sałata - 10652 przepisów (strona:361/711)

Barbagia - serce Sardynii 103

jedliśmy - a był doprawiony tylko solą. Pasterze zrobili specjalnie dla mnie kozią ricottę (bo nie mogę krowiej), do tego miód, chleb carasau, oliwki, sery, tradycyjne kiełbasy i dojrzewające podgardle, sałata z miodem i arbuz na deser, wszystko popite cannonau. Wbrew pozorom Sardyńczycy jedzą dużo mięsa. Warto odwiedzić  Sardynia  nie tylko dla jej widoków, ale też ludzi, kultury

Cytryna&Co.
Menu na tydzień: Sycące sałatki na początek wiosny 111

Pomidory czekoladowe 3 szt 3,5 zł Ogórek świeży 2,3 zł Awokado 5 zł Słodki ziemniak 4 zł Szpinak opakowanie 4,5 zł Sałata rzymska 3 szt 5 zł Marchew 2 szt 1,5 zł Limonka 1,2 zł Cytryna 1 zł Fistaszki 2 Imbir 1 zł Zioła świeże Bazylia 2x 10 zł Kolendra 5 zł Szczypior

Niedzielny kucharz
koreański dressing do sałaty 215

cukru łyżka octu pieprz olej sezamowy 2 łyżki płatków chili Czosnek drobno posiekać, cebule posiekać w piórka, dymkę w cienkie plasterki. Wszystko włozyć do miski, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Sałatę – jak zawsze – dodać tuż przed podaniem i dokładnie wymieszać

stajnia gołębie od kuchni
wieprzowina po koreańsku 186

czosnek, oraz posiekaną dymkę. Wszystko wymieszać, smażyć jeszcze chwilę. W razie potrzeby można dolać trochę wody. Podawać z ugotowanym ryżem (najlepiej ryż jak do risotto, żeby byłkleisty) i liścmi sałaty lodowej. Na liść nakładać ryż, mięso, zawijać, jeść rękoma

stajnia gołębie od kuchni
Ryba zapiekana z pieczarkami i cebulką 137

pieczarki, posiekaną cebulę i połowę parmezanu. Zapiekamy pod folią aluminiową przez ok 25 minut w temperaturze 170⁰C. Gotową, jeszcze ciepłą rybę posypujemy resztą parmezanu, przekładamy na półmisek wyłożony sałatą, skrapiamy oliwą z oliwek i podajemy do stołu w towarzystwie np. ziemniaków

Kuchnia w czekoladzie
MUSZLE MAKARONOWE Z PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI 124

nadziewamy gotową pastą z fasoli i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch posypujemy tartą mozzarellą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10-13 min. Podajemy z sałatą ze świeżych warzyw

Kuchnia MagdaLeny
WEGE BURGERY Z KASZY JAGLANEJ 133

lodówki lub od razu formujemy kotlety (5 sztuk). Smażymy na niewielkiej ilości oleju, na dużym ogniu, po 3 minuty z każdej strony.  Podajemy w bułeczkach, z sosami, sałatą i plastrem świeżego pomidora

cool and minty
Szpinak kremowy – gęsty i dobrze doprawiony 136

jedzenia paskudnej brunatnej brei, nikt nie karmił łyżką pełną zielonej papki pachnącej trawą. Uwielbiam szpinak w każdej postaci – na surowo w zielonym smoothie i sałatce, dodany do kanapki zamiast sałaty, na ciepło w zupach czy szakszuce, albo dodany do makaronu w szybkim włoskim sosie. Szpinakowe pierogi i naleśniki? Dwa razy mnie namawiać nie trzeba! Szpinak to bardzo zdrowe i bardzo

Karo in the Kitchen
Chlebek pita 163

się przepis na sabih, w którym się zakochacie. Pokażę wam, jak zrobić gyros i kebab wołowy w domowych warunkach. Możliwości dla pity jest dużo. Osobiście uwielbiam ciepłą pitę z sałatą, grillowanym kurczakiem i smażonym w ostrych przyprawach bakłażanem. Kocham szakszukę z pachnących słońcem pomidorów, wyjadaną z patelni za pomocą pity. Zrobienie pity jest proste. Jak wszystko co ma gluten, pita

ladykitchen
Rogaliki drożdżowe z makiem 198

pięknie zarumieniona, ale cieniutka i miękka. To właśnie charakteryzuje dobre rogaliki . Rogaliki drożdżowe z makiem dzieciakom smakują na sucho albo z masłem, ja lubię przełożyć je dobrą szynką i sałatą, a do tego lubię posypać je szczypiorkiem. Do tego kubek pysznego ciepłego kakao i sama czuję się jak dziecko! To wspaniałe uczucie, trochę odrealnione, ale wspaniałe.  Jak się robi

MamaOskarka
Mini tosty z awokado i kurczakiem 118

wtedy sięgam po kaszankę lub jajka sadzone. Lekkie śniadanie to takie które sprawi, że czuję sie najedzona ale bez przesady. Dla mnie lekkie śniadanie może być złożone z sałaty połączonej z warzywami, owoców albo tostów właśnie np. z warzywami i wędliną. Tym razem tosty zrobiłam z awokado i pieczonym kurczakiem. Kurczaka przyprawiłam do smaku sosem bbq i solą. Awokado zaś

mecooks
Kolorowa sałatka meksykańska 139

winogronami Kolorowa sałatka meksykańska  Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała czerwona cebula 50 g żółtego sera 1 szklanka pociętej sałaty lodowej 1 mała czerwona papryka 1 mała zielona papryka Sos: sok z cytryny 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu sól pieprz  chili Wykonanie: Fasolę i kukurydzę

Kulinarne przygody Gatity
Marchewkowe Taco z wiosennymi dodatkami i guacamole 170

białka średnie  3 łyżki mąki ryżowej Dodatki :  Na guacamole :  1 dojrzałe awokado  sok z połowy limonki  szczypta soli morskiej  Przybranie :  Świeża sałata  kilka rzodkiewek  kiełki rzodkiewek  pół żółtej papryki  pomidorki koktajlowe szatkowana kapusta czerwona  1 szalotka  Wykonanie :  1. Marchewki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki

vaniliowoczekoladowa
Pizza z brokuła – grasz w zielone? 170

Masz zielone? – Mam! Grasz w zielone? – Gram.. ale to mi nie wystarcza! Ja zielone jem! Pochłaniam w dużych ilościach, i to nie tylko w postaci sałaty. Zielone jest pyszne i efektowne, kto nie wierzy, niech zrobi na ten przykład pizzę z brokuła 🙂   Krzywisz się na widok zielonych listków, ale jednocześnie czujesz, […] Artykuł Pizza z brokuła

Wiszniówka
Cordon bleu z kurczaka 116

Smaż cordon bleu w dużej ilości rozgrzanego oleju. Mięso powinno smażyć się 14-17 minut aby usmażyło się w środku. Podawaj od razu z ziemniakami, kaszą lub ryżem oraz sałatą. Smacznego! Artykuł Cordon bleu z kurczaka pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl

Proponowane wyszukiwania