sałatka z ciecierzycy - 1010 przepisów (strona:46/68)

Wiosenne przeboje kulinarne 127

krem z groszku Sałatka ziemniaczana z jajkiem i mniszkiem lekarskim Koktajl z rzeżuchą Jak wyhodować kiełki w domu – metoda w słoiku Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki i prażonym słonecznikiem Omlet z kiełkami słonecznika Koktajl ze szpinakiem Herbata z pokrzywy – właściwości i przepis Surówki wiosenne – 10 najlepszych przepisów Naleśniki szpinakowe Kotlety jajeczne z ciecierzycą Gołąbki warzywne – dieta

Dorota Smakuje
Zdrowa miska z rybą panierowaną w orzechach 154

fileta z dorsza 150 g orzechów laskowych, grubo zmielonych 1 jajko sól i pieprz do smaku 1 brokuł 1 mała puszka kukurydzy 100 g mieszanej sałaty 1 mała puszka ciecierzycy ½ łyżeczki kajeńskiego pieprzu 1 łyżka oliwy 2 marchewki 1 łyżka czarnego sezamu sól i pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Dressing z sriracha 100 ml oliwy z oliwek 2 łyżki(...)oliwę i wsyp ciecierzycę. Oprósz kajeńskim pieprzem i smaż przez minutę. Blanszuj różyczki brokułu przez 3 minuty w lekko osolonej wodzie. Odcedź i opłukaj zimną wodą. Marchewkę obierz ze skórki i potnij na cienkie paski. Ułóż warzywa w miskach. Na wierzchu połóż rybę i posyp sezamem. Podane składniki na dressing wymieszaj w miseczce i polej sałatkę. Smacznego

codojedzenia
Kotleciki z warzyw z rosołu 229

jakoś je wykorzystać. Sałatka warzywna jest najprostszym rozwiązaniem, ale unikamy spożywania majonezu, więc robię ją tylko raz na jakiś czas. Przeważnie z dodatkiem rosołowych warzyw przyrządzam pasztet lub kotleciki. Zachęcam do takiego ekonomicznego gotowania :) ugotowane warzywa z rosołu (np. 3-4 marchwki, 2 pietruszki, pół małego selera, dymka, 2 ząbki czosnku) szklanka kaszy jaglanej puszka ciecierzycy gotowanej na parze duża

Mienta blog
Surówka z sałaty lodowej z pomidorem, papryką, selerem naciowym, ciecierzycą i kiełkami 150

  Doskonała surówka do obiadu, na grilla, do pracy. Do zrobienia większej ilości podwójcie składniki Co potrzeba: 1/2 sałaty lodowej, 1 łodyga selera naciowego,   1

Bułka z Chlebem
DIETETYCZNA SAŁATKA Z DOMOWYM FALAFELEM 156

DIETETYCZNA SAŁATKA Z DOMOWYM FALAFELEM Robiliście kiedyś sami w domu falafel? Jeśli nie to koniecznie nadróbcie zaległości! Co to takiego ten falafel? Falafel to danie kuchni arabskiej, ja przygotowuje falafele według przepisu Samar Khanafer, której korzenie pochodzą z Libanu, kraju gdzie kuchnia arabska chyba najlepiej smakuje. Podstawą falafela, jest cieciorka, produkt dostępny bez problemu w każdym sklepie, ważne abyście kupili(...)soda oczyszczona, olej, kolendrę, miętę, sól, pieprz. Składnik- Siedem przypraw libańskich, możecie zrobić sami, prościzna! Polecam spróbować, bo to pyszne jedzenie! SKŁADNIKI NA FALAFEL  (receptura - SAMAR KHANAFER) - 200g ciecierzycy - 1 średnia cebula - 2 ząbki czosnku - 1 płaska łyżeczka sody - olej do smażenia -2 łyżeczki zmielonej kolendry i kuminu - 1 łyżeczka suszonej mięty - 1 łyżeczka siedmiu przypraw libańskich - sól

SMYKWKUCHNI
Sztuka śniadania 158

zrobić szybką sałatkę z rukoli, papryki i ogórka. Pewnie smakowałyby Wam również kanapki z serem kozim i miodem gryczanym posypane pestkami słonecznika. Pokruszona feta wymieszana z migdałami i mango też. Spróbujcie zrobić sobie rano naleśniki z twarogiem i truskawkami, polane syropem klonowym albo grzanki z avocado, szynką parmeńską i rukolą. Pomidorki koktajlowe z miętą i ciecierzycą z odrobiną oliwy

GRUBY WAŁEK
Sałatka z wędzonym kurczakiem 457

Składniki: 2-3 zupki chińskie rosołowe 2 wędzone udka 2 pomidory 2-3 ogórki konserwowe 1 puszka cieciorki 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy Przygotowanie: Makaron

czarrna od kuchni
Hummus z bobu 133

bazie ciecierzycy i pasty sezamowej zapewne jadł każdy z Was. Ale czy próbowaliście już hummusu z bobu? Jeśli nie, to śpieszę do Was z przepisem.  Sezon na świeży bób w pełni, więc bez problemu znajdziecie go w każdym markecie czy warzywniaku. Ja jestem wielkim fanem bobu, gdy tylko się pojawia to często przygotowuję z niego sałatki, pasty

kulinarnyJa
Potrawy na Sylwestra 2016 214

fetą Sałatka z łososiem i granatem Roladki z bakłażana faszerowane serem feta Mus szparagowy z krewetkami Pieczarki faszerowane mięsem krabowym Tradycyjny hummus Pasta pieczarkowa ze szczypiorkiem Węgierska zupa gulaszowa Curry z wołowiny Kefta wołowa Bułeczki z pieczarkami Zapiekanka z ciasta filo ze szpinakiem, fetą i papryką Pizza bianca z szynką parmeńską i rukolą Potrawka z ciecierzycy Smacznego

Codzienne Gotowanie
Co zamiast fast food – menu na tydzień 146

pachnące przyprawami danie wegetariańskie pokocha każdy miłośnik mięsnego hamburgera. Zobaczcie też jak zrobić warzywne spaghetti w wersji wege. Pokażemy Wam też jak można zastąpić kanapkę do pracy – pożywną sałatką z naszą ukochaną komosą . Ponieważ coraz częściej pytacie nas o przepisy wege lub wegetariańskie – w tym menu znajdziecie jeszcze – szybką wersję ratatouille i zupę brokułową z mielonymi migdałami(...)tydzień – co zamiast fast food wygląda tak: Co zamiast fast food – menu na tydzień Niedziela – Pieczone udka z kurczaka w panierce z mielonych migdałów Poniedziałek – Sałatka z komosy, chorizo, pieczonych pomidorków i selera Wtorek – Ratatouille Środa – Burgery z cieciorki i koziego sera Czwartek – Focaccia z kaszanką Piątek – Zupa brokułowa z migdałami i grzanką

Niedzielny kucharz
Co można przygotować w blenderze? 77

dodatkami (np. granolą, płatkami owsianymi, nasionami chia, orzechami). Smoothie bowl to pożywny i kolorowy posiłek pełen witamin i błonnika. Hummus – to pasta z ciecierzycy podawana z pieczywem lub warzywami. Wystarczy wrzucić do blendera ugotowaną ciecierzycę (około 1 szklanki), dodać pastę tahini (około 1/4 szklanki), sok z cytryny (około 2 łyżki), czosnek (około 2 ząbki), sól, pieprz i inne przyprawy(...)uznania (np. kumin, papryka) i zmiksować na gładko. Można także dodać do hummusu oliwę z oliwek dla kremowości i dekoracji. Hummus to bogate źródło białka, żelaza i kwasu foliowego. Sałatka – to lekka i orzeźwiająca potrawa z warzyw i owoców. Wystarczy pokroić warzywa (np. sałatę, pomidory, ogórki) i owoce (np. jabłka, gruszki, winogrona) na kawałki i wymieszać w dużej misce

ProstePesto.pl
49 przepisów z cukinią 260

smaczniejsza, ma mniej wody i pestek, można ją jeść na surowo! Botwinka z cukinią w delikatnym sosie   Bruschetta z cukinią i hokkaido Carpaccio z cukinii  Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Cukinia w cieście naleśnikowym Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem(...)kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Kotlety z cukinii Kremowa zupa z pieczonej dyni z cukiniową gremolatą Kuskus z cukinią, ciecierzycą i bakłażanem Makaron z cukinią i brokułami Makaron soba z brokułami i cukinią Makaron z kurczakiem, cukinią i oliwkami Mini penne rigate z chrupiącą cukinią i czerwoną fasolą Mini penne

Moja smaczna kuchnia
domowy wegetariański majonez z ciecierzycy 149

Ciecierzyca moja nowa miłość :) Serio, nie wiem dlaczego tak długo szukałyśmy się nawzajem. Najważniejsze jednak, że się odnalazłyśmy. Odkrywam nowe smaki i nowe zastosowania dla niej. Tym razem coś dla chcących nowego smaku majonezu. Jak dla mnie idealne odzwierciedlenie smaku dla zwykłego majonezu, tylko w zdrowszej wersji. Majonez ten idealnie nadaje się na kanapki czy do sałatek.  Składniki

Gotowanie z pasją
Idealny arabski hummus (hummus bi tahini) 207

Ten hummus nie mieści się w kanonie zrób szybko, zjedz jeszcze szybciej. To hummus idealny, o aksamitnej gładkiej konsystencji i wyjątkowym smaku.  Niedawno trafiła w

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Fasolka szparagowa gotowanie 63

zimnej wodzie lub włożeniu jej do miski z lodem. Ten krok pomaga zatrzymać gotowanie fasolki i zachować jej piękny zielony kolor. Przepisy na smaczne dania z fasolką szparagową Sałatka z fasolką szparagową, pomidorami i fetą: Składniki: fasolka szparagowa, pomidory koktajlowe, ser feta, oliwa z oliwek, sok z cytryny, świeży koperek, sól, pieprz. Gotowaną i przestudzoną fasolkę szparagową połącz z pokrojonymi(...)sałatki i dania jednogarnkowe. Fasolka szparagowa gotowanie - podsumowanie Gotowanie fasolki szparagowej to prosta i smaczna przyjemność, która warto wypróbować. W tym artykule omówiliśmy szczegółowo, jak gotować fasolkę szparagową, jakie ma właściwości odżywcze oraz zaproponowaliśmy kilka smacznych przepisów. Zachęcamy do eksperymentowania z fasolką szparagową w kuchni i cieszenia się jej delikatnym smakiem i wartościami odżywczymi. Smacznego gotowania! Poznaj inne artykuły: Ciecierzyca

Podstawy Gotowania