Skoro sezon grillowy to oczywiście sałatki! Dzisiaj propozycja dość wyrazista w smaku, w bardzo wiosennym nastroju ;) Składniki: garść liści szpinaku 1/2 awokado kawałek Gorgonzoli kilka pomidorków koktajlowych słonecznik sok z cytryny Przygotowanie: Wszystkie warzywa dokładnie umyć, awokado obrać i pokroić w plasterki, pomidorki przekroić na pół. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki ułożyć na talerzu, posypać słonecznikiem i skropić
Piąty grzech głównyszybką sałątkę, którą własnie na powyższe okazje wykorzystacie i nie będziecie musieli stać w kuchni godzinami. Możecie też śmiało zabrać ją na imprezę do znajomych. Do przygotowania sałatki potrzebujemy: - 2 ugotowane buraki (kupiłam ugotowane zapakowane próżniowo, niestety świeżych nie było) - 4 ogórki kiszone (u mnie były to małe lub średniej wielkości) - 1 puszka czerwonej fasoli - 1/2 czerwonej cebuli
Szybko Tanio SmacznieMhhhh na samo wspomnienie tej sałaty sie rozpływam. Czy można chcieć czegoś więcej -sałatkę można podać na śniadanie, obiad i kolację. Wspaniale pasuje na każdą okazję zarówno na grilla jak i bardziej oficjalne okazje. Przygotuje ją każdy nawet kucharz amator. Tak więc do dzieła! Do przygotowania 2 porcji sałaty potrzebujemy: - 3 łyżki komosy ryżowej (u mnie czerwona) - pomidorki koktajlowe
Szybko Tanio Smaczniemaślanki; 2 suszone papryczki chili (dla kogoś kto nie znosi ostrego polecam jedną bez pestek); 5 listków świeżego oregano; 1 łyżka soku z cytryny (można ominąć); szczypta soli. Sałatka: 3 pomidory średniej wielkości; 1 łyżeczka oliwy z oliwek; 1 łyżka natki pietruszki; szczypta soli. Krok po kroku. Do blendera wkładam: obrane i pokrojone awokado
Życie na widelcuSałatka na bazie grillowanej piersi kurczaka z miksem letnich warzyw: sałatą, fasolką szparagową i grillowaną cukinią. Dopełnieniem całości jest przepyszny sos cezara o wyrazistym parmezanowo-musztardowym smaku. Podajemy z świeżą bagietką lub grzankami
Milion SmakówSmaczne i sycące połączenie kilku różnych smaków. Sałatka prosta i wyjątkowo szybka do zrobienia
Milion Smakówchilli. Usmażyć i odstawić do wystygnięcia. 3. Warzywa z puszki odsączyć. Dodać do kaszy. 4. Pomidory, ogórki i rzodkiewki pokroić w dowolny sposób. 5. Marchew ugotować tj. do sałatki jarzynowej. Obrać i pokroić w grubą kostkę 6. Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej 1-2 godziny
A Ty Smakuj Mniewszystkie smarujemy pędzelkiem zamoczonym w przyprawach. Tak przygotowane ziemniaczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 30 minut z termoobiegiem. Podajemy same lub jako dodatek do obiadu, sałatki. Smacznego
Słodkie okruszkilekko odchodzić od skóry. Przewracamy łososia na drugą stronę i smażymy jeszcze przez ok. 2-3 minuty. Gotowego pstrąga łosiowego podajemy z ziemniakami w dowolnej postaci i ulubionymi sałatkami. Moje posty
Słodka Stronatwarogiem. Dodajemy przeciśnięty czosnek, pieprz i bazylię. Wszystko mieszamy i wykładamy na chleb. Na wierzch ścieramy żółty ser i zapiekamy w piekarniku. Z reszty warzyw robimy mini sałatkę i polewamy ją jogurtem i oliwą z oliwek. Do tego hummus i gotowe :) Na dodatek jakieś owoce i super lunch jest gotowy :) Jak Wam się podoba ? Napiszcie o tym :) Pozdrawiamy
vegetanietestowania od sklepu SKWORCU . Rodzynki te, to jedne z najlepszych rodzynek jakie do tej pory jadłam. Są duże i idealne słodkie. Stanowią doskonały dodatek do ciast, ciastek, deserów i sałatek. Polecam gorąco!!! Serdecznie zapraszam do sklepu SKWORCU , gdzie znajdziecie wiele wspaniałych produktów
Tradycyjna kuchnia Kasiosób, które chcą zrzucić parę kilo. Plusem jest to, że może być jedzony na surowo - a więc nie narażamy go na utratę cennych związków. Jest dobry jako składnik sałatek i surówek, możemy też wycisnąć z niego sok. Mnie pasuje mieszanina świeżego soku z selera i jabłka - próbował ktoś? :) 2. O WŁAŚCIWOŚCIACH ZDROWOTNYCH W zasadzie o tym, dlaczego
KatsuumiKupiłem Żonie Mej konwalie. To jej ulubione sezonowe kwiatki. Tak ładne były, że musiały się znaleźć w tle zdjęcia. Porową sałatkę do tego dopisałem. Czego użyłem? -por posiekany w drobne krażki -papryka konserwowa obrana i posiekana w krótkie paski -ser żółty starty na grubej tarce -gruszka, obrana i pokrojona w drobną kostkę -jogurt naturalny dwie łyżki -majonez (u mnie kielecki
BaRepasdodatkiem sosów – świetnie smakują z sosem holenderskim lub zapiekane w szynce parmeńskiej. Mogą być przygotowane w formie kremów i zup lub stanowić dodatek do zapiekanek, omletów, sałatek, tart, pizz, czy też risotta. Ja będę miała dla Was przepis na przepyszne szparagi w chrupiącej panierce z dodatkiem słodko-ostrej salsy. Wypatrujcie
Ostra na Słodkoszybka i zdrowa sałatka, która nikomu nie będzie ciążyła zbytnio na żółądku. Doda energii i kolorów na parę ładnych godzin. Polecam szczególnie tym, którym zdrowe odżywianie nie jest obce i tym, którzy stawiają nacisk na lekko, syto, konkretnie! Składniki -makaron gryczany -mix sałat umytych i gotowych do spożycia -glassa sojowa -nasiona czarnuszki sól i oliwa z oliwek do smaku -pomidor
Z Kuchni Do Kuchni