Bardzo prosta do zrobienia i pyszna surówka z marchewki. Prawdziwe wspomnienie z dzieciństwa. Taka surówkę robiła moja Babcia do obiadu. Smakuje wspaniale o każdej porze
Pani M - kuchnia smakowitaDawno nie publikowaliśmy na blogu przepisów na potrawy z wolnowaru, więc przyszła pora aby te zaległości nadrobić. Zwłaszcza, że od kilku lat jest to drugi, zaraz po blenderze, najczęściej wykorzystywany sprzęt w naszej kuchni. Na zdjęciu powyżej widzicie jeden z naszych slow cookerów, jest to wolnowar marki Crock-Pot o pojemności 5,7 litra (na stronie Crock(...)porcja rosołowa lub 5-6 skrzydełek (można zastąpić około 1 kg wołowiny z kością lub pręgi wołowej) 2-3 duże marchewki 2 średniej wielkości cebule 1 mały por (opcjonalnie) kawałek selera (mniej więcej wielkości jajka) 1 duża pietruszka 1- 2 ostre papryczka chili 1 gałązka trawy cytrynowej kilka grzybów shitake 2 grzyby mun 4-5 ząbków czosnku
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSałatka farmerska Smaczna i treściwa sałatka z makaronem, wędzonym kurczakiem i warzywami. Świetnie sprawdzi się na każdym przyjęciu. Polecam! Składniki: 100 g makaronu (u mnie kokardki) 1 wędzona noga z kurczaka 1 zielony ogórek kilka rzodkiewek 1 puszka mieszanki warzyw: groszek, kukurydza, papryka 1/2 małego por pół pęczka koperku Sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego(...)kosteczkę *** *** Warzywa z puszki odsączamy z zalewy *** *** Pora dokładnie myjemy, osuszamy, przekrawamy w poprzek na pół i kroimy w cienkie plasterki *** *** Koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do dużej miski *** *** W osobnej miseczce mieszamy ze sobą składniki sosu *** *** Sos dodajemy do reszty składników i całość dokładnie mieszamy *** *** W razie potrzeby sałatkę można jeszcze doprawić do smaku solą
Blog z ApetytemSzybka, smaczna sałatka z kilku składników. Świetnie nadaje się na kolację, drugie śniadanie czy przekąskę w ciągu dnia, bo dzięki połączeniu warzyw i kabanosów syci, ale nie jest "ciężka" mimo dodatku majonezu. Składniki: 3-4 grubsze kabanosy o wyrazistym smaku np. paprykowym 1 duża żółta papryka 1 średni por 4-5 ogórków konserwowych 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy(...)sarepskiej sól, pieprz, pieprz ziołowy Kabanosy pokroić w plasterki, por w półplasterki, a paprykę i ogórki w kostkę. Dodać majonez, musztardę oraz przyprawy i wszystko razem dokładnie wymieszać. Przed podaniem odstawić na chwilę w chłodne miejsce, by smaki się "przegryzły", w razie potrzeby po tym czasie jeszcze sałatkę doprawić
Simply Foodlodówce. Nie korzystałam również z miar i wag. To sałatka kompletnie na oko. Ile by nie było składników zawsze Wam wyjdzie. Czegoś dacie więcej, czegoś mniej-jest pyszna! Składniki wędzona pierś z kurczaka oscypki lub np.ser Rolada Ustrzycka papryka marynowana gotowane jaja ogórek konserwowy kukurydza kawałek pora gotowana szynka pokrojona w drobną kosteczkę, to opcjonalnie-ja miałam(...)ugotuj na twardo, pokrój w kostkę.Pora pokrój w cieniutkie krążki lub pół-krążki. Przelej wrzątkiem, odciśnij. Wszystkie składniki wrzuć do miski, dodaj kukurydzę.Wymieszaj. Przygotuj majonez. Nigdy nie dodaję majonezu prosto ze słoika. Najpierw w garnuszku miksuję go z 1 łyżeczką lub dwiema-musztardy. Solę, pieprzę i dopiero zalewam sałatkę. Mieszamy i wstawiamy do lodówki ,aby składniki
Z Kuchni Do KuchniSałatka z ryżem i pieczarkami #myAmbition W sklepie Dajar na hasło ZDROWA-JESIEŃ otrzymacie zniżkę 10% na produkty Ambition (rabat obowiązuje do 31.12.2017r.) Składniki(...)pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić z papryką i porem w kostkę. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w pół plastry. Przesmażyć na tłuszczu, cebulę z pieczarkami, posypać Vegetą. Ryż ugotować al dente, odlać, odcedzić na sicie. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Przełożyć sałatkę do salaterki. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName
Kuchnia Danusisałatka jest super szybka i przepyszna. I do codziennego obiadu i na świąteczny stół Nasza ulubiona ! Składniki: 2-3 części białego pora 2 jajka ugotowane na twardo 1/2 szklanki groszku zielonego 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Pora kroimy na cienkie półplasterki. Jajka kroimy w drobną kostkę. Groszek odsączamy z zalewy.Wszystko mieszamy,dodajemy
Przepisy mojej mamybędzie pretekstu do podjadania. Co więcej – fakt, że cateringi dietetyczne dostarczane są codziennie, o stałej porze sprawia, że nie będzie Cię kusić wizja szybkiego obiadu w fast foodzie lub zamówienia na obiad makaronu z serem, zamiast sałatki. Posiłki zapakowane są tak, aby łatwo można było je transportować. Możesz więc zjeść je w domu, w pracy, na uczelni
jakszef.plformie duszonej jako dodatek do dań mięsnych albo rybnych czy też w formie świeżych liści, które dodaję do sałatek . Jestem zdania, że jest to najlepszy możliwy dodatek do łososia . Rzadziej stosuję go jako element zielonych koktajli, ale na razie pora roku nie sprzyja jeszcze smoothies i im podobnym. Tak przynajmniej sobie to tłumaczę… Szpinak do ciasta? – A czemu
Modern Cave Girlwyrzucać kiszonych buraków zrobiłam z nich sałatkę. Sałatka wyszła naprawdę pyszna-wyrazista w smaku. Czuć w niej wyraźnie czosnek z którym kisiły się buraki, a także ogórki kiszone z mojej spiżarni. Kilka składników, parę minut i już mamy kolację, drugie śniadanie, lub poczęstunek dla gości.Myślę, że sałatka na zawsze już zagości w moim domu. 2 kiszone buraki(...)plasterkach 4 jajka 2 małe ogórki kiszone biała część pora 1/2 kwaśnego jabłka 1 czubata łyżka majonezu sól i pieprz Buraczki,jabłko i ogórki pokroić w drobną kostkę. Pora umyć i oczyścić, pokroić w cieniutkie paseczki, dodać do buraków i ogórków. Jaja ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kosteczkę dodać do buraków, pora
Krylowa KuchniaPieczona brukselka posmakowała nawet Bartkowi, który do tej pory wzbraniał się od jej jedzenia. Wystarczy kilka prostych dodatków, aby zniwelować charakterystyczny smak i zapach tych
niecodziennikparySkładniki: 200 g makaronu farfalle 200 g kabanosów 1 puszka groszku 1/2 pora 3-4 kawałki papryko konserwowej 2 ogórki konserwowe 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z … Czytaj dalej Sałatka makaronowa z kabanosem
czarrna od kuchniZima to nie pora na szparagową fasolkę – na takie delicje trzeba poczekać przynajmniej do początku czerwca. Ale co ma zrobić stęskniony za latem ludź
Karo in the Kitchenlanguage:#0400;} Jak raz spróbujecie kiszonego kalafiora, to zapragniecie go stosować do różnych potraw. Idealnie sprawdzi się w sałatkach, dodatkach do dań głównych i w zupach, które kochamy <3 Składniki 1 duża marchew 1 pietruszka 1 mały seler 1 por (mały) 3 średniej wielkości ziemniaki 2 pętka kiełbasy myśliwskiej 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego 1 słoik
R'n'G KitchenHello Spring! sezonowe przepisy na wiosne Budźmy się! Jest wiosna! Idealna pora dla spóźnialskich, co swoje noworoczne postanowienia porzucili już w styczniu, a chcą
Pink Envelope