moja propozycja na śniadanie lub kolację. Składniki: 1 jajko ugotowane na miękko 1 sałata rzymska 1 pomidor 1 mały ogórek kilka rzodkiewek pieprz sos: trochę oliwy + sól ziołowa + musztarda miodowa Sposób wykonania: 1. Składniki sosu wymieszać. 2. Warzywa umyć, pokroić w dowolne kawałki. Wymieszać z sosem. Przełożyć na talerz. Na wierzch ułożyć przekrojone jajko na miękko. Oprószyć świeżo mielonym pieprzem
Kuchnia domowa AniMakaronowa zapiekanka ze szparagami, cukinią i sosem serowym Pieczone roladki z indyka ze szparagami Pieczony łosoś ze szparagami w sosie miodowo-musztardowym Krem z groszku, szparagów i szynki parmeńskiej Sałata z rukolą, szparagami, awokado i truskawkami Quiche ze szparagami w sosie z ricotty i fety Smacznego! Buon appetito
La grande e la piccola cuocagotujcie i chrupcie. A niedługo na blogu nowe przepisy na dania ze szparagami. Zupy Szparagowa zupa z kaszą jaglaną z pesto Zupa krem ze szparagów z boczkiem Sałatki Ziemniaczana sałata ze szparagami w pesto Sałatka z quinoa ze szparagami i fetą Dania główne Kluski z ricotty i parmezanu ze szparagami Placek z cukinią i szparagami Pieczony kurczak ze szparagami, ziemniakami
Cooking for Emilygroszku (może być mrożony) 6 małych pieczarek 1 łyżka masła Listki bazylii Sól i pieprz Pesto Garść orzechów (laskowych, włoskich) Garść bazylii lub rukoli, szpinaku, albo mieszanka ziół i sałat 6 łyżek tartego parmezanu 1/3 szklanki oliwy 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Krok 1 Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu Odcedź. Krok 2 W międzyczasie. Umyj brokuła szparagi
Niedzielny kucharzstopni piekarnika na około 25-30 minut. Po tym czasie dodajemy odłożony sos miodowo-musztardowy. Zapiekamy jeszcze przez około 5-10 minut. Roladki podałam z surówką z zielonej sałaty i rzodkiewki oraz ziemniaczkami, które polałam podpieczonym sosem. Źródło
Smaki Na Talerzumikrofalówce podgrzewając prze 1-2 minuty. Pieczarki faszerowane haggisem oprószyć startym parmezanem i wstawić do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut. Pieczarki faszerowane haggisem podawać natychmiast z ulubioną sałatą i chrupiącym pieczywem. Smacznego
Codzienne GotowanieBataty 1 szt 500 g 4,5 zł Ogórek 1 szt 2,4 zł Pomidorki koktajlowe 250 g 5 zł Pieczarki 250 g 3,5 zł Mix sałat 6 zł Bazylia 6,5 zł Orzechy włoskie 50 g 4 zł Cytryna 1 szt 1,4 zł Sery/jaja/nabiał Ser grana padano 12,9 zł Ser feta
Niedzielny kucharzKolejna, po marchewkowej, wiosenna tarta. Pełna szparagów, koperku, szpinaku. Cudownie zielona. Pyszna. Tarta sprawdzi się jako obiad z dodatkiem sałaty, albo lekka kolacja. Myślę, że 1 foremka tarty to porcja dla maksymalnie 4 osób. Zjada się ją w kilka chwil. Ilość porcji: 4 porcje Czas przygotowania: około godziny Składniki: Ciasto: smalec – 80g mąka pszenna – 200g jajko
wiecejwarzyw.plRozsmarujcie czubatą łyżkę sosu na talerzu, połóżcie połówki jajek, plasterki ogórka, na nie kleksik sosu chrzanowego, kawałek makreli, koperek, szczypiorek i cebulkę, doprawcie solą i pieprzem. Zjedzcie z mieszanką sałat i świeżymi warzywami. Pyszne i zdrowe. Smacznego
Plate of Joymarchew także. Można dodać soli. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. W połowie czasu podlejcie trochę wodą (100ml wystarczy), zrobi się lekki sosik i obróćcie roladki. Pyszne z sałatą w śmietanie lub jogurcie greckim. Smacznego! Share 0 Tweet 0 Google Plus 0 Save 0 0 Shares
Latosiowydomosób): 4 jajka sos chrzanowy >>> sól, biały pieprz posiekany szczypiorek Dodatki do jajek sadzonych w sosie: świeże pieczywo twarożek z rzodkiewką pomidorki koktajlowe wędliny i sery sałata zaprawiana żółtkiem Jajka sadzone w sosie - pyszny przepis: Krok 1. Na patelni z grubym dnem przygotować sos chrzanowy z tego przepisu> > Krok 2. Do gorącego sosu wbić ostrożnie
Moja Książka Kucharskalepszych zup tajskich jakie jadłam w dwoim życiu. Obłęd. Krem z zielonych szparagów, jajko, orzechy, groszek i mięta – dobra klasyczna zupa. Sałatki Potem chwila oddechu ;) i sałaty jedna z tofu, guacamole i orzechami, a druga ze szparagami, jajkiem .. obydwie bardzo dobre. Dania Główne I po chwili znowu zaczęła się uczta,tym razem dania główne takie jak cielęcina
Kuchnia na wzgórzujajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy przez około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po przestudzeniu kroimy na 4 części. Środek smarujemy ulubionym sosem, rozkładamy warzywa (np sałata, ogórek, pomidor, czerwona cebula), dodajemy mięso (z TEGO przepisu). Źródło
Smaki Na Talerzugrillowanym mięsem lub włoskim chlebem. Podaje się ją jako przystawkę. U mnie warzywa te spełniły rolę dodatku do obiadu, podałam je na ciepło z pieczoną piersią kurczaka i miską sałat z pomidorkami, oliwkami i parmezanem – powstał solidny, domowy i syty posiłek dla kilku osób. Warzywa tworzą sos, który doprawiony wspaniale komponuje się z pieczywem. Polecam przepis! SKŁADNIKI: 2 czerwone
Zasmakuj Kuchni