sałatka z papryką - 4033 przepisów (strona:178/269)

Surówka z papryki i selera naciowego 122

Czy próbowaliście takiego połączenia? Bo ja do teraz nie. Nie zdawałam sobie sprawy jaki smaczny może być seler naciowy. Zdecydowanie częściej będę go używać. I Was

Smaki Ewy
Surówka Śmieciówka z kapusty pekińskiej 935

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka Śmieciówka – czyli surówka z tego, co akurat miałam pod ręką :) Idealna do obiadu lub dań z grilla. Surówka Śmieciówka z kapusty

Kulinarne Przeboje
Sałatka warstwowa 159

Po raz pierwszy jadłam coś podobnego podczas Sylwestrowej imprezy u koleżanki. Doczekała się i w nieco zmodyfikowanej wersji znajdzie się na blogu. Zapraszam. Składniki: brokuł kukurydza

Wielki apetyt
Pizza na kalafiorze 134

Przyzwyczailiśmy się do pizzy na cieście drożdżowym. Jest pyszna, ale jeszcze smaczniejsza i zdrowsza jest pizza na kalafiorze . Od jakiegoś czasu syn namawiał mnie na jej

Salonik smaków
Fit Kebab drobiowy na placku orkiszowym z otrębami 97

soli himalajskiej, papryką słodką/ ostrą, zioła prowansalskie).  3. Farsz: Cebulę, pomidora pokroić, sałatę porwaćna kawałki, wymieszać z połową jogurtu i kurczakiem. 4. Placek: Jaja wymieszać z mąką orkiszową, proszkiem do pieczenia i otrębami. Masę wylać na rozgrzanąpatelnię z odrobiną masła klarowanego. Usmażyć z obu stron na małym ogniu, pod przykryciem. Placka posmarować resztą jogurtu, wyłożyć sałatkę, złożyć na pół

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Szaszłyki z tuńczykiem i krewetkami 126

czerwoną, cebulę i paprykę zieloną. Na koniec nabijamy po jednej krewetce. Szaszłyki doprawiamy z wszystkich stron solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i granulowanym czosnkiem. Całość skrapiamy oliwa pomidorową. Zawijamy w folie spożywcza i marynujemy w lodówce przez kilka godzin. Na mocno rozgrzany grill układamy szaszłyki i grillujemy z każdej strony niecała minutę. Serwujemy z śwież a sałatka i pieczywem

Pyry na Gaz
Sałatka z kalafiora i tortellini 386

lubimy sałatki z makaronem, są syte i bardzo smaczne, nie potrzeba do nich niczego, ale jak ktoś chce może podać z pieczywem i wędliną.  Na upał idealne, zastąpi obiad lub kolację. Smaczne tortellini, w przystępnej cenie,  znajdziecie tutaj KLIK  25 dag tortellini z mięsem lub serem (polecam z KLIK) 1 mały kalafior  2 czerwone papryki

Takie tam pichcenie
Kotlety siekane z łososia 129

grillowany, w sałatkach, zupach, pastach… każdy będzie wspaniały. Jako danie główne, kolacja, przystawka – jednym słowem możliwości są nieograniczone. Kotlety siekane z łososia.   Składniki: - filet z łososia ok. 600g - 2 jajka - 1,5 czerstwej bułki (najlepsza 3 dniowa kajzerka) - 1 cebula różowa (akurat tylko taką miałam) - sok z ½ cytryny - skórka starta z cytryny - 1,5 łyżeczki papryki wędzonej - sól

mojewypiekiinietylko
Nacinane ziemniaki z pieca, ziemniaki Hasselback 175

sałatką, pojawiły się ziemniaki. Jednym słowem - są przepyszne. U nas podane z sosem czosnkowym. Mój Poślubiony jadł je nawet na zimno. Jedyny minus tych ziemniaków, to to, że niestety trzeba przeznaczyć na ich przygotowanie ponad godzinę. 'nacinane ziemniaki z pieca' Składniki (dla 2 osób): - 4 ziemniaki - oliwa z oliwek - ulubione przyprawy (czosnek granulowany, papryka, oregano) - sól Ziemniaki dokładnie umyć

CookYourself
Sałatka z boczkiem i jajkiem 177

mocnym ogniu, a drugie na delikatnym, a sami przekonacie się, jaka jest między nimi różnica.)Ugotowane jajka wyjąć z folii i ułożyć na środku półmiska. Sałatkę możemy podać z dowolnym sosem. Ja zaszalałam i przygotowałam sos majonezowy z anchois. Słoiczek 80 g. kosztuje około 7 złotych. Nie jest to mało, ale starcza na kilka potraw, więc czasem(...)można zaszaleć ;)Składniki sosu:5-6 filecików anchois,3-4 łyżki majonezu,2 łyżki soku z cytryny,duża szczypta mielonej ostrej papryki.Majonez, sok z cytryny i paprykę wymieszać dokładnie  Dodać posiekane drobniutko fileciki anchois. Jeśli ktoś lubi bardziej słone potrawy, może dosypać soli. Ja jej nie dodawałam, gdyż i majonez, i anchois mają sól same

Codzienna kuchnia niecodzienna
papryczka ostra Iranian Cherry w miodowej marynacie... 188

powietrza ulotnią z papryki słoiki mocno zakręcić i pasteryzować w gotującej wodzie z 10 minut stawiając je w garnku na zakrętkach po pasteryzacji słoiki wyjąć z garnka i zostawić je do wystudzenia przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu - do jedzenia będą dobre po miesiącu papryczki są smacznym, ostrym dodatkiem do mięs na zimno, wędlin, jajek, twarogu, sałatek, surówek, sosu, zupy

W Mojej Kuchni Lubię
Pizza 173

Czy wiecie, że 9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy, a więc do dzieła - drożdże, mąka, mleko, a przede wszystkim pomysły na smaczną pizzę . Ja zrobiłam najprostszą

Salonik smaków
Pieczona pierś z kurczaka w sosie kokosowym z pieczarkami i szpinakiem 143

pilnować. Nie trzeba mieszać, sprawdzać, danie po prostu robi się samo. Po 40 minutach wyciągamy z piekarnika gotowego kurczaka, którego można zjeść z kaszą jaglaną, brązowym albo czerwonym ryżem, sałatką lub bez żadnych dodatków. Piersi z kurczaka można podawać w całości lub też poszarpać mięso widelcem i wymieszać z sosem wedle uznania :) Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis(...)sosie pieczarkowym Drukuj Porcje: 4 porcje Czas przygotowania: ok. 1 godzinę Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka podzielone na pół 2 łyżki maki z tapioki 1 łyżeczka suszonej papryki słodkiej 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka soli himalajskiej + 1/3 łyżeczki do sosu 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu + 1/4 łyżeczki do sosu 1 łyżka smalcu gęsiego lub oleju kokosowego

Book of spells
Figi - co z nimi zrobić 172

karmelizowana papryką figi zapiekane z malinami francuskie babeczki z figami górka cielęca z figami Konfitura z fig z orzechami włoskimi – idealna do serów i wędlin odwrócona tarta z figami nalewka na świeżych figach pakieciki  z indyka z figami piersi gęsi z figami przepiórki z figami pudding z figami i szynką serrano roladki z łopatki cielęcej sałatka z fig sałatka

królestwo garów
Kebab ormiański 247

podawana jest ,,sałatka" z cebuli pietruszki i tak też podaję w przepisie na kebab gdyz jest to naprawdę pyszny dodatek - nie lubię surowej cebuli a w tym połaczeniu z mięsem ugrillowanym lub upieczonym jest rewelacyjna! Kebab ormiański   500 g mięsa mielonego wołowego (może być baranina) 3 cebule mieszanka ziół ormianskich do mięsa (można dodać tymianek i paprykę słodką) sól

sierotka maRysia w kuchni