pilnować. Nie trzeba mieszać, sprawdzać, danie po prostu robi się samo. Po 40 minutach wyciągamy z piekarnika gotowego kurczaka, którego można zjeść z kaszą jaglaną, brązowym albo czerwonym ryżem, sałatką lub bez żadnych dodatków. Piersi z kurczaka można podawać w całości lub też poszarpać mięso widelcem i wymieszać z sosem wedle uznania :) Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis(...)sosie pieczarkowym Drukuj Porcje: 4 porcje Czas przygotowania: ok. 1 godzinę Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka podzielone na pół 2 łyżki maki z tapioki 1 łyżeczka suszonej papryki słodkiej 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka soli himalajskiej + 1/3 łyżeczki do sosu 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu + 1/4 łyżeczki do sosu 1 łyżka smalcu gęsiego lub oleju kokosowego
Book of spellskarmelizowana papryką figi zapiekane z malinami francuskie babeczki z figami górka cielęca z figami Konfitura z fig z orzechami włoskimi – idealna do serów i wędlin odwrócona tarta z figami nalewka na świeżych figach pakieciki z indyka z figami piersi gęsi z figami przepiórki z figami pudding z figami i szynką serrano roladki z łopatki cielęcej sałatka z fig sałatka
królestwo garówpodawana jest ,,sałatka" z cebuli pietruszki i tak też podaję w przepisie na kebab gdyz jest to naprawdę pyszny dodatek - nie lubię surowej cebuli a w tym połaczeniu z mięsem ugrillowanym lub upieczonym jest rewelacyjna! Kebab ormiański 500 g mięsa mielonego wołowego (może być baranina) 3 cebule mieszanka ziół ormianskich do mięsa (można dodać tymianek i paprykę słodką) sól
sierotka maRysia w kuchnijeść ;) Tę sałatkę można właściwie całkowicie dostosować pod siebie. Dodać inne owoce i warzywa, odjąć coś, czego nie mamy w domu lub nie lubimy. Albo zamiast kurczaka wykorzystać krewetki! Do wyboru, do koloru – ogranicza nas tylko inwencja twórcza! ;) Składniki: Mała podwójna pierś z kurczaka lub resztki gotowanego/pieczonego kurczaka/indyka 1 cały granat 1 duże jabłko 1 duża papryka
Jak gotować i nie zwariowaćpieprz , paprykę.Wymieszać i dusić kilka minut.Dodać przecier pomidorowy i cukier,lekko skropić wodą i zamieszać ,zdjąc z ognia.Wymoczone filety osuszyć i pokroić na pół , ułożyć na półmisku jabłka ,a na wierzch ułożyć kawałki śledzia,wstawić na kilka godzin do lodówki.Udekorowac plasterkami cytryny i natką pietruszki.Smacznego!. Kilka przepisów do zobaczenia: ************************************ PRZEPYSZNY SERNIK JAGODY SAŁATKA Z KAPUSTY KISZONEJ
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkidodatek do sałatek. Składniki: na ciasto: 250 g mąki 150 g masła 1 jajka łyżeczka soli 4 łyżki śmietany rozbełtane jajko do posmarowania łyżka czarnuszki łyżka sezamu na nadzienie: 300 g mięsa mielonego 200 g pieczarek 100 g kapusty kiszonej 1 cebula 1 jajko 100 g startego żółtego sera ząbek czosnku sól pieprz słodka i ostra papryka łyżka oleju
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKolejna propozycja sałatki ziemniaczanej w moim wykonaniu, idealnej na grilla, zresztą nie tylko. Zaczyna znikać, gdy miska dotknie stołu i to pewnie jej jedyna wada, bo trzeba pilnować J . Składniki: Dowolna ilość ugotowanych ziemniaków w mundurkach ( ja miałam 7 ) 2 ogórki kiszone Cebula dymka ( 2 gałązki ) 200 ml majonezu 100 śmietany słodkiej Sól Pieprz Słodka mielona papryka
Smaki Ewyswoją sałatkę zrobiłam z kurczakiem, ale myślę że z powodzeniem można go zastąpić szynką. Można też dodać do niej swoje ulubione warzywa albo żółty ser. Pychotka. Zresztą przekonajcie się sami;-) Składniki: 0,5 kg tortellini ( ja użyłam z serem i szpinakiem), 0,5 kg piersi z kurczaka, 1 ogórek, 0,5 puszki kukurydzy, 1 czerwona papryka
Passion of Cookingczerwona papryka 2 wędzone udka 6-7 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy 5-6 łyżek majonezu 1/2 łyżeczki ziół dalmatyńskich sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Udka i ogórki pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę,zioła dalmatyńskie, sól, pieprz i majonez. Wszystko wymieszać. Jeśli sałatka jest zbyt sucha można
O kuchni z uczuciemSałatka. Smaczna, prosta i efektowna - a na dodatek, szybka do zrobienia . Można podać w dużym naczyniu, można zrobić małe przystawki. składniki ( 2 - 3 porcje)100
Stare GaryPoprzednią wersję (prawie identyczną) prezentowałam jakiś czas temu TU. Ale zamieniłam składniki i dodaje jeszcze raz. Jedna z moich ulubionych :) Składniki: 2 woreczki ryżu puszka kukurydzy
Pasja SmakuLaosu, Chin i Indii. To tofu – ‘ To hpu’ – jedzone jest każdego dnia, i tak jak Chińskie – w wielu postaciach – krakersów, chrupek, głęboko smażonych kostek, na surowo, na gorąco w sałatkach i zupach. SPOSÓB I W duży garnek wlewamy 2 litry wody i wsypujemy odważoną mąkę – całość dokładnie mieszamy trzepaczką balonową – mąka nie może zostawić żadnych grudek, a mieszana zacznie się(...)sólcie i nie dodawajcie innych dodatków. Jeśli tofu ma mieć smak sera bliski cheddarowi – niezastąpione będą płatki drożdżowe. Jeśli będziecie tofu marynować, smażyć – polecam cebulową w smaku asafetydę, paprykę i czosnek. Chwilę przesmażamy przyprawy na oleju, następnie zlewamy do garnka resztę wody znad mąki – bez mąki, sama woda. Zawiesina mąki i wody powinna pozostać w drugim garnku. Wodę po moczeniu
Karo in the KitchenBardzo lubię placki ziemniaczane. Proste danie, ale jakże smaczne. Dzisiaj wzbogaciłam je mięsnym farszem i podałam w postaci roladek. Składniki: Placki ziemniaczane: 70 dag ziemniaków
Salonik smakówsojowego) i sałatka rozmaitości (sałata, ogórek, pomidor, rzodkiewka, dymka). Lunch: Makaron z brokułem - makaron i brokuła ugotować al dente, na patelni przesmażyć drobno posiekaną cebulę z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, dodać 150g serka Philadelphia, podlać mlekiem dla uzyskania w miarę rzadkiego sosu, dodać makaron i podzielonego na małe różyczki brokuła, doprawić do smaku solą i pieprzem, ostra papryka oraz mielonymi
Codzienne Gotowaniepysznej sałatki z kurczakiem i truskawkami! Składniki: 300 g sałaty ogrodowej 1 średni filet z kurczaka 15 średnich truskawek 1 średni pomidor Małe mango 3 plastry szynki parmeńskiej 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżeczka sosu sojowego Dressing: 5 łyżek oliwy 0,5 łyżeczki soli 2 łyżeczki octu balsamicznego 0,5 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
Kuchnia Łukasza