułóż na nich kwadraty zapiekanki i podawaj z sałatką. Szybko, pysznie i zdrowo... i co najważniejsze bez grama stresu! SMACZNEGO

Z Kuchni Do Kuchni
W orzechowym raju- wegańskie muffiny bananowe nadziewane masłem orzechowym 214

podkreślić, iż roślina ta zawiera dwa razy więcej błonnika pokarmowego niż większość popularnych zbóż, co jest kolejną zaletą.W kuchni, quinoa, jest bardzo wszechstronna- stanowi świetny dodatek do zup, sałatek i risotto. Można ją śmiało stosować jako zamiennik ryżu i kasz, a z dodatkiem owoców, orzechów i jogurtu zapewni pyszne śniadanie na dobry początek dnia. Oczywiście możemy użyć jej też

peanutbuttermonster
Yako tako czyli śledź po japońsku 365

gniazda nasiennego i również drobno kroję, mieszam razem z łyżką majonezu doprawiając odrobiną pieprzu. Wymoczone matiasy kroję w kawałki takie ok 3cm i układam na nich kolejno ok łyżeczki sałatki cebulowo-jabłkowej, pół plasterka jajka, koperek i kapara

Mechanik w kuchni
Zielone pesto z bazylii, rukoli i słonecznika 282

słoika. Albo zużywamy od razu :DA do czego zużywamy? Tak naprawdę zależy to tylko od naszej wyobraźni. Świetnie pasuje do mięs i serów, może być bazą sosu do sałatki, można smarować nim chleb i tworzyć dzięki temu wspaniałe kanapki... Albo pójść na łatwiznę i połączyć je z makaronem, o tak: A Wy jakie macie pomysły na wykorzystanie pesto? :)Smacznego

Kulinarne zapędy Kokosa
Pikantna potrawka z kurczaka z pieczarkami i pomidorami 406

miejskiego jarmarku. Jest to mieszanka cząbru, kozieradki, papryki chilli, papryki słodkiej, czarnego pieprzu, suszonej cebuli, czosnku i tymianku. Od sprzedawczyni dowiedziałam się, że pasuje ona praktycznie do wszystkiego - mięs, sałatek, zapiekanek, kanapek, sosów... Musiałam to sprawdzić ;)Składniki:- 1 podwójna pierś z kurczaka- 0,5 kg pieczarek- 2 świeże pomidory- kilka suszonych pomidorów- dwie średnie cebule- duży ząbek czosnku- łyżka czerwonej

Kulinarne zapędy Kokosa
bób podsmażany po prowansalsku... 182

morska prowansalska Royal Brand: produkt naturalny - skład: sól morska, rozmaryn, bazylia, koperek, oregano, tymianek, cząber, lawenda - zastosowanie: do zup, sosów i zapiekanek, do potraw gotowanych, pieczonych, duszonych, do różnych sałatek i surówek, sól idealna do różnego rodzaju serów i twarogów, jaj i dipów - opakowanie szklane: 200 gram

W Mojej Kuchni Lubię
zielone pomidory w zalewie słodko-kwaśnej z chilli... 196

czasie gotowania słoiki nie popękały wyjąc z garnka i zostawić je postawione na zakrętkach do wystudzenia wystudzone słoiki przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu na zimowe dni smaczna sałatka do obiadu........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
zielone pomidory w korzennej marynacie... 153

marynatą dobrze zakręcić słoiki i pasteryzować je w gotującej wodzie postawione na zakrętkach z 15 minut zostawić w garnku do wystygnięcia słoiki przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu smaczna sałatka do obiadu i nie tylko......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
papryczka ostra Iranian Cherry w miodowej marynacie... 209

zostawić je do wystudzenia przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu - do jedzenia będą dobre po miesiącu papryczki są smacznym, ostrym dodatkiem do mięs na zimno, wędlin, jajek, twarogu, sałatek, surówek, sosu, zupy..........SMACZNEGO!!! papryczka jagodowa odmiana Iranian Cherry to roślina obficie owocująca, daje owoce o przekroju 2-2,5 cm i bardzo ostrym smaku - dla mnie jest bardziej ostra

W Mojej Kuchni Lubię
zielone pomidory z papryką słodką i z kminkiem... 204

marynatą dobrze zakręcić słoiki i pasteryzować je w gotującej wodzie postawione na zakrętkach z 15 minut zostawić w garnku do wystygnięcia słoiki przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu smaczna sałatka do obiadu i nie tylko......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
schabowe z czosnkiem niedźwiedzim na ostro i solą guerande... 175

cała gama dań kuchni francuskiejczosnek niedźwiedzi Royal Brand: produkt naturalny - właściwości: ma silne działanie bakteriobójcze, obniża ciśnienie krwi, korzystnie działa na serce, zapobiega miażdżycy - zastosowanie: można dodawać do zup, sałatek i marynować w oliwie i np. do kotletów, ryb smażonych - opakowanie: 30 gram

W Mojej Kuchni Lubię