batata pozwoliłam sobie na małe zmiany. Dodatkowo dorzuciłam świeże truskawki, co okazało się strzałem w dziesiątkę, bo nadały całej sałatce lekkości i świeżości. Powiem Wam tylko ja odpłynęłam. Ta sałatka jest mega pyszna, mega aromatyczna, mega łatwa i mega sycąca! Kochani bierzcie się za nią, bo warto! Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą(...)znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Składniki na minimum 2 porcje: 1/2 szklanki nie ugotowanej kaszy bulgur 2 garści rukoli kilka truskawek Pieczone Bataty: 1 batat (słodki ziemniak) 3 łyżki pestek dyni 2 ząbki czosnku 1/2 średniej papryczki chili 1 łyżeczka mielonego imbiru 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine Winegret: 3 łyżki oliwy extra vergine
Blondynka GotujeDziś zapraszam Was na frittatę z cukinią i porem. Takie danie idealnie nadaje się na syte śniadanie lub kolację, choć można ją również podać na obiad
Słodkie okruszkiWiem, wiem, biała rzodkiew wydziela specyficzny, dla niektórych wręcz odstręczający zapach. Smak dla innych też bywa średnio zachęcający. Jednakże połączona z odpowiednimi składnikami staje się delikatna
ZofianaSurówka Colesław jak z KFC... Chrupkość drobno startej, białej kapusty. Soczystość wiórków marchewki. Ostrość kawałeczków białej cebuli. Połączone delikatnie słodkim sosem na bazie majonezu. Pyszna, amerykańska
Gospodyni MiejskaW tych świętach lubię to, że nie wymagają dużo czasu w kuchni i wielu przygotowań. Wystarczy kilka ulubionych smaczków i już człowiek szczęśliwy. Najbardziej nie mogę
bistro mamaTo propozycja dla tych, którzy maja mało czasu i jest im bardzo gorąco. Robi się ją w pięć minut, jest bardzo orzeźwiająca i pyszna. Przepis podpatrzony
Dzieje kuchennej WiewiórySurówka z marchewki, jabłek i pora...Wiórki chrupiącej marchewki i soczystych jabłek.Krążki ostrego pora, szczypiorek i natka pietruszki.W towarzystwie słodko-kwaśnego w smaku sosu.Pyszny
Gospodyni Miejskapiwa. Wykonanie tej sałatki krok po kroku pokazałam w filmiku Serdecznie zapraszam do oglądania. A Kto lubi przepisy kulinarne w wersji pisanej, to zapraszam do czytania. SKŁADNIKI: 👌 1 szkl. ryżu ugotowanego 👌 5 łyżek jogurtu greckiego 👌 5 łyżek majonezu 👌 1 cebula 👌 paluszki krabowe surimi pokrojone w kostkę 👌 1 łyżka oliwy z oliwek 👌 1 puszka słodkiej kukurydzy 👌 4 łyżki posiekanej
Rita creativezamówienie. Makarony, sałatki, calzone i inne specjały. Desery też mają smakowite. Wszyscy znamy tiramisu na wszelkie możliwe sposoby, panna cottę czy creme brulee. Crostata, kremy z dodatkiem likieru limoncello, panforte, amaretti... mogłabym wymieniać tak do końca świata i jeszcze jeden dzień dłużej. Polska ciastem stoi (i mocnym alkoholem), Włochy uzupełniają deserami (i słodkimi likierami), a ja połączę
W kuchni Karmel-itkibazylii Kolorowa sałatka z ciecierzycą i fasolą Składniki: 200 g chińskiego makaronu 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy 3 marchewki 1 por 1 łodyga selera naciowego 4 ząbki czosnku 3 cm świeżego imbiru 1 ostra papryczka 400 ml mleka kokosowego 1 pęczek świeżej kolendry 1 limonka 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 szczypta przyprawy
Wino Francja Kuchniakaszą jaglaną, gryczaną, jęczmienną. Jako sałatkę podałabym sałatę z winegretem. SKŁADNIKI / 2 porcje 400 g polędwiczki wieprzowej ( 1 polędwiczka) w temperaturze pokojowej 2 łyżeczki młotkowanego czarnego pieprzu (grubo zmielonego ) 1 łyżeczka różowego pieprzu sól SOS PIECZARKOWO-BOROWIKOWY 250 g pieczarek pokrojonych w plastry 25 g suszonych borowików 75 ml białego wytrawnego wina 100 ml słodkiej śmietanki 30 % 1 cebula pokrojona
cool and mintywino będzie smakować lekko słodko. Młode wina zazwyczaj są rześkie i odświeżające. Wraz z upływem czasu rozwijają się nuty naftowe, asfaltowe, apteczne. Często pachną „starymi podkładami kolejowymi”. Różnorodność Rieslingów jest naprawdę przeogromna. Dzięki temu mają bardzo wszechstronne zastosowania kulinarne. Te wytrawne dobrze sprawdzą się z daniami z ryb oraz z owocami morza i lekkimi sałatkami. Będą idealne do szparagów
królestwo garówlekko przypieczonym chlebkiem, sałatką z pomidorów i odrobiną masła czosnkowego, które roztapia się na jeszcze gorącym kawałku mięsa :) Tak przygotowane mięso jest aromatyczne i kruche, po prostu pyszne :) SKŁADNIKI 1-1,5 kg karkówki marynata oliwa z oliwek lub olej rzepakowy ok 1/3 szklanki 4-5 ząbków czosnku 1/2 cebuli 1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej 1 łyżeczka papryki ostrej
DefinicjaSmakuProponuję sycącą i pożywną sałatkę m.in. z ziemniaków, jajek, awokado, która dostarczy nam wartości odżywcze i energię oraz skutecznie zaspokoi głód. Składniki: 5 średniej wielkości ziemniaków 4 jajka brokuły i kalafior, ok 0,5kg pojedyncza pierś z kurczaka awokado 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy przyprawy: curry, tymianek, majeranek, bazylia, papryka ostra i ew. słodka Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach
Taste Of My Daywyglądu, nie w smaku.Owoc słodki, trąci smakiem gruszki ,z dużą zawartością karotenów, licznych witamin i związków mineralnych. To jabłko Orientu, podobnie jak nasze jabłka jest łatwy w konsumpcji. Miękki, bez pestki, można zjadać skórkę. Dostarcza tyle energii, że wystarczy na śniadanie szkolne czy przekąskę w pracy. Polecam do jedzenia na surowo i jako składnik sałatek, ale dzisiaj wystąpi jako
Kulinarny karnet Christophera