nich Składniki - 4 ogórki kiszone - 1 cebulę białą - 1 cebula czerwona - 1 marchewka - sos sałatkowy koperkowo ziołowy - 2 łyżki jogurtu greckiego - 1 łyżka majonezu Sposób przygotowania 1. Ogórki i marchew zetrzeć na grubej tarce Dodać pokrojoną w krążki cebule Surówkę wymieszać z jogurtem,majonezem i sosem sałatkowym (sosu nie dawać dużo bo ogórki są już
W królestwie smaków BeatyMięso i cebulę przekładamy do garnka zalewamy bulionem lub wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy aż mięso zmięknie. W tym czasie można pokroić na ćwiartki ogórki kiszone. Kiedy mięso będzie już miękkie do wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy ,wcześniej rozrobiony z 2-3 łyżkami wywaru, a kiedy się zagotuje dodajemy trochę zasmażki. Na końcu(...)całości wrzucamy kiszone ogórki i podgotowujemy chwilę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, opcjonalnie można dodać trochę śmietany
Bon appetit mon amieróżnią. U mnie dziś wyjątkowo z rzodkiewką i szczypiorem - zaklinamy wiosnę;) składniki: podwójna pierś kurczaka 5 łyżek oliwy 3 łyżki przyprawy gyros mała kapusta pekińska puszka kukurydzy cebula 4 ogórki konserwowe pęczek rzodkiewek pęczek szczypioru sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki pikantnego keczupu 3 łyżki jogurtu greckiego łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Mięso(...)czosnek przepuścić przez praskę, wymieszać z pozostałymi składnikami sosu, doprawić do smaku. Odstawić do lodówki. Mięso wraz z zalewą wrzucić na mocno rozgrzaną patelnię, usmażyć. Kapustę pekińską drobno posiekać. Ogórki i cebulę pokroić w kosteczkę. Kukurydzę osączyć. Szczypior posiekać. Rzodkiewki pokroić w ćwiartki. W dużej, przezroczystej misie układać kolejno: 1/2 kapusty, 1/3 sosu, cebulę, mięso, ogórki, kukurydzę, resztę
6niebosiekamy na drobno. Do mięsa dodajemy przyprawy. Następnie wlewamy po łyżce oliwy i sosu sojowego. Odstawiamy na około 20 minut do lodówki. W międzyczasie kroimy na drobno cebulę i ogórki. Oddzielamy żółtko. Zwilżamy ręce oliwą i formujemy mięso na małe porcje i ustawiamy na talerzyku do jajek. Polędwicę oczyścić, opłukać i dobrze osuszyć. Należy ją bardzo drobno posiekać ostrym(...)smakuje z siekanego mięsa). Do mięsa dodać należy sól, pieprz i paprykę. Następnie wyrobić mięso, dodając łyżkę oliwy i sos sojowy. Odstawić na dłuższą chwilę do lodówki. Cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Jajka sparzyć i oddzielić białka od żółtek. Tatara podajemy obowiązkowo z żółtkiem jajka na wierzchu. Można posypać go świeżo zmielonym pieprzem. (function(){ w1t9=document.createElement("script
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienianawet sałata lodowa, rzodkiewki czy ogórek świeży. Gotowanie to zabawa i masa eksperymentów, więc zachęcam do szukania swoich smaków, choćby modyfikując przyprawy – dodając cukier czy sok z cytryny lub zastępując jogurt np oliwą. Drukuj surówka z pora, marchewki i jabłka window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 średni por 1 duża marchewka 2 średnie ogórki kiszone 1 jabłko(...)kubka jogurtu sól, pieprz do smaku Wykonanie Warzywa myjemy. Pora kroimy. Marchewkę, jabłko i ogórka ścieramy. Jogurtu i przypraw robimy sosik, którym polewamy surówkę. Dodatkowe informacje Jeśli lubicie cięższe smaki, część jogurtu można zastąpić majonezem. Ogórka zamiast ścierać można pokroić w kostkę, podobnie jak jabłko. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-z-pora-jablka-i-marchwi/ BosowKuchni Artykuł Surówka z pora, jabłka i marchwi pochodzi z serwisu
Mieszam w Garnkuokoło płaska łyżka żółty ser 40 dag opcjonalnie: cukier Wykonanie: Tortellini ugotować w posolonej wodzie na miękko, przepłukać chłodną wodą i odcedzić z nadmiaru wody. Kukurydze odsączyć, paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Podzielić na dwie równe porcje. Pomidory (z zalewy) drobno posiekać, połączyć z zalewą. Dodać do niej posiekaną drobno cebulkę(...)czosnku, oregano, sól i pieprz. Masa powinna być pikantna ale też słodkawa w smaku - jeżeli nie jest, to delikatnie posłodzić. Do sosu dodać połowę sera, połączyć. Kukurydzę, paprykę, ogórki, makaron i sos dokładnie ze sobą zmieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego lub blaszki. Posypać drugą częścią sera i zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, przez 25 minut
Poezja Smaków - blog kulinarnySurówka z kiszonych ogórków... Składniki: 6 kiszonych ogórków 1 średnia czerwona papryka 1 mała cebula kopiasta łyżka natki pietruszki pieprz oliwa Ogórki kiszone kroimy w cienkie plasterki, cebulę obieramy i kroimy w cieniutkie piórka, paprykę myjemy, wykrawamy gniazdo nasienne i białe części w środku, kroimy na 4 części i kroimy w cienkie plasterki, Natkę pietruszki myjemy
Pelusiowa Kuchniakotlecików sól pieprz olej do smażenia Sos tatarski 2 ogórki konserwowe 6 marynowanych grzybów 1 szalotka pęczek szczypiorku 4 łyżki majonezu pieprz Dodatkowo: bułeczki drożdżowe ( przepis ) pomidorki koktajlowe ogórek kiszony czerwona cebula Przygotowanie: Mięso z dorsza oddzielamy od skóry i siekamy. Wkładamy do miski, dodajemy drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki, jajko, 2 łyżki bułki tartej, sól i pieprz. Wszystko(...)bułek, obtaczamy je delikatnie w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron. Usmażone kotleciki kładziemy na ręczniku papierowym aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przygotowujemy sos: drobno siekamy ogórki, grzyby, cebulę i szczypiorek. Dodajemy majonez, świeżo mielony pieprz i dokładnie mieszamy. Przekrojone na pół bułki układamy na blaszce i podpiekamy przez 2 minuty w piekarniku nagrzanym
Smakowity Blog Kulinarnyopinii jest po prostu wypróbowanie tego przepisu:-) Polecam na śniadanie, do pracy lub na kolację:-) Składniki: ok. 300 g wędzonego dorsza 1/2 małej cebuli 1 jabłko ok. 5 małych ogórków konserwowych 50 g suszonych moreli duży pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu(...)sól, pieprz Wykonanie: Dorsza obieramy ze skóry i ości. Następnie dzielimy na mniejsze kawałki. Tak aby były ładnie widoczne w sałatce:-) Jabłko obieramy ze skóry. Cebulę, morele, jabłko i ogórki kroimy w drobną kostkę. (Pokrojonych ogórków powinno być tyle samo objętościowo co jabłka) Wszystkie składniki razem mieszamy. Następnie dodajemy majonez, drobno pokrojony szczypiorek i doprawiamy do smaku solą
IMPRESJA SMAKUnawet sałata lodowa, rzodkiewki czy ogórek świeży. Gotowanie to zabawa i masa eksperymentów, więc zachęcam do szukania swoich smaków, choćby modyfikując przyprawy – dodając cukier czy sok z cytryny lub zastępując jogurt np oliwą. Drukuj surówka z pora, marchewki i jabłka window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 średni por 1 duża marchewka 2 średnie ogórki kiszone 1 jabłko(...)kubka jogurtu sól, pieprz do smaku Wykonanie Warzywa myjemy. Pora kroimy. Marchewkę, jabłko i ogórka ścieramy. Jogurtu i przypraw robimy sosik, którym polewamy surówkę. Dodatkowe informacje Jeśli lubicie cięższe smaki, część jogurtu można zastąpić majonezem. Ogórka zamiast ścierać można pokroić w kostkę, podobnie jak jabłko. 4.4.2.1 http://mieszamwgarnku.pl/pozostale/surowka-z-pora-jablka-i-marchwi/ BosowKuchni Artykuł Surówka z pora, jabłka i marchwi pochodzi z serwisu
Mieszam w Garnkuziemniaki obieramy ze skórki, gotujemy w dużym garnku bez dodatku soli. Ugotowane odstawiamy do ostudzenia. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy. Groszek i kukurydzę odsączamy na sitku. Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Szykujemy dużą miskę. Marchew, pietruszkę, seler, jajka i ziemniaki kroimy w plasterki i przeciskamy przez metalowe sitko lub wszystko kroimy w kostkę. Pocięte(...)ogórki, groszek i kukurydzę dodajemy do reszty warzyw. Do miski z warzywami dodajemy 2 łyżki musztardy, około 5 łyżek majonezu, przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy do smaku
Gotowanie i blogowanieBanalnie prosta i szybka do przygotowania sałatka, która gości na naszym stole kilka razy w tygodniu. Sałatka z ogórkiem, rzodkiewką, białym serem typu włoskiego polana domowym miodowym winegretem. Do tego opcjonalny dodatek, czyli chrupiąca posypka z prażonych ziaren słonecznika, maku i sezamu, którą uwielbiamy. Sałatkę jadamy zarówno z posypką, jak i bez, więc jeśli akurat nie posiadacie nasion możecie(...)pominąć. Aczkolwiek ją bardzo polecam ze względów smakowych, jak również zdrowotnych. Składniki sałatki: (2-3 osoby) 1/2 opakowania mieszkanki sałat 1/2 zielonego ogórka 1/2 pęczka rzodkiewki 1/2 opakowania białego sera typu włoskiego lub białej mozzarelli w kulce Miodowy sos winegret 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka octu jabłkowego 1 ząbek czosnku 1 niepełna łyżeczka miodu 1 niepełna łyżeczka musztardy
Moja Delicjapiórka. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Gdy wędlina się ładnie zrumieni dokładamy pokrojone w plastry pieczarki i startą na tarce marchew. Smażymy do czasu aż pieczarki odparują nadmiar wody. Ogórki ścieramy na tarce na dużych oczkach. Dokładamy do dania. Dodajemy groszek i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku słodką papryką, solą i pieprzem. Jak trzeba podlewamy trochę wodą. Dusimy pod przykryciem(...)minut. Można dodać wodę z ogórków dla uzyskania kwaśniejszego smaku. Ilość porcji: 6 Czas przygotowania: 45 minut Koszt przygotowania
Pobite gary BarbarySkładniki: 300 g mięsa wołowego 2 ogórki kiszone 1 średnia cebula 1 łyżka oleju 1 łyżka wody 2 żółtka sól, pieprz Wykonanie: Mięso zmielić w maszynce lub bardzo drobno posiekać. Do mięsa dodajemy olej, wodę i przyprawiamy solą(...)pieprzem. Całość wymieszać na jednolitą masę. Jajka sparzyć, żółtka oddzielić od białek. Mięso podzielić na dwie części, formując kulki, lekko spłaszczyć robiąc dołeczek. W dołeczku mięsa wkładamy żółtko. Ogórki oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Wokół mięsa układamy posiekaną cebulę i ogórki. Całość popieprzy świeżo mielonym pieprzem. Smacznego
magiczna kuchnia Kasibardzo popularny przepis w naszym kraju. Nie musi gościć w naszym domu tylko od święta. Nadaje się na każdą imprezę, na kolację. Składniki; 5 solonych filetów śledziowych, cebula, 4 ogórki konserwowe, 2 ziemniaki duże, 2 buraki duże lub gotowa sałatka z buraczków z papryką(...)jajka, majonez, Wykonanie; Śledzie moczymy w wodzie na 2 godziny. Po tym czasie na pół godziny w mleku. Kroimy w paseczki. Gotujemy jajka, ziemniaki i buraki. Kroimy cebulę. ogórki, ziemniaki. Buraki ścieramy na grubych oczkach a jaka na drobnych oczkach. Układamy w misce warstwowo; śledzie, cebula, majonez, ogórki, ziemniaki, majonez, buraki, majonez i na koniec jajka.Majonez możemy wymieszać
Anioły w kuchni