sałata - 10652 przepisów (strona:358/711)

Bakłażan na ostro, faszerowany wieprzowiną 176

mięsożerców. Farszu było dużo, więc po upieczeniu połówka bakłażana była wystarczającą porcją dla jednej osoby. Nie miałam w domu żadnych zieloności, ale myślę, że dodatek nawet prostej sałaty lodowej z czosnkowym sosem, bardzo by do tak upieczonych bakłażanów pasował.  Polecam! składniki (2 porcje) 1 duży bakłażan 1 cebula czerwona, pokrojona w kostkę ok 250 g mięsa wieprzowego

Stare Gary
Powrót do bystrego nurtu życia, czyli odchudzanie zgodnie z własną naturą. 158

oddzielny posiłek. Z jadłospisu zniknęły produkty , które powodowały duże wahnięcia poziom cukru we krwi - pieczywo, makarony, ziemniaki, słodycze.  No i pożegnałam też moje ulubione jogurty, maślankę, ogórki, arbuza, sałatę, pomidory, bo gaszą ogień trawienny. Oprócz tego rano ciepła woda z cytryną i odrobiną miodu, a w ciągu dnia piję ciepłą wodę w dużych ilościach. Ograniczyłam kawę do minimum

Codziennik Kuchenny
Krakowski Karakter - knajpa z charakterem 166

grilla, szczawiem i młodymi burakami (37 zł). Danie jest idealnie skomponowane smakowo, mięso miękkie i bardzo smaczne. Poezja dla oczu i podniebienia! stir fry z przepony wołowej z grillowana sałatą lodową z dipem z gorgonzoli i orzechami (35 zł). Danie wygląda obłędnie i tak samo smakuje, z jednym małym ale: mięso jest jakby z dwóch różnych kawałków, część jest miękka

Kulinarne przygody Gatity
Mundialowa tortilla 258

Składniki: 1 filet z kurczaka 2 placki do tortilli 1/2 cukinii sałata 3 łyżki jogurtu naturalnego + 1 łyżka majonezu + 1 łyżka posiekanego koperku + 2 ząbki czosnku sól, … Czytaj dalej Mundialowa tortilla

czarrna od kuchni
Sałatka z buraczków i wędzonej makreli 184

smaczna rzecz. Warto spróbować. Użyłam filetów wędzonych na gorąco. Bardzo polecam! składniki ( 2 2 filety wędzonej makreli ok 300 g gotowanych buraków (gotowych, pakowanych próżniowo) garść mieszanki młodych listków sałat (w oryginale rukiew wodna) 2 łyżeczki  chrzanu (gotowego lub świeżo startego) 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz oliwa przygotowanie Skórę makreli ponacinać skośnie bardzo ostrym nożem

Stare Gary
Sałatka z rzodkiewką i bazylią – idealna na grilla 246

stosunkowo proste i szybkie. Jedynie musicie pamiętać, aby ugotować ziemniaki parę godzin wcześniej aby przestygły. Składniki 4 ziemniaki pęczek rzodkiewek 2 garści świeżej bazylii 1/2 kostki sera feta miks sałat 3 ogórki zielone (gruntowe) pieprz sól oliwa Sałatka z rzodkiewką i bazylią – przepis Ziemniaki gotujemy. Ale musimy uważać aby ich nie rozgotować. Odstawiamy do ostygnięcia. Następnie kroimy w kostkę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tortilla ze schabem i przyprawą curry 127

posiekaną miętą i posiekanym szczypiorkiem. Doprawić odrobiną soli i pieprzu. Przygotowanie – tortillę podgrzać w mikrofali, kilka sekund. Na tortillę nałożyć ciepłe mięsko, sałatkę z awokado, roszponkę lub inną sałatę i polać sosem. Zawinąć i podawać. Pychotka smacznego

Kuchnia Pokoleń
Pyszne i zdrowe przekąski na mundial 2018 178

grzybach pokruszony ser pleśniowy. Wstaw do piekarnika na 5 minut, albo do czasu, aż ser zacznie mocno bulgotać na grzybach. Przekrój ciabatki na pół, na spodniej części połóż sałatę, a na niej portobello. Posyp upieczoną cebulką. Przykryj wierzchnią częścią ciabatty i zajadaj! Sprawdź też 7 zdrowych dań za 7 zł! Artykuł Pyszne i zdrowe przekąski na mundial 2018 pochodzi

Niedzielny kucharz
calzone klasyczne 157

składniki na farsz: ok. 300 g mozzarelli pokrojonej na plasterki 2 pomidory pokrojone w plasterki ok.100 szynki (ulubionej) pokrojonej w plasterki listki bazylii sól, pieprz, oregano dodatkowo do podania: sałata ulubiony sos do pizzy

Domowy Smak Jedzenia
Sos francuski 128

małym słoiczku, przyprawiam, zakręcam słoik i mieszam energicznie do połączenia składników. Mój sos francuski gotowy Do takiego sosu można dodać łyżeczkę musztardy i/lub roztarty ząbek czosnku. Teraz polejcie porcje sałat i cieszcie się ich wzbogaconym smakiem

Zasmakuj Kuchni
Duszona kapusta mizuna 123

Brassica rapa nipposinica) - japońska musztarda, japońska zieleń, "water greens", kyona, gorczyca sarepska odm. japonica, kapusta japońska. Mizuna ma silnie rozrośnięte rozety, ale nie wytwarza główek podobnych do kapusty lub sałaty. Istnieje wiele odmian mizuny, które różnią się teksturą, kolorem i smakiem. Liście mogą być zielone, ciemnozielone, żółte, lekko brązowe, strzępiaste, pierzaste lub ząbkowane. Liście wąskie lub szerokie, początkowo o łagodnym

R'n'G Kitchen
Ziemniaczana zapiekanka z cukinią (Parmigiana bianca di zucchine e patate) 197

minut. Zapiekankę podajemy od razu po przygotowaniu, dekorując listkami bazylii. **** PREPARAZIONE Per preparare la parmigiana, iniziate lavando bene le patate che andranno lessate con la buccia in acqua salata per circa 25-30 minuti. Una volta cotte, scolatele e lasciatele intiepidire. Nel frattempo tagliate a fettine sottili le zucchine nel senso della lunghezza. Quando le patate si saranno raffreddate, pelatele

La grande e la piccola cuoca
Zdrowa żywność – czytamy etykiety 138

wspomnę. Dla tych nieświadomych – jest to zwierz zmielony praktycznie w całości. Z dziobami, pazurami, kopytami, jak leci. Na zdrowie. Aha… i to że producent serwuje takiego np. nuggetsa z sałatą nie zmienia magicznie tego świństwa w pożywny i zdrowy posiłek. Naprawdę o niebo lepiej kupić sobie kawałek dobrego mięsa i przygotować taką wędlinę czy inne skrzydełka Kentucky samemu . Podsumowując Zdrowe

Kate's Kitchen
Krokiety z kurczakiem i młodą kapustą 192

Posmaruj brytfankę masłem i ułóż krokiety tak aby lekko zachodziły na siebie. Posyp utartym żółtym serem i zapiecz w piekarniku nastawionym na 200ºC przez 10 minut. Podaj krokiety z sałatą, rzodkiewką i pomidorami. Moje dzieci jedzą krokiety z ketchupem.     The post Krokiety z kurczakiem i młodą kapustą appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Kolorowa sałatka z kotletem sojowym (Insalata con cotolette di soia e verdure) 171

obieramy, usuwamy pestkę a miąższ kroimy na plasterki . Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Po przygotowaniu wszystkich składników zaczynamy układać sałatkę. Na talerzu układamy mieszankę sałat, pomidorki, oliwki, cebulę, kukurydzę i awokado. Na wierzchu układamy kotlet sojowy pokrojony na plasterki. Przed podaniem sałatkę skrapiamy wcześniej przygotowanym sosem. Sałatkę podajemy od razu

La grande e la piccola cuoca