pysznego i szybkiego ze sloika,awaryjna salatka z zielonej fasolki szparagowej.Ta sklepowa konserwa dostepna jest przez caly okragla rok.Lubie miec taki sloiczek w zanadrzu,bo w pare minut mozna wyczarowac swietny dodatek do obiadu.Wystarczy czerwona cebula,kilka suszonych pomidorow,smakowity winegret i gotowe.Zapraszam do przepisu,mam nadzieje ,ze i Wam posmakuje!Skladniki : 1 sloik zielonej fasolki szparagowej -pocietej1 czerwona
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wirginijska z chilijska.Dzialo sie sie to w 1712 roku.Mozemy sie nimi objadac bezkarnie,nawet powinnismy.Wyjatkowo sprzyjaja nasze figurze,sa niskokaloryczne-w 100 g 32 kcal i bardzo zdrowe.Ta owocowa salatka nie jest deserem,choc moze oczywiscie nim byc,a dodatkiem do grilowanego lososia.Skladniki dla 4 osob:1 maly melon (np.Cantalupa,Galia)500 g truskawek1 limetka2 lyzki miodu4 lyzki chipsow kokosowychkilka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ogorek to jeden z najpopularniejszych dodatkow obiadowych w okresie letnim.w ogole to warzywo ,ktore smialo mozna nazwac polska specjalnoscia narodowa.Czy to malosolny,czy mizeria z ogorkow.....Salatka z ogorka i jablka to smaczny dodatek do drugiego dania.Pewnie odrobine lzej strawny,bo bez dodatku cebuli,choc same ogorki sa bardzo ciezkostrawne.Znacie to polaczenie smakow?Jesli nie to koniecznie sprobujcie,a bedziecie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Cukinia to naprawde uniwerslane warzywo.Grillowana jest smacznym dodatkiem do mies.Moze byc takze podana jako salatka,przystawka lub sama stanowic odrebne danie np. z grzanka lub sosem.Niezwykle prosta do przygotowania,bardzo smaczna,a jaka zdrowa,same zalety.Maslana cukinia z dzisiejszego przepisu, z lekko chrupiacymi piniami smakuje wybornie.Gdy ja zgrillujesz i posypiesz tylko sola bedzie rownie znakomita.Skladniki:2 cukinie2 lyzki orzeszkow piniowych2 lyzki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!odchudzona,bo zolty,kaloryczny ser zastapila marchewka,a dodatek sporej ilosci zielonego oregano dodal im srodziemnomorskiego,wakacyjnego charakteru.Pyszne ,cieple prosto z patelni i jako mala przegryzka jedzone na zimno.Z salatka z pomidorow stanowia swietne letnie danie obiadowe.Idealnie smakuja z ketchupem lub sosem pomidorowym.Skladniki:1 duza lub 3 male cukinie2 jajka4 lyzki maki orkiszowej2 marchewki1 cebula1 lyzeczka proszku do pieczenia sol,pieprz5
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Najprostsza i najsmaczniejsza salatka na lato,dwuskladnikowa i wlasciwie sama sie robi.Tyle nowych przepisow,tyle nowych smakow i kombinacji,a do tej salatki wracam kazdego lata.Gdy tylko przejedza sie pierwsze "malosolne" ogorki ,a pomidory pachna juz i smakuja latem najlepszy to czas ja popelnic.Pasuje wlasciwie do wszystkiego,a z bagietka moze stanowic samodzielne danie.Moja za kazdym razem jest inna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wlac do sosu,zamieszac i zagotowac.Doprawic sola do smaku,dodac szczypte cukru,odrobine czerwonej papryki i sok z cytryny.podawac klopsiki bezposrednio po upieczeniu z ostrym sosem kaparowym z ulubiona salatka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!niesamowicie sycące danie i jedna pierś wraz z dodatkami i ciastem po upieczeniu jest naprawdę ogromna:) Dlatego ja, oprócz lekkiej sałatki z sezonowych warzyw, nie podaję do niego żadnego ryżu, ziemniaków czy makaronu. Cóż więcej dodać - musicie koniecznie wypróbować ten przepis. Gwarantuję Wam, że kurczak w tak wyjątkowej
Słodko-Słony Świat Ilonymasła przyprawa do kurczaka "Delikat" Potrawka z kurczakiem i z fasolą, to bardzo fajny i prosty pomysł na obiad. Można je serwować jako danie główne na ciepło lub jako sałatkę na zimno.Filety z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Przyprawić obficie przyprawą "Delikat" i usmażyć na patelni, na niewielkiej ilości tłuszczu. Po usmażeniu przełożyć do dużej miski. Ryż
Świat Domowej Kuchnitakie upały zwykle nie mamy ochoty na ciężkie, tłuste potrawy i z przyjemnością sięgamy po coś lżejszego.Chłodniki , kremy , i sałatki najczęściej goszczą na stołach.Dziś mam dla Was przepis na przepyszny krem brokułowy.Niesamowicie aromatyczny , łatwy do zrobienia , sycący i pyszny!W sam raz na szybki obiad w upalny dzień!Polecam! SKŁADNIKI:* bulion warzywny – 1,5 l* brokuły
Ostra na Słodkooryginalnych potraw orientalnych i kuchni europejskiej, dań mięsnych, wegetariańskich i wegańskich.Ja od kiedy stosuję dietę o zmniejszonej ilości laktozy sięgam po ten serek coraz częściej.Dodaję go do sałatek ( np. TEJ ) … marynuję … albo wcinam tak jak dziś – smażony w ziołach.Jest to danie fajne , lekkie , w sam raz na kolację lub podwieczorek.Spróbujcie!SKŁADNIKI:* tofu naturalne
Ostra na Słodkomodny nie wyobrażam sobie kawałka pizzy bez ściekającego z niej gęstego i pachnącego dipu czosnkowego.Co więcej jest on również idealny jako dodatek do potraw z grilla, fast foodów, sałatek czy też kanapek.Sos Czosnkowy - Składniki:3 ząbki czosnku2 łyżki majonezu (używam Kieleckiego)4 łyżki śmietany 18%oreganobazyliamajeranekczosnek w proszkupieprzodrobina soliSos Czosnkowy - Sposób przygotowania:Czosnek zetrzeć na tarce o drobnych
Słodka StronaCukinia to bardzo niedoceniane warzywo, a przecież można z niej wykonać wiele potraw, które znakomicie smakują, na przykład zupa-krem, zapiekane cukinie z mięsem mielonym i warzywami, leczo, bigos, sałatki czy placki. I te ostatnie właśnie umieściłam poniżej, gdyż są równie smaczną alternatywą dla placków ziemniaczanych. Naprawdę warto wykorzystywać to sezonowe warzywo, bo można za małe pieniądze przygotować pyszny obiad
upichcicWiosna idzie, idzie i...dojść nie może. Tęsknimy za słońcem, świeżymi warzywkami, prawda? Marzą mi się moje ukochane sałatki z pachnących pomidorów, ogórków i chrupiącej sałaty. Pochrupałabym marchewkę i rzodkiewkę. Echhh...Tymczasem trzeba zadowolić się tym, co mamy i co choć trochę ucieszy oko i podniebienie. Co powiecie na warzywa z jajkiem i szynką w galarecie
Codzienna kuchnia niecodziennaŻeby wywar był bardziej esencjonalny możemy dodać porcję włoszczyzny: warzywa obieramy, myjemy i kroimy w średnie kawałki. Gotujemy do miękkości. Ugotowane warzywa możemy wykorzystać potem na przykład do przygotowania sałatki jarzynowej. Jeśli ktoś lubi aromat cytryny, do wywaru można dodać 2-3 paseczki takiej skórki. Ja obieram cytrynę nożykiem do obierania warzyw, wtedy wiem, że skrawam tylko żółtą
Codzienna kuchnia niecodzienna