Kanapki waflowe 170kanapek możemy użyć nie tylko pieczywa, wafle ryżowe czy kukurydziane też super smakują. Do przygotowania kanapek użyłam: wafle ryżowe z solą morską Kupiec twarożek (twaróg+jogurt naturalny+sól) sałata rzodkiewka szczypiorek pomidorki koktajlowe
Kolorowa kuchnia Elki
Schabowe marynowane w musztardzie i majonezie 218plaster obtaczałam w bułce tartej, rozkłóconym jajku i jeszcze raz w bułce tartej. Smażyłam kotlety na rozgrzanym oleju do uzyskania mocno złotego koloru. Podawałam z ziemniakami i sałatą. Pyszne to! Polecam taką odmianę kotleta schabowego. Dzięki majonezowi i musztardzie mięso pięknie kruszeje i rozpływa się w ustach. Do mieszanki majonezowo - musztardowo - sojowej można dodać przyprawy jakie
Pieprzyć z Fantazją
Tarta z kurkami i kurczakiem 250zalewamy połową polewy. Zapiekamy przez 10 min. Na wierzch wykładamy kurki i zalewamy resztą polewy. Posypujemy niewielką ilością sera. Zapiekamy jeszcze 15 min. Tartę podajemy z sałatami sezonowymi
Gotowanie jest łatwe
Wyciskarki wolnoobrotowe – świetny sposób na letnie upały 238się przygotować sok np. z jabłka czy marchewki. Kłopoty zaczynają się w momencie, kiedy chcemy wyciskać sok z drobnych owoców, np. malin, a także z warzyw zielonych jak choćby sałata czy szpinak. Trzeba mieć na uwadze, że sok powstały z użyciem sokowirówki nie będzie posiadał drobin miąższu. Z drugiej strony, soki tak powstające posiadają mniej wartości odżywczych, niż te przygotowane
Słodkie okruszki
Wrocławskie warsztaty kulinarne z Akademią Smaku SOKOŁÓW 177warsztatach kulinarnych Otrzymaliśmy kartki z przepisami na dania do wykonania podczas warsztatów Do zrobienia mieliśmy cztery dania: - Zupa krem z po-grillowych warzyw z chrupiącym chipsem z boczku - Sałata z piklowanymi warzywami i tartym Beef Jerky - Kanapki z odświeżanej bagietki ze stekiem z antrykotu i sosem zero-westowym - Czerstwe ciasto drożdżowe z owocami P rzygotowane były dla nas s tanowiska
Kuchnia u Krysi
Siekane kotlety z kurczaka z serem i pieczarkami 201przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Wyrobiłam masę. Formowałam kotleciki o grubości 1 cm i obtaczałam w mące. Smażyłam na brązowy kolor. Podawałam z kaszą i sałatą. Notatki: * smażyć na średniej mocy ogniu * dodać ulubione przyprawy do drobiu, jeśli mamy ochotę * zamiast mięsa z uda kurczaka można dodać mięso z piersi kurczaka, tylko wtedy smażyć krócej
Pieprzyć z Fantazją
Kurczak w sosie ze szpinakiem 217moją nową patelnię - postanowiłam zaszaleć! Do przygotowania tego dania możecie zastosować szpinak mrożony, szpinak świeży, szpinak baby też będzie bardzo dobry. Ja kocham świeży szpinak, mogę go jeść jak sałatę, bardzo mi smakuje. Tutaj użyłam szpinaku mrożonego, który mrożony był przeze mnie jeszcze w zeszłym sezonie. Zapasów już brak, ale na ogródku już widać, że w tym roku będzie trzeba
MamaOskarka
Omlet z szynką i nowalijkami 312taka patelnia z pewnością będzie służyć nam na długie lata. Składniki: 4 jajka 50 ml mleka sól,pieprz do smaku 1 płaska łyżeczka masła 2 plasterki chudej szynki Dodatki: sałata masłowa ogórek zielony rzodkiewki pomidorki koktajlowe szczypiorek Przygotowanie: Jajka wbić do naczynia wlać mleko doprawić solą, pieprzem i wymieszać widelcem. Na patelni rozgrzać masło, wlać masę jajeczną i posypać szynką
Ala piecze i gotuje
Kotleciki z kaszy jaglanej i fety 249układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około pół godziny. Po upieczeniu studzimy, ponieważ gorące będą zbyt miękkie, aby je jeść. Najlepiej podawać je z zieloną sałatą oraz sosem vinegret. Porada Kotleciki można także smażyć na oleju przez około 3-4 minuty z każdej strony (opcja mniej fit ;)). Następnie odsączamy je na ręczniku papierowym i odstawiamy
Analiza Smaku
Pierś marynowana w kefirze z parowaru 209talerze ziemniaki, okraszamy przygotowaną cebulką z tymiankiem, warzywa mieszamy z sosem maślanym i układamy obok ziemniaków, do tego dodajemy pierś. Jako dodatek można przygotować moja ulubioną sałatę masłowa z ogórkiem, rzodkiewka i szczypiorkiem, polaną sosem musztardowym
Kulinarne przemyslenia
Piątek: Wytrawne quiche z truskawkami 168truskawki pokrojone na połówki i posyp wierzch pokruszoną fetą. Wstaw do piekarnika i piecz 40-45 minut, aż środek tarty zetnie się, a brzegi będą ładnie podpieczone. Podawaj z sałatą skropioną cytryną. Smacznego! Artykuł Piątek: Wytrawne quiche z truskawkami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharz
Tarta z łososiem i warzywami 197wierzch dokładamy główki szparagów. Oprószamy solą i pieprzem. Pieczemy 25 min w temperaturze 180 stopni. Masa się trochę podniesie, ale w miarę stygnięcia będzie opadać. Do tego można podać sałatę skropioną oliwą i sokiem z cytryny. W lodówce, w szczelnym pojemniku tarta może być 2 dni. Dobrze smakuje na zimno. Post Tarta z łososiem i warzywami pojawił się poraz pierwszy
ladykitchen
Krem z zielonych warzyw z grzankami 179przede wszystkim na talerzu ;) Lubię wszelkie nowalijki, ale z dostępem do nich to u mnie marnie, wręcz beznadziejnie. Wyobraźcie sobie, że będąc wczoraj w sklepie nie kupiłam nawet podstawowej sałaty, pomidora malinowego i rzodkiewki... A gdzie szparagi, fasolki, botwinki i inne pyszności...? Napatrzyłam się też w Anglii ile towaru na półkach i powiem Wam, że to póki co chyba jedyny
Kuchnia w czekoladzie
Wtorek: Pieczone skrzydełka buffalo 174piekarnika. Zwiększ temperaturę do 220 stopni. Zapiekaj jeszcze przez kilka minut, aż skrzydełka zaczną się delikatnie przypalać. Wyjmij z piekarnika i podawaj z pieczonymi frytkami, pieczonymi ziemniakami i świeżą sałatą. Smacznego! Artykuł Wtorek: Pieczone skrzydełka buffalo pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharz
W trosce o własne ciało musisz zadbać też i o duszę… 151wydają się wystarczające do osiągnięcia celu – pozbycia się niechcianych kilogramów. Ale trzeba pamiętać, że sama waga nie jest miernikiem zdrowia czy urody ! Łatwo można schudnąć jedząc przysłowiową “zieloną sałatę”, ale to nie znaczy, że w ten sposób staniemy się zdrowsi – a przecież o to chyba każdemu chodzi. Zatem co można jeszcze zrobić? 1. Pokochaj siebie Moim zadaniem
Lamarida.pl