złożyć). Składniki do wnętrza (wybierać wedle uznania): - 200g BIO tofu marynowanego w sosie Tamari - 2-3 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki przyprawy gyros - 1 łyżeczka oleju - sałata - rukola - ogórek - pomidor - papryka - parmezan z nerkowców - ulubiony sos (u mnie: serek sojowy o smaku śmietankowym + 2 ząbki czosnku + pieprz) Tofu kroimy w bardzo cienkie plasterki, zalewamy sosem sojowym, obsypujemy
Be Fit Be Strongbałkańskiego 150 gram pomidorków truskawkowych Garść czarnych oliwek Saszetka sosu winegret Fanex Sposób przygotowania: Rukolę dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą, odcedzamy z nadmiaru wody, najlepiej osuszyć w suszarce do sałaty. Pomidorki dokładnie myjemy, kroimy na pół, ser kroimy w kostkę, oliwki odsączamy z zalewy. Na dużym talerzu układamy rukolę, pokrojone pomidorki, ser oraz oliwki, polewamy sosem winegret
Bajeczna Kuchniacoś spadnie na podłogę. Składniki (propozycje): pieczywo (chleb, bułki, bagietki, pumpernikiel) krakersy lub suche pieczywo liście cykorii belgijskiej (mogą być blatami kanapek dla gości, którzy muszą stosować dietę bezglutenową) sałata pomidorki koktajlowe rzodkiewki papryka żółta i czerwona ogórki konserwowe jajka ugotowane na twardo wędlina (np. szynka lub polędwica) cienkie kabanosy łosoś wędzony serek naturalny lub naturalny z dodatkami pasta
Weekendy w domu i ogrodzieSkładniki (4-5) porcji pojedyncza pierś kurczaka 1 łyżka miodu 1 łyżeczka ostrej musztardy (np, D'jon) oliwa z oliwek połowa żółtej papryki nieduża czerwona cebula 2 garście mixu sałat z roszponką sól i pieprz łyżka masła klarowanego ew. oliwy do smażenia sok z połowy cytryny Przygotowanie : Filet oczyść i pokrój na 8-10 słusznych kawałków (2 kawałki
Mechanik w kuchniszczęśliwą posiadaczką wędzonych krewetek, są pyszne, zniknęły zaskakująco szybko, uratowałam trochę do sałatki. Jeśli uda się Wam zakupić takie krewetki polecam zrobić ową sałatkę, zapraszam. Podałam sałatkę na liściach sałaty lodowej. Sałatka z wędzonymi krewetkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewłaśnie powstał pomysł na sałatkę, którą Wam dziś prezentuję. Składniki na sałatkę: 1 opakowanie polędwiczek z kurczaka (400 gramów) lub duża pierś z kurczaka 1 opakowanie mieszanki sałat 1/2 opakowania młodego szpinaku 8-10 kolb młodej kukurydzy 4 jajka 3 małe czerwone cebule 1 mała ostra papryczka garść świeżego tymianku garść świeżej bazylii Składniki na marynatę do mięsa
Garniec MagalieSzybka i smaczna surówka.. ogórek sałata pomidor papryka marchewka sos 3 łyżki octu winnego 9 łyżek oliwy 1 łyżeczka musztardy 3 ząbki czosnku sól , pieprzu Do kubka lub miseczki wsypać sól i pieprz , dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, dodać ocet i musztardę i mieszać .Ciągle mieszając dodać powoli oliwę . Wymieszać z pokrojonymi warzywami
Moje domowe kucharzeniedostarczy wszystkich niezbędnych składników oraz białka. A jak wiadomo potrzeba matką wynalazku, którym w moim przypadku jest zielona sałatka z tofu :) Składniki: cukinia, kilka plasterków 1/2 ogórka 1/3 główki sałaty lodowej 1/2 awokado 1/2 kostki tofu nać pietruszki olej sos sojowy kilka plasterków świeżego imbiru ulubione przyprawy Wykonanie: cukinię kroimy w plasterki, posypujemy przyprawami i smażymy z obydwu stron
Taste Of My DaySkładniki: 2 liście sałaty rzymskiej garść świeżego szpinaku 1 jabłko 1 gruszka 1/2 szklanki zimnej wody Warzywa i owoce umyć, jabłko i gruszkę obrać ze skórki. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować
Moja Galeria Smakutemu, tofu mogą jeść też osoby wykluczające gluten z diety. SAŁATKA ZE SZPARAGAMI I TOFU MARYNOWANYM W TAMARI przepis autorski // 2-3 porcje ~2-3 spore garście ulubionego miksu sałat ~średnia marchewka ~1/2 świeżego ogórka ~5 rzodkiewek ~1/2 kostki (125g) BIO tofu marynowanego w tamari + olej do smażenia ~10 szparagów ~łyżka oleju lnianego Szparagi gotujemy, a następnie kroimy na kilka
chili & sugarProdukty Potrzebne; cebula czerwona- 1Sztuka gruszka-1Sztuka sałata rucola- 2 garście ser kozi- 100Gramów Sposób przygotowania; Cebulę razem z gruszką wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni i pieczemy około 20 min. Po upieczeniu obieramy gruszkę i cebulę ... cebula ładnie nam się dzieli a gruszkę kroimy w ulubione kształty. Na talerzu układamy rukolę którą skrapiamy sokiem z limonki lub cytryny
pichcisztoszynka parmeńska – 2 plasterki * ser halloumi – ok. 50 g * ocet balsamiczny – 5 łyżek * miód – 1 łyżeczka * syrop malinowy – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Świeżą sałatę mieszamy z pokruszonym serem halloumi i pokrojonymi pomidorkami. Dodajemy szynkę parmeńską i polewamy kremem zrobionym z octu balsamicznego, miodu i syropu malinowego. Tak jak już mówiłam idealnym dodatkiem jest szklanka soku
Ostra na Słodkogłodnego nic trudnego. Oto bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu sałatka, z produktów które miałam pod ręką. kilka liści sałaty lodowej 1 jajko na twardo 2 rzodkiewki kilka zielonych oliwek 1/3 czerwonej papryki 1 mały kiszony ogórek natka pietruszki kilka małych kaparów sól pieprz oliwa z oliwek
Jemy Pijemyułożyć na talerzach. Słyszałam,że niektórzy je jeszcze wałkują ale nie testowałam tego pomysłu. Jak królewicz naostrzy noże to są ostre jak samurajskie miecze ;) Na mięsko wrzucam garść mieszanki sałat i posypuję całość kruszonym parmezanem. Składniki są na oko więc nie podaję dokładnego przepisu. Carpaccio pyszne jest z kaparami, niestety dziś ich w lodówce zabrakło :( Dodałam drobno pocięte suszone
Jemy Pijemy