każdej porze i wszędzie. Kiedyś już próbowałam innych tego typu produktów i niestety były suche i bez smaku. Amkez to coś zupełnie innego. Wyraźnie wyczuwalny smak. Wiemy co jemy. Po prostu pyszne! Wraz z moją rodziną szczerze Wam polecamy te zdrowe przekąski. Mąż, jako wielbiciel buraczków, upatrzył sobie te zdrowe plasterki. A ja poza jabłuszkami tworzę sałatki z plastrami pomidora
Słodkie okruszkiselera, 1/2 pora, cebula, listek laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, 600 g żeberek wędzonych, 500 g kapusty kiszonej, szczypta cukru, 4 ziemniaki (najlepiej typu A sałatkowe) Włoszczyznę umyć, obrać, odłożyć 1/2 marchewki. Resztę włoszczyzny włożyć do garnka, dodać żeberka, przyprawy, zalać wodą i gotować do miękkości żeberek. Wywar przecedzić, żeberka odłożyć. Włoszczyznę można wykorzystać do zrobienia sałatki. Kapustę kiszoną
królestwo garówsałatki, czy deseru nada daniu orginalnego wyglądu i wyrafinowanego smaku. Nigdy nie jedz jednak kwiatów, które zostały opryskane środkami ochrony roślin, pochodzących z kwiaciarni lub centrów ogrodniczych. Największą pewność da własny ogródek lub zebranie dziko rosnących kwiatów na łące z dala od ruchliwych dróg. Teraz uroku serwowanym potrawom dodają fiołki, stokrotki i bratki - to ich pora. W mojej sałacie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!rosół, schab, sałatkę jarzynową, ciacho, bigos, oraz rybę po grecku. Pierwszy raz dodałam goździki i nie żałuję. Nadały bardziej wysublimowanego smaku. Idealna propozycja także na święta Bożego Narodzenia. Zdjęcia robiłam w pięknych promieniach listopadowego słońca.... Składniki: 0,5 kg filetów ryby np. morszczuka, dorsza, mintaja 3 marchewki 1 duża pietruszka 1 średni seler 1 cebula 1 mały por 2 listki
Bon Appetit Małgorzatyprzydaje się do przygotowania niemal każdej potrawy. Zastępuje szatkownicę, przecierak, ubijaczkę do jajek i wiele innych. Zaraz po kuchence jest chyba najważniejszym urządzeniem służącym do przygotowywania jedzenia. Do tej pory miałam do czynienia z trzema blenderami, z których tylko jeden pozostał w pełni sprawny. Ze względu jednak na brak pojemnego rozdrabniacza, zdecydowałam się na blender Illumina 4 w 1 marki(...)względu na swoją wysokość. Rozdrabniacz – to plastikowy pojemnik, w którym umieszczamy dołączone do zestawu noże rozdrabniające. Podłączamy do niego jedynie część napędową blendera. Zwykle przygotowuję w nim dressingi do sałatek i pesto, jednak dobrze radzi sobie również z miksowaniem składników na pulpety rybne czy burgery z ciecierzycy lub soczewicy. Bardzo wygodnym rozwiązaniem jest możliwość przykrycia pojemnika specjalną pokrywką i włożenia
Poranek na słodkosałatek, kanapek, zup i wielu innych potraw. Są one nie tylko smaczne, ale także pełne składników odżywczych, takich jak witaminy, minerały, błonnik i przeciwutleniacze. Podsumowanie Przygotowanie kiełków słonecznika w domu jest prostym procesem, który wymaga jedynie kilku podstawowych składników i regularnej pielęgnacji. Dzięki naszym wskazówkom będziesz mógł cieszyć się świeżymi i zdrowymi kiełkami słonecznika o każdej porze roku. Dodatkowo, przygotowanie
Żyję by jeśćdanej sałatce zmienimy jeden lub dwa składniki albo dodamy coś innego i powstaje całkiem nowy przepis. Moja dzisiejsza propozycja na tę potrawę jest bardzo prosta i szybka do zrobienia. Nie zawiera dużo składników, a dodatek curry i rodzynek nadaje jej specyficzny smak. Polecam na najbliższe święta Wielkanocne! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 600 g ziemniaków 2 jajka 1 por 2 łyżki
Danka Pichcipory nie rozstawałam się z moją ulubioną, jednak wielką lustrzanką. Poniższe fotki odmieniły moją perspektywę i widzę, że te aparaty potrafią zdziałać cuda! Wszystkie zdjęcia we wpisie są bez obróbki. Czy już wiecie, że świat jest bardzo mały? Ja przekonuję się o tym na każdym kroku. Dziś, podczas prezentacji Kuby zauważyłam dobrze mi znane zdjęcie. Zdjęcie sałatki z mojego przepisu
Kuchnia Bazyliisałatka stanie po stronie potraw węglowodanowych lub białkowych. Będziemy mogli spokojnie z czystym sumieniem (a potem czystymi jelitami) zjeść ją z pieczywem lub w drugiej wersji w towarzystwie jajek lub wedlin na talerzu i nie martwić się, że przytyjemy, stracimy energię lub pogorszymy stan swojego zdrowia. Składniki: 3 marchewki 2 pietruszki 1 seler 5 jajek 1 por (biała
Dieta Rozdzielna i Zdrowiegreckiej Leptokarii. Miejsce niezwykłe, które kilkoma wpisami postaram się Wam przybliżyć. Wyjazd do Grecji, poznanie kolebki kultury europejskiej na miejscu, od zawsze był moim marzeniem. Mimo planów, do tej pory nie udało mi się go zrealizować. A w tym roku okazało się, że będę mogła zobaczyć tę mityczną krainę na własne oczy. Przez 2 tygodnie będę w Leptokarii. Trudno chyba(...)jest przepięknie podane i uzupełniane na bieżąco. Sądzę, że będę miała okazję pokazać Wam hotelową kuchnię i potrawy już za kilka dni. A tymczasem podaję Wam przepis na wiejską sałatkę, którą w Polsce znamy pod nazwą sałatka grecka. Zdjęcie pochodzi z folderu dla gości, którzy mogą zabrać przepis na ten specjał ze sobą. Niedługo je zamienię, dziś jednak musicie się
W mojej kuchnikawałki, pora i 3 łyżki bułki tartej przekładamy do malaksera i dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną i ponownie miksujemy Na patelni, na całej powierzchni, rogrzewamy olej Formujemy kotlety (wyszło 5 dosyć sporych sztuk), obtaczamy w bułce tartej... ... i smażymy po ok. 7-10 minut z jednej strony. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym Podajemy z sałatką
Szczęśliwa kuchniasałatkę zapewne jest znany przez wszystkich,kiedyś na stołach gościła bardzo często a teraz jakby trochę zapomniana.Sama nie robiłam jej już bardzo długo,myślę,że jakieś trzy lata.Teraz żałuję,bo przypomniałam sobie jaka ona smaczna.Jeśli i u Was nie gościła długo skorzystajcie z mojego przepisu,będzie mi niezmiernie miło. Składniki: 1 słoiczek selera konserwowego duży por+ groszek + kukurydza
Niespełnione zdolności kulinarnekawałki, pora i 3 łyżki bułki tartej przekładamy do malaksera i dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną i ponownie miksujemy Na patelni, na całej powierzchni, rogrzewamy olej Formujemy kotlety (wyszło 5 dosyć sporych sztuk), obtaczamy w bułce tartej... ... i smażymy po ok. 7-10 minut z jednej strony. Po usmażeniu odsączamy na ręczniku papierowym Podajemy z sałatką
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comCiasto Ambasador to wypiek, który pamiętam z czasów dzieciństwa. Bardzo często moja mama przygotowywała go na różne okazje. Już od dawna chodził mi po głowie pomysł
Przepiski.plHej! dziś zaprezentuje się dama wczesnej jesieni :). Tej pory roku co prawda jeszcze nie ma, ale na półkach sklepowych już dostaniemy antonówkę :). Ta stara odmiana jabłoni
Kuchnia PROzdrowotna