sałatka bez mięsa - 1641 przepisów (strona:60/110)

Błyskawiczne gołąbki z czarną komosą ryżową 158

listy dodam nietypowe – błyskawiczne gołąbki z czarną komosą ryżową . Aby było jeszcze ciekawiej będą zawinięte w liście sałaty rzymskiej . Składniki: - 500 g ugotowanego mięsa z rosołu już bez skóry i kości (dałam z udek) - 2 i ½ szklanki ugotowanej czarnej komosy ryżowej (quinoa) - 1 cebula - garść posiekanego szczypioru - garść posiekanej natki pietruszki - kilka posiekanych listków świeżej mięty - 1 surowa(...)Może być spożywana na ciepło, zimno, jako dodatek do dań słonych i słodkich, do sałatek, zup, zapiekanek, kotletów wegetariańskich, a nawet deserów. Błyskawiczne gołąbki z czarną komosą ryżową można jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Z dodatkiem sosów (np. tajski sos chili) lub bez. Sałatę rzymską je się głównie na surowo, ale wyjątkowa wytrzymałość jej liści sprawia

mojewypiekiinietylko
Pikantna sałatka makaronowa z krewetkami / Spicy shrimp pasta salad 253

Dziś przedstawiam przepis na sałatkę, która sprawdzi się na każdej imprezie. Jest ona inna niż wszystkie bo z kokardkami Lubelli , krewetkami obsmażonymi z aromatycznych przyprawach, z

karmelowy
Kurczak Buffalo + surówka z buraczków na zimno 196

Są takie dni, kiedy mało co mi pasuje. Za bardzo nie chce mi się gotować i kombinować lub zwyczajnie nie mam na to czasu, a nawet

Fabryka pomysłów
Pulled pork, długo pieczona wieprzowina z domowym sosem barbecue 182

Pulled pork, w wolnym tłumaczeniu, to szarpana lub wyczesana wieprzowina. Nazwa pochodzi od sposobu podania mięsa, podzielonego na długie, cienkie włókna. Do przygotowania tej potrawy używa

Codziennik Kuchenny
Królik pieczony w piwie i miodzie oraz "Jeszcze jeden dzień" 168

piekarnika pod przykryciem. Ustawić temperaturę na 180 stopni C. Piec 1,5-2 godziny, w połowie czasu odwracając mięso. Po upieczeniu mięso powinno odchodzić od kości. Podawać gorące mięso z dowolnymi sałatkami i surówkami. Polać sosem z naczynia. ----- Podobne: Golonka w piwie i miodzie Królik pieczony w winie Pieczony królik maślany "Jeszcze jeden dzień" to moja pierwsza przeczytana książka Mitcha(...)która zmarła wiele lat temu. Zaczynają ze sobą rozmawiać i przypominać sobie różne zdarzenia. Przy okazji wyjaśnia się sprawa rozwodu rodziców bohatera. Od dawna szukałam tak mądrej i napisanej bez patosu książki o przemijaniu. Nie zawiodłam się! Polecam! Wyzwanie u Ejotka

Weekendy w domu i ogrodzie
Grande Grill - Steak house w Krakowie 229

super chrupiące ciasto i ten sos! Całość była przepyszna! Z chęcią zjedlibyśmy je teraz ponownie! Podczas zamawiania dowiedzieliśmy się o szczególnej dbałości restauracji o produkty, które zamawiają -każdy rodzaj mięsa, który serwują przechodzi długi proces weryfikacji, ponieważ zależy im na jak najwyższej jakości. W momencie kiedy przyszliśmy mieliśmy to szczęście, że nie było dużo klientów i mogliśmy na spokojnie zrobić(...)młodym szpinakiem, grillowanym ananasem, czerwoną cebulą i pomarańczowo - imbirowym winegretem, albo sałatka z grillowaną wołowiną z ogórkiem, kolendrą i orientalnym sosem słodko kwaśnym czy chociażby ich nowy tajski vege burger! O deserach chyba nawet nie powinniśmy wspominać - sernik amerykański z jagodami i kruszonką, tarta cytrynowa z bezą czy ich własne lody waniliowe podawane z owocami!  Wszystko brzmi świeżo, smacznie

Plate of Joy
Pierś z kurczaka marynowana w maślance 132

przygotowany kurczak jest bardzo soczysty i niezwykle aromatyczny. Mięso jest miękkie i co najważniejsze - nie wysuszone, czego strasznie nie lubię. Idealnie sprawdzi się na dietetyczny obiad lub jako składnik wszelkich sałatek. Smakuje naprawdę rewelacyjnie i pasuje niemal do wszystkiego. Tym razem kurczaka podałam z makaronem ( Bio Natura ) i konfiturą z żurawiny. Pychota! Jestem też ciekawa na Wasze ulubione i sprawdzone sposoby(...)łyżki oleju  Piersi należy umyć i dokładnie osuszyć. (W razie potrzeby można rozciąć na mniejsze kawałki i delikatnie rozklepać, ale nie standardowym tłuczkiem do mięsa. Lepiej dłonią, bądź trzonkiem noża.) Mięso oprószyć solą, pieprzem oraz papryką i umieścić je w misce. Całość zalać maślanką i wymieszać z posiekanym czosnkiem oraz pokruszonymi listkami laurowymi. (Każdy kawałek kurczaka powinien być dokładnie

Di gotuje
Naleśniki z makrelą 158

tygodniu, raczej wolę raz na miesiąc. I tak podczas kilku upalnych dni, kiedy nie odpalam piekarnika i gotuję niewiele, na obiad najczęściej mam coś do szybkiego podgrzania albo sałatkę z sezonowych warzyw, mąż chodzi wokół lodówki i pyta średnio trzy razy dziennie kiedy w końcu zjem MAKRELĘ! Tłumaczę mu na spokojnie, że zjem, tylko nie bardzo mam kiedy. Na śniadanie(...)patelni topimy masło i dolewamy je do ciasta, mieszamy.  Smażymy naleśniki na patelni bez użycia dodatkowego tłuszczu.   Dodatki:   mała wędzona makrela 150 g startego żółtego sera kukurydza 1 łyżeczka masła Przygotowanie:   Makrelę obieramy ze skóry, usuwamy wszystkie ości, a samo mięso dzielimy na większe kawałki. Jednocześnie sprawdzamy czy nie pozostały małe ości. Na placki naleśnikowe

bistro mama
Pieczone chrupiące ziemniaki 508

Pieczone w skórkach ziemniaki o zapachu przypraw, w tym cebuli, pieprzu i czosnku. Gorące, chrupiące i aromatyczne! Wyśmienite pieczone ziemniaki mogą stanowić samodzielne danie podane

Zasmakuj Kuchni
Kurczak i ziemniaki opiekane z rozmarynem 187

Lubię gotowanego kurczaka z rosołu , ale bez przesady- nie za każdym razem kiedy gotuję rosół musi być potem gotowane mięso. Robię panierowane , w sosach, zapiekanki itd. Robię też w takie jak ten tzn. ugotowane mięso pokrywam glazurą ( marynatą ) -zostawiam by ostygło i przeszło smakami a potem podsmażam. Czas z gotowaniem: 2 godziny Składniki: 1 duże udko ( pół(...)dodać szczyptę soli. Zagotować. Zmniejszyć gaz i gotować na małym trochę ponad godzinę tak by mięso było miękkie ale nie odpadało od kości. W tym czasie obrać , umyć, ugotować w osolonej wodzie ziemniaki. Odcedzić. Wyjąć udko z wywaru ( warzywa odłożyć na sałatkę , wywar przecedzić i doprawić - podawać jako rosół lub zrobić na nim inną zupę). Udko przekroić w zgięciu

Buniabaje w kuchni
Dlaczego nie mogę schudnąć mimo diety? 208

Dostaję od Was masę wiadomości pt. dlaczego nie mogę schudnąć skoro jem zdrowo? I nigdy nie wiem co odpisać. Musicie mieć na uwadze, że każdy jest inny i bez poznania dotychczasowego sposobu żywienia, wyników badań, historii stosowanych diet czy listy zażywanych leków ciężko jest stwierdzić, co może być przyczyną. Zatrzymanie utraty kilogramów to sprawa indywidualna i trzeba po prostu(...)często słyszę – tyle co ptaszek ). Zapominasz jednak o doliczeniu dodatkowych kalorii , wynikających np. z dosładzania kaw y, smarowania pieczywa cienką warstwą masła czy dolewania oleju do smażonego mięsa. Osobno nie są to duże liczby, jeśli jednak zsumujemy całość z dnia może wyjść zaskakująco duża nadwyżka kalorii. Wystarczy się zastanowić, ile dziennie wpijamy słodzonych kaw lub herbat, nierzadko z dodatkiem

Powiedz dietom nie
Mięso z Indyka ze Szpinakiem Zawinięte w Boczek 223

piekarniku, bez potrzeby zmiany naczynia, bo żeliwo nie ogranicza mnie pod kątem temperatury. A co na obiad? W sklepie kupiłam kilka kawałków mięsa z indyka, pisało "na gulasz". To, że tak pisało nie znaczy, że muszę gotować to co było napisane na etykiecie :) Nie chciało mi się bawić w roladki, w jakieś kombinowanie . Tak po prostu nadziałam mięso szpinakiem(...)marchewki, a Młody klasycznie, ziołowe ziemniaczki. Składniki: ok. 6 długich plastrów wędzonego boczku, ale super będzie jeśli użyjesz 12 plastrów, wtedy uda Ci się szczelnie pozawijać mięso 6 niewielkich kawałków mięsa z indyka (u mnie w sklepie sprzedają je pod nazwą "gulaszowe z indyka") 1 opakowanie świeżego szpinaku 4 ząbki czosnku kawałek masła kawałek o grubości ok 2 cm sera

Blondynka Gotuje
Kaczka z wiśniowym sosem 158

WIŚNIOWYM 2 piersi z kaczki 1/2 czerwonej cebuli 120g wiśni (waga bez pestek) 100ml soku wiśniowo-jabłkowego tymianek, sól i pieprz do smaku  mąka ziemniaczana Piekarnik nagrzewamy do 80*C. Mięso płuczemy i osuszamy. Skórę i tłuszcz nacinamy nożem w kratkę, uważając żeby nie przeciąć mięsa właściwego. Solimy i pieprzymy z obu stron i smażymy 5 minut skórą(...)chrupiącą skórką- moja była trochę zbyt mocno wypieczona, ale i tak świetnie pasowała do kwaskowatego sosu. Zrezygnowaliśmy z innych dodatków, ale jak najbardziej można podać mięso z ziemniakami i jakąś sezonową sałatką. A sos, który zostanie, zutylizować w kanapce z pasztetem- okazuje się, że wiśnie do niego świetnie pasują. A na koniec trochę zielonego, dla zrelaksowania oczu. Parę zdjęć

les mirabelles
Szarlotka babci 180

Szarlotka z bitą śmietaną Szarlotka, czyli jabłecznik, to obowiązkowa pozycja deserowa jesienią. Smak ciasta z jabłkami chyba wszystkim kojarzy się z dzieciństwem i podwieczorkiem u babci

Korniszonki

Proponowane wyszukiwania