makaronem, ale się zdarza. Chyba każdego pierwsza myśl przy daniu ze schabu, to schabowy z ziemniakami plus surówka :) Moim zdaniem do makaronu tez świetnie pasuje. Dziś użyłem japońskiego makaronu pszennego Somen, który ma bardzo krótki czas przygotowania. Doskonale nadaje się również do zup, sałatek czy na zimno z dressingiem i warzywami. Składniki : 2 plastry schabu 1 łyżka sosu sojowego
Parowar FacetaKapusta pekińska kto jej nie lubi, przeważnie jadamy ją w sałatkach. Ja tym razem, przerobiłam ją na ciepły obiad. Kapusta pekińska duszona 1 /2 kapusty pekińskiej ( dużej ) 2 cebule 2 ząbki czosnku 3 ugotowane i pokrojone w kostkę ziemniaki 10 dkg boczku wędzonego ( ja dodałam ale nie musisz ) 3 łyżki koncentratu pomidorowego pieprz, sól
Kuchnia na wzgórzułopatki 100g = 177 kcal 3. Dodatek do mięsa, którego porcję nakładamy do 130 kcal: ugotowane ziemniaki, 2 sztuki 170g = 130 kcal ugotowany ryż brązowy, 1 szklanka 100g = 130 kcal ugotowana kasza gryczana, 1 szkalanka 130g = 130 kcal 4. Surówki, warzywa z wody, lub sałatki nakładamy porcję do 90 kcal. Zapraszam po przepisy i przykłady: Surówki Sałatki Warzywa z wody
IzaGotujelekarstwem na zgagę. Niestety mają też mały minus, o którym już pisałam przy sałatka , otóż mają duży indeks glikemiczny w związku z tym nie powinni go za dużo spożywać cukrzycy. Jednak myślę, że miseczka kremu nie zaszkodzi. Składniki: 3 buraki 3 ziemniaki 1 łyżeczka tymianku 1 ząbek czosnku pół szklanki soku pomarańczowego
pieprzny smaczekfareast-language:EN-US;} Tradycyjnie to potrawa kuchni libijskiej/egipskiej składająca się z ryżu lub frytek, sałatek/surówek, drobno pokrojonego i opiekanego mięsa podawana z chlebkiem pita i sosem. Przygotowanie wersji wege jest bardzo proste i nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności. Pokrój młode ziemniaki na frytki, wymieszaj z oliwą, solą, pieprzem, kurkumą i upiecz (około 30 minut
Qlinarnie i Qlinarniejeszcze bardziej dietetyczne. Mam nadzieję, że i Wy na tym skorzystacie :) Podstawą mojej diety są sałatki warzywno mięsne oraz syte zupy kremy. Dziś przepis na jedną z nich - krem z brokułów. Do roboty! ZUPA KREM Z BROKUŁÓW Składniki: - 1 duży brokuł - 1 duży ziemniak - 2 marchewki - 1 pietruszka - kawałek pora - sól, pieprz, gałka muszkatołowa Do podania : łyżka jogurtu naturalnego, prażone
Zgrabne Gotowanieprzedstawiam swoją wersję. Bez względu na dodatki sałatka ta zawsze smakuje i często pojawia się na stołach, nie tylko świątecznych.składniki:4-5 marchewek1 pietruszka1 seler2 kwaskowe jabłka3 kiszone ogórki2 ziemniaki1 puszka groszku konserwowego, użyłam gotowany na parze Bonduelle1-2 łyżki musztardy delikatesowejmajonezświeżo zmielony czarny pieprzWarzywa-marchewkę, selera, pietruszkę i ziemniaki ugotować. Warzywa możemy ugotować obrane gdy chcemy wykorzystać potem
Monia miesza i gotujedurszlak. Jeśli raz spróbujecie kalafiora, brokułów lub ziemniaków ugotowanych na parze nie będziecie już chcieli wrócić do tradycyjnej metody gotowania. W przygotowaniu potraw pomagał nam Tomasz Szymański - Doradca Kulinarny Bonduelle.W menu warsztatów pojawiły się : sałatka z brokułem, mango, wędzonym kurczakiem, dressingiem jogurtowym i morwą
Kulinarne przygody Gatitywypada zaproponować Wam nic innego na obiad / kolację, jak sałatkę! Tym razem przedstawiam pomysł na sałatkę z wędzonym łososiem. Składniki: 1/4 główki sałaty lodowej 1 pomidor koperek 1 jajko łosoś wędzony oliwa z oliwek czarne oliwki sól, pieprz ew. kiełki i 1/4 ugotowanego ziemniaka Wykonanie: Sałatę lodową i pomidor kroimy w spore kawałki. Odrobinę ugotowanego ziemniaka drobno siekamy. Łososia kroimy
Taste Of My Daypokroić w plastry, drugi ziemniak w kostkę i usmażyć. Zupę podawać z plastrami boczku, kostkami ziemniaka ,posypaną krążkami pora. Zupa jest delikatna ,ale wyrazista . Topinambur Topinambur ma słodkawy, lekko orzechowy smak. Francuzi przygotowują go na 20 sposobów. Można jeść na surowo, robić surówki, sałatki, zupy, zapiekanki, chipsy, frytki, gotować, piec, suszyć. Przed spożyciem należy bulwy dokładnie myć, ponieważ najlepiej
Kulinarny karnet ChristopheraKochani zapraszam na bardzo szybką sałatkę śledziową bo i wpis bardzo szybki...Juz biegnę do pracy ale jeszcze zdążę podzielić się z wami przepisem...;) Składniki: 3 porcje 2 filety śledziowe w oleju 2 ziemniaki ugotowane 3 marchewki ugotowane 4 plastry żółtego sera Po 1/2 puszki groszku i kukurydzy konserwowej majonez z jogurtem w stosunku 1:1 pieprz, papryczka ostra
NaKońcuJęzykajako ostatnia, bo zrobiłam je przed chwilą. A i poszłam na łatwiznę. To tylko sałatka. Ale na szczęście z burakami. Smacznego! Na buraczane przepisy zapraszam także do: Marty, Doroty, Gosi, Wiosenki, Angeliki, Małgosi i Karoliny. Składniki: 4 filety śledziowe w oleju 2 ziemniaki 2 buraki 1 cebula 1 jabłko 3-4 ogórki konserwowe 1 łyżeczka soku z cytryny
Pasja Smakuprzykrywa warstwą sałatki. Danie to standardowo przygotowuje się w aluminiowych foremkach, w których każdy ma swoją porcję. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by kapsalon przygotować w dużym naczyniu żaroodpornym, a potem podzielić go na porcje i rozłożyć na talerze. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kapsalon – holenderski kebab – Składniki: Składniki na frytki do Kapsalona: 1 kg ziemniaków 2 łyżki oleju(...)pieprz do smaku 1 ząbek czosnku Dodatkowo do stworzenia Kapsalona potrzebne będą: 3 foremki aluminiowe prostokątne (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na kapsalon – holenderski kebab: Przygotować frytki z piekarnika : Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w słupki, zalać wodą i pozostawić tak na godzinę, by się wymoczyły. Po tym czasie osuszyć je dokładnie, dodać olej i wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia
Kulinarne PrzebojeMożemy do niego wrzucić dosłownie wszystko. Przy tym nie jest pracochłonny i zawiera solidną porcję mięsa i warzyw. Gulasz przygotowałam z mięsa wołowego oraz z warzyw: cebuli, dyni, marchewki, ziemniaków i pomidorów. Przyprawiłam go aromatycznymi ziołami i ostrym ketchupem. Do gulaszu użyłam również przyprawy czarnuszka. Czarnuszka siewna znana już była w starożytności. Ma liczne właściwości zdrowotne, działa antywirusowo, antybakteryjnie(...)kuchni, możemy ją dodawać do sałatek, past, gulaszu, zup, sosów lub do domowego pieczywa. Oprócz walorów zdrowotnych i smakowych dodaje potrawom atrakcyjnego wyglądu. Polecam! Gulasz z dynią i czarnuszką Składniki na 4 porcje: 600g mięsa gulaszowego (wołowego lub wieprzowego) 2 marchewki ćwiartka dyni 1 cebula ząbek czosnku 2 mięsiste pomidory 2 ziemniaki szklanka bulionu warzywnego 2 łyżki pikantnego ketchupu
Smak mojej kuchniMizeria to nieodłączny element polskiego obiadu. Wraz z kotletem schabowym z dodatkiem pure z ziemniaków to obowiązkowy zestaw niedzielnego obiadu w
Kulinarne przygody Gatity