sałata - 10652 przepisów (strona:350/711)

Włochy - Pasta alla Norma, czyli sycylijski makaron z sosem pomidorowym i bakłażanem 83

skórki  - kilka listków bazylii - szczypta cukru - sól, pieprz - 140 g makaronu (np. penne, rigatoni)  - 2-3 łyżki wegańskiego parmezanu - chociaż w oryginale używa się sera ricotta salata ( my robimy własny, taka porcja wystarczy na kilka obiadów: 50 g nerkowców, 2 łyżki płatków migdałów, 2 łyżki płatków drożdżowych i 0.5 łyżeczki soli mielimy w młynku do kawy lub blenderze

Roślinożerni urlopowicze
Grecka sałatka wiejska 97

Grecka sałatka wiejska. Przepis na horiatiki salata czyli najprostszą sałatkę grecką. Grecka sałatka wiejska znana jest niemal każdemu. Klasyczne połączenie świeżych warzyw i sera feta pasuje na każdą porę dnia. Często jemy ją na śniadanie, bo ze świeżo upieczonym chlebem smakuje obłędnie, ale równie dobrze sprawdza się w roli przystawki. Proporcje składników możesz dostosować do swoich upodobań. Najważniejsze jest

Cztery Fajery
zielono mi z insalatine-koktajl 102

jabłka pokroić na części i wrzucić do blendera,dodać sok i zmiksować . Dołożyć insalatine*, zmiksować i następnie seler naciowy. Ponownie całość zmiksować .:)) * Insalatina – to nic innego jak    salata , do kupienia w Lidlu,Biedronce. Leciutka sałata, o wyjątkowym smaku -jest pyszna.z tych składnikow wyszły 3 dużeee szklanki

mojej kuchni
zielono mi z insalatine-koktajl 145

jabłka pokroić na części i wrzucić do blendera,dodać sok i zmiksować . Dołożyć insalatine*, zmiksować i następnie seler naciowy. Ponownie całość zmiksować .:)) * Insalatina – to nic innego jak    salata , do kupienia w Lidlu,Biedronce. Leciutka sałata, o wyjątkowym smaku -jest pyszna.z tych składnikow wyszły 3 dużeee szklanki

w mojej kuchni
Makaron orecchiette z brokułami, suszonymi pomidorami i tuńczykiem (Orecchiette con broccoli, pomodori secchi e tonno) 108

minuty. Makaron przekładamy na talerze, oprószamy czarnym pieprzem i dekorujemy drobno posiekanymi suszonymi pomidorami. **** PREPARAZIONE Come prima cosa  cuocete la pasta  in abbondante acqua bollente, salata. Nel frattempo cucinate i broccoli a vapore. A questo punto riscaldate 2-3 cucchiai di olio in una padella e aggiungete 2 spicchi d'aglio tritati finemente e il tonno. Aggiustate

La grande e la piccola cuoca
Makaron z kalafiorem romanesco, suszonymi pomidorami i anchois (Pasta con cavolfiore romanesco, pomodori secchi e alici) 148

się składników, trzymając na ogniu ok. 1-2 minuty. Makaron przekładamy na talerze, oprószamy czarnym pieprzem. **** PREPARAZIONE Come prima cosa  cuocete la pasta  in abbondante acqua bollente, salata. Nel frattempo cucinate il cavolfiore a vapore. A questo punto riscaldate 2-3 cucchiai di olio in una padella e aggiungete 2 spicchi d'aglio tritati finemente, i filetti

La grande e la piccola cuoca
20 przepisów z dynią (20 ricette con la zucca) 131

Lasagne z dynią i grzybami (Lasagne con zucca e funghi champignon) Muszle nadziewane dynią i pancettą (Conchiglioni ripieni di zucca e pancetta) Tarta z brokułami, tuńczykiem i grzybami (Torta salata con broccoletti, tonno e funghi) Zapiekana dynia w sosie serowym (Gratin con zucca e salsa al formaggio) Dyniowa zapiekanka - włoska parmigiana w sosie pomidorowym (Parmigiana di zucca) Kremowa zupa

La grande e la piccola cuoca
Morszczuk w sosie śmietanowym wraz z dodatkiem suszonych pomidorów 97

Smażone filety z morszczuka podane ze śmietanowym sosem wraz z dodatkiem suszonych pomidorów. Bardzo smaczne połączenie smaków. Poniższe danie polecam podawać z ryżem i sałatką ze świeżych warzyw (miks sałat i pomidory koktajlowe wraz z dodatkiem czerwonej cebuli).  Składniki na 2 porcje: filet z morszczuka (wagowo około 0,4 kg) 1\2 szklanki śmietany 30% (w temperaturze pokojowej

Ugotować
Sałatka z pieczoną dynią i komosą 119

komosy ryżowej (zwykła biała lub jakaś inna drobna kasza też będą pasowały) jedna nieduża dynia hokkaido , ok. 800g 100 g sera feta dwie duże garście rukoli lub opakowanie mixu sałat 250 g pomidorków koktajlowych 4 łyżki pestek dyni Dressing 4 łyżki oliwy kilka listków świeżego tymianku sól, pieprz szczypta pieprzu cayenne pół łyżeczki skórki otartej z pomarańczy łyżka octu winnego

Analiza Smaku
Wtorek: Sałatka z komosy z brokułem, migdałami i pistacjami 76

wymieszaj z siekanym szczypiorkiem, posiekaną papryczką chili, tartym serem, pokruszonymi migdałami i orzechami pistacjowymi. Wymieszaj z komosą i brokułem. Posól. Polej olejem i sokiem z cytryny. Ponownie wymieszaj. Przykryj sałatę folią plastikową, żeby daktyle uwolniły słodycz i aromatyzowały komosę. Następnie podawaj. Artykuł Wtorek: Sałatka z komosy z brokułem, migdałami i pistacjami pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Dieta ketogeniczna: na czym polega jej sukces? 121

węglowodanów. Źródłem tłuszczów będą głównie: bekon, masło, oleje, sosy, sery, jogurty, ryby i owoce morza, mięso, awokado, oliwki, orzechy, jajka. Węglowodany będą pochodzić z zielonych warzyw takich jak: szpinak, sałata, szparagi, cukinia, rzodkiewka, ogórek czy kalafior. Z owoców dozwolone są m.in.: melony, owoce cytrusowe, truskawki, kiwi, maliny, śliwki, jagody, borówki. Z naszego jadłospisu musimy wykluczyć natomiast m.in. słodycze, produkty przetworzone

codojedzenia
Jajka faszerowane z łososiem 77

potrzeba: 6 jajek ugotowanych na twardo, 100 g wędzonego łososia, 1 czubata łyżka majonezu, 5 łyżek posiekanych ogórków konserwowych , Sól, Pieprz Co potrzeba do dekoracji: Czerwona papryka, Sałata, Koperek, Majonez Wykonanie: Jajka kroimy na polówki, wyjmujemy żółtka, przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem, dodajemy pokrojone drobno ogórki , łososia pokrojonego w kosteczkę, mieszamy, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, mieszamy, dodajemy majonez

Bułka z Chlebem
Sezon na grzyby – od zbioru do marynaty 139

obwarzanki krakowskie , nazywane również bajglami. Obwarzanki możemy potraktować jako przekąskę lub przygotować z ich udziałem lekki i smaczny posiłek. Wystarczy, że przekroimy bajgle na pół, ułożymy na nich sałatę, pomidory i ogórka i posmarujemy domowym hummusem. Obwarzanki nie wymagają wielu składników, a przepis łatwo wykonać. Co będzie nam potrzebne do ich przygotowania? Wystarczy mąka, ciepła woda, masło, drożdże, odrobina soli

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania