sałata - 10652 przepisów (strona:348/711)

zielono mi z insalatine-koktajl 123

jabłka pokroić na części i wrzucić do blendera,dodać sok i zmiksować . Dołożyć insalatine*, zmiksować i następnie seler naciowy. Ponownie całość zmiksować .:)) * Insalatina – to nic innego jak    salata , do kupienia w Lidlu,Biedronce. Leciutka sałata, o wyjątkowym smaku -jest pyszna.z tych składnikow wyszły 3 dużeee szklanki

mojej kuchni
zielono mi z insalatine-koktajl 165

jabłka pokroić na części i wrzucić do blendera,dodać sok i zmiksować . Dołożyć insalatine*, zmiksować i następnie seler naciowy. Ponownie całość zmiksować .:)) * Insalatina – to nic innego jak    salata , do kupienia w Lidlu,Biedronce. Leciutka sałata, o wyjątkowym smaku -jest pyszna.z tych składnikow wyszły 3 dużeee szklanki

w mojej kuchni
Makaron orecchiette z brokułami, suszonymi pomidorami i tuńczykiem (Orecchiette con broccoli, pomodori secchi e tonno) 133

minuty. Makaron przekładamy na talerze, oprószamy czarnym pieprzem i dekorujemy drobno posiekanymi suszonymi pomidorami. **** PREPARAZIONE Come prima cosa  cuocete la pasta  in abbondante acqua bollente, salata. Nel frattempo cucinate i broccoli a vapore. A questo punto riscaldate 2-3 cucchiai di olio in una padella e aggiungete 2 spicchi d'aglio tritati finemente e il tonno. Aggiustate

La grande e la piccola cuoca
Makaron z kalafiorem romanesco, suszonymi pomidorami i anchois (Pasta con cavolfiore romanesco, pomodori secchi e alici) 172

się składników, trzymając na ogniu ok. 1-2 minuty. Makaron przekładamy na talerze, oprószamy czarnym pieprzem. **** PREPARAZIONE Come prima cosa  cuocete la pasta  in abbondante acqua bollente, salata. Nel frattempo cucinate il cavolfiore a vapore. A questo punto riscaldate 2-3 cucchiai di olio in una padella e aggiungete 2 spicchi d'aglio tritati finemente, i filetti

La grande e la piccola cuoca
20 przepisów z dynią (20 ricette con la zucca) 151

Lasagne z dynią i grzybami (Lasagne con zucca e funghi champignon) Muszle nadziewane dynią i pancettą (Conchiglioni ripieni di zucca e pancetta) Tarta z brokułami, tuńczykiem i grzybami (Torta salata con broccoletti, tonno e funghi) Zapiekana dynia w sosie serowym (Gratin con zucca e salsa al formaggio) Dyniowa zapiekanka - włoska parmigiana w sosie pomidorowym (Parmigiana di zucca) Kremowa zupa

La grande e la piccola cuoca
Morszczuk w sosie śmietanowym wraz z dodatkiem suszonych pomidorów 123

Smażone filety z morszczuka podane ze śmietanowym sosem wraz z dodatkiem suszonych pomidorów. Bardzo smaczne połączenie smaków. Poniższe danie polecam podawać z ryżem i sałatką ze świeżych warzyw (miks sałat i pomidory koktajlowe wraz z dodatkiem czerwonej cebuli).  Składniki na 2 porcje: filet z morszczuka (wagowo około 0,4 kg) 1\2 szklanki śmietany 30% (w temperaturze pokojowej

Ugotować
Sałatka z pieczoną dynią i komosą 141

komosy ryżowej (zwykła biała lub jakaś inna drobna kasza też będą pasowały) jedna nieduża dynia hokkaido , ok. 800g 100 g sera feta dwie duże garście rukoli lub opakowanie mixu sałat 250 g pomidorków koktajlowych 4 łyżki pestek dyni Dressing 4 łyżki oliwy kilka listków świeżego tymianku sól, pieprz szczypta pieprzu cayenne pół łyżeczki skórki otartej z pomarańczy łyżka octu winnego

Analiza Smaku
Wtorek: Sałatka z komosy z brokułem, migdałami i pistacjami 102

wymieszaj z siekanym szczypiorkiem, posiekaną papryczką chili, tartym serem, pokruszonymi migdałami i orzechami pistacjowymi. Wymieszaj z komosą i brokułem. Posól. Polej olejem i sokiem z cytryny. Ponownie wymieszaj. Przykryj sałatę folią plastikową, żeby daktyle uwolniły słodycz i aromatyzowały komosę. Następnie podawaj. Artykuł Wtorek: Sałatka z komosy z brokułem, migdałami i pistacjami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Dieta ketogeniczna: na czym polega jej sukces? 146

węglowodanów. Źródłem tłuszczów będą głównie: bekon, masło, oleje, sosy, sery, jogurty, ryby i owoce morza, mięso, awokado, oliwki, orzechy, jajka. Węglowodany będą pochodzić z zielonych warzyw takich jak: szpinak, sałata, szparagi, cukinia, rzodkiewka, ogórek czy kalafior. Z owoców dozwolone są m.in.: melony, owoce cytrusowe, truskawki, kiwi, maliny, śliwki, jagody, borówki. Z naszego jadłospisu musimy wykluczyć natomiast m.in. słodycze, produkty przetworzone

codojedzenia
Jajka faszerowane z łososiem 96

potrzeba: 6 jajek ugotowanych na twardo, 100 g wędzonego łososia, 1 czubata łyżka majonezu, 5 łyżek posiekanych ogórków konserwowych , Sól, Pieprz Co potrzeba do dekoracji: Czerwona papryka, Sałata, Koperek, Majonez Wykonanie: Jajka kroimy na polówki, wyjmujemy żółtka, przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem, dodajemy pokrojone drobno ogórki , łososia pokrojonego w kosteczkę, mieszamy, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, mieszamy, dodajemy majonez

Bułka z Chlebem
Sezon na grzyby – od zbioru do marynaty 162

obwarzanki krakowskie , nazywane również bajglami. Obwarzanki możemy potraktować jako przekąskę lub przygotować z ich udziałem lekki i smaczny posiłek. Wystarczy, że przekroimy bajgle na pół, ułożymy na nich sałatę, pomidory i ogórka i posmarujemy domowym hummusem. Obwarzanki nie wymagają wielu składników, a przepis łatwo wykonać. Co będzie nam potrzebne do ich przygotowania? Wystarczy mąka, ciepła woda, masło, drożdże, odrobina soli

Codzienna kuchnia niecodzienna
Penne z dynią, grzybami i boczkiem (Penne con zucca, funghi e pancetta) 152

minuti. Una volta cotta frullate fino ad avere una consistenza omogenea. Per ultimo aggiustate di sale, pepe e timo. Cuocete la pasta in abbondante acqua bollente e salata. Tagliate la cipolla e la pancetta a dadini. In una padella scaldate 2-3 cucchiai di olio, unite la cipolla e 1-2 spicchi d'aglio tritati. Rosolate il tutto a fuoco

La grande e la piccola cuoca
10 pomysłów na pieczone ziemniaki 155

pesce e patate) Zapiekanka mięsno-grzybowa pod purée z ziemniaków (Sformato di carne, funghi e purè di patate)  Tarta na francuskim cieście z ziemniakami i boczkiem (Torta salata di sfoglia con patate e pancetta) Pieczone ziemniaki z pomidorkami i czarnymi oliwkami (Patate al forno con pomodorini e olive) Smacznego! Buon appetito

La grande e la piccola cuoca
Jęczmienne kulki z burakiem i fetą 159

burakiem i fetą piec przez około 30 minut, lub do czasu aż będą przyrumienione. Kulki z kaszy jęczmiennej z burakiem można jeść na ciepło lub na zimno z ulubiona sałatą i sosem czosnkowym, lub po prostu same - są pyszne! Smacznego

Codzienne Gotowanie
Słodkie goni słone, czyli kolorowa sałatka z kapustą pekińską, serem feta, papryką i owocami 118

śliwki, gruszka i winogrona fantastycznie kontrastują ze słonym serem feta. Sałatka może być fajną propozycją na drugie śniadanie lub lunch zabrany ze sobą do pracy. Kapustę pekińską można zastąpić sałatą, ale wtedy dobrze jest majonez dodać bezpośrednio przed jedzeniem. Zresztą...spróbujcie sami! Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 2 dojrzałe gruszki mała kiść zielonego winogrona ok. 200 g sera feta

Codzienna kuchnia niecodzienna