sałatka z ananasem i kurczakiem wędzonym - 145 przepisów (strona:9/10)

Menu na tydzień: Ryby i owoce morza 155

pstrągiem Środa – Sałatka z czerwonej kapusty i pstrąga Czwartek – Wegetariańska tarta z pieczoną kapustą, batatem i buraczkami Piątek – Spaghetti z krewetkami i sosem maślanym Jak gotowaliśmy? Zanim zaplanowaliśmy to menu na tydzień, najpierw wybraliśmy się do dyskontu w Tymbarku, żeby zobaczyć co ciekawego jest w asortymencie. Zwróciliśmy uwagę na stosunkowo taniego świeżego ananasa i świeże krewetki(...)zbudowani zaopatrzeniem w lokalnych sklepach. Wędliny i mięso w takiej Limanowej są lepszej jakości niż w Warszawie. Lista zakupów Polędwiczka Krewetki mrożone 300 g 2 świeże pstrągi 2 wędzone pstrągi Mango Ananas Mała czerwona kapusta Brokuł Czerwona papryka Imbir Mała cukinia 2 papryczki chili 4 duże ziemniaki Czerwona cebula Mała biała cebula 7 ząbków czosnku 2 pomidory Mały batat Cytryna

Niedzielny kucharz
Jarmuż – właściwości zdrowotne 217

Jarmuż jest to roślina z rodziny kapusty warzywnej. Znana była już w starożytności i była wykorzystywana jako roślina ozdobna, jak i jadalna. Niestety w Polsce, mało

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Filety z kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami i serem pleśniowym 309

To danie idealnie będzie się nadawało na rodzinny obiad. Filety z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem pleśniowym wbrew pozorom są bardzo szybkie w przygotowaniu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Obfita fotorelacja- Tajlandia od kuchni. Thai food ! ! ! Jedzenie w Tajlandii :) 258

W marcu spełniło się jedno z moich wielkich marzeń.  Polecieliśmy z Królewiczem do Tajlandii. Po kilku latach w końcu się udało. Już w Polsce próbowałam

Jemy Pijemy
O soli. Sól morska i kamienna, przepisy na sól smakową – wykańczającą 193

każdej postaci – sadzonych, tych gotowanych na miękko, w koszulkach, do jajecznicy. Pasuje do awokado i purée ziemniaków. Pyszna do szparagów. Do jej zrobienia potrzebujecie cieniutkich (1-2mm) plastrów wędzonego bekonu, praktycznie całkowicie wypieczonych z tłuszczu i chrupiących jak chipsy. Bekon wytapiamy w piekarniku, na papierze, przez czas około 1,2h w temperaturze 120⁰C. Co jakiś czas papier(...)blenderze, łączymy z rozdrobnioną solą. Suszenie mieszanki nie jest konieczne. • SÓL LAWENDOWA – do ryb, jagnięciny (także do nacierania jej przed smażeniem), frytek, pomidorów, sera feta i mozzarella. Do sałatek z dressingiem opartym na jogurcie lub śmietanie. Sól mieszamy w blenderze lub ucieramy w moździerzu razem z suszonymi kwiatami lawendy. Mieszanka nie wymaga suszenia. • SÓL KAWOWA – do deserów, lodów, czekolady

Karo in the Kitchen