ziś podam Wam przepis na smaczną sałatkę z marynowanymi podgrzybkami. W tym roku jest dużo grzybów w lasach tak, że na pewno przyda się Wam ten przepis. Składniki : 20 dkg marynowanych podgrzybków 15 dkg wędzonej szynki 1 świeży ogórek 5 szt. średniej wielkości ugotowanych w mundurkach ziemniaków 1 średnia cebula 1 pomidor około 1/2 szklanki śmietany(...)górek i ziemniaki obierz ze skórki, pokrój w małą kostkę. Szynkę i marynowane grzybki pokrój w cienkie paski. Pomidora umyj ( możesz zdjąć skórkę ), pokrój na grubsze plasterki. Cebulę obierz, opłucz, pokrój w drobną kostkę. Majonez wymieszaj z śmietaną , dodaj do pozostałych składników, wymieszaj. Natkę pietruszki opłucz, drobno posiekaj ( kilka listków możesz zostawić do dekoracji ), dodaj do sałatki. Całość dopraw
Przepisy i porady kulinarneznać co jedliście a ja postaram się przygotować i opublikować Wasz przepis na blogu! Do przygotowania sałatki potrzebujemy (porcja dla 1 osoby): 3 małe pomidory (najlepiej aromatyczne, bio – nie żadne holenderskie) 1/2 zielonego ogórka 1/2 małej czeronej cebuli 1 ziemniak, ugotowany kilka grzanek sól, pieprz do smaku oliwki kalamata (kilka sztuk, ale tylko te z pestką; zresztą tylko
Szybko Tanio Smaczniepołączy ze śmietaną. Doprawcie do smaku sokiem z cytryny, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Ciepłym jeszcze sosem polejcie ziemniaki z cukinią, lekko wymieszajcie, aby sos pokrył warzywa. Dodajcie połowę boczku, dymki i pomidorków. Wymieszajcie. Pozostałymi składnikami (boczkiem, dymką i pomidorkami) posypcie sałatkę z góry. Idealna na ciepło i na zimno. Do grilla albo jako samodzielne danie
OliveandThymeobiadu pokrojone w plastry i polane sosem. Na zimno pokrojone w cienkie plastry idealne do kanapek czy sałatek. Nie wymagają dużo pracy, ale troszkę czasu oczekiwania, kiedy mięso chłodzi się w marynacie, a potem, kiedy się piecze. Pieczeń podałam z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej . Pyszny obiad, który i Wam polecam. Składniki 1 kg łopatki wieprzowej bez kości
O kuchni z uczuciemminut na średnim ogniu, przekładamy już gotowe do sosu. Podgrzewamy razem i podajemy – po amerykańsku, z tłuczonymi ziemniakami (jestem pewna że Salisbury przewraca się dzisiaj sześć stóp pod ziemią jak widzi tą herezję) a ode mnie z polskim akcentem, z sałatką z kiszonych ogórków. W tym zestawie – głośne mniam mniam! I popijajcie raczej herbatą niż litrem mocnej czarnej kawy. SKŁADNIKI
Karo in the KitchenSmaczna sałatka ,dobra na posiłek lokacyjny,zdrowa i dietetyczna.Mortadelę możemy zastąpić szynką lub inną wędliną. Danie ma tylko ok. 115 kcal. 2 małe ziemniaki ugotowane 1 gruby plaster Mortadeli 0.5 pojemnika jogurtu naturalnego 0.5 jabłuszka kilka rzodkiewek(5) odrobina słodkiej musztardy szczypiorek koperek sól pieprz **************************************** Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę.Jabłko obrać i też pokroić w kosteczkę.Szczczypiorek drobno
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidente", nie rozgotować, ugotowany wylać na durszlak, bez dużego głąba włożyć kalafior do miski i gorący tłuczkiem do ziemniaków rozgnieść, wystudzić rzodkiewki, ogórek zielony bez skórki zetrzeć na tarce duże oczka do miski, dodać posiekany koperek, wsypać cukier, sos grecki do sałatek, wlać jogurt i wymieszać, schować do lodówki na oleju rzepakowym podsmażyć cebulę, dodać pokrojone w kostki: papryki, cukinię
W Mojej Kuchni Lubiępoczątek dnia to połowa sukcesu Znajdziecie tu pyszne smoothies, obłędne musli czy też naleśniki ze słodkich ziemniaków, które odrazu wpadły mi w oko. Trzeci rozdział – lunch w pracy – to zbiór inspiracji, które możesz zabrać ze sobą na wynos – od sałatki ze szparagów i zielonego groszku poprzez zupę fasolową aż do pełnoziarnistej tortilli. Jedzenie dające szczęście – już
Moja pasja smakuwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tradycyjna i zarazem najlepsza. Chyba zawsze będzie gościła na naszych stołach. Sałatka jest doskonałym przykładem, ze klasyka jest ponadczasowa! 1 puszka groszku (polecam Bonduelle ) 1 puszka kukurydzy (polecam Bonduelle ) 4 jajka 5-6 średnich ziemniaków 2-3 średnie marchewki 1 duża pietruszka kawałek selera 3-4 ogórki kiszone 1 duże jabłko 1 cebula
Di gotujeWitajcie :) Przy piąteczku zapraszam na sałatkę warzywną ze śledziem . Do sałatki użyłam kukurydzy i groszku od Bonduelle i przyprawy od Eco Blik. Pyszna i prosta w przygotowaniu . Zapraszam :) Składniki : 3 ugotowane w mundurkach ziemniaki 1/2 szklanki kukurydzy od Bonduelle 1/2 szklanki groszku od Bonduelle 1 jabłko 1 cebula 1 duża ugotowana marchewka 3 płaty śledziowe
Sama słodycz i szczypta chiliWkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na 30 - 40 minut (uważamy żeby nie przesuszyć mięsa). Podajemy z sałatką z ogórka i pomidora oraz ziemniaczkami*: Składniki: ogórek zielony 2 średnie pomidory jogurt naturalny 150 ml szczypta pieprzu, soli, czosnku granulowanego kilka ziemniaków szczypta bazylii oliwa Pomidory i ogórka kroimy w małe kostki, mieszamy z przyprawami oraz jogurtem naturalnym. Ziemniaki
Moje-pitraszeniesycąca sałatka. Propozycja idealna na zimne, jesienne popołudnie. Zapraszam Was na prostą, ale jednocześnie bardzo ciekawą w smaku sałatkę z ogórkami kiszonymi i rzodkiewką w delikatnej majonezowo-czosnkowej odsłonie. Spróbujcie. Składniki: 4-5 rzodkiewek 3 średnie ogórki kiszone 1 średni ziemniak około 3/4 łyżki posiekanej pory sól i pieprz do smaku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 czubata
Słodkie okruszkiPodajemy z zieloną sałatką z dodatkiem sera feta. Słodycz owoców, aromat kaczki w majeranku połączone z wyrazistym smakiem sałatki. To wszystko sprawia, że zwykły obiad staje się małą ucztą. Kaczka i ananas - bardzo się lubią. Polecam. Danie bardzo sycące, mimo, że ziemniaków ni kaszy w nim nie znajdziesz
Kuchnia po mojemuszklance roztrzepałam sos z torebki, wodę i olej, aż do otrzymania emulsji. Przed podaniem na stół składniki sałatki polałam sosem, dokładnie wymieszałam, doprawiłam do smaku solą i szczyptą cukru. Pieczone młode ziemniaczki: Upieczenie ziemniaczków jest dziecinnie proste. Wystarczy dowolną ilość ziemniaków dokładnie wyszorować - młodych nie trzeba obierać, następnie osuszyć je z wody (np. w ściereczce), pokroić, w zależności od wielkości
Kuchenne zapiski Edyty