gram - 44 kcal Kapusta Pekińska , ćwierć główki - 125 gram - 12.5 kcal Marchew , sztuka - 50 gram - 10 kcal Ogórek , sztuka - 10 gram - 10 kcal Pomidor , sztuka - 150 gram - 21 kcal Rzodkiewka , sztuka - 10 gram - 1 Rzeżucha , łyżeczka - 5 gram - 1 kcal Sałata , mała główka - 30 gram - 3 kcal Seler Naciowy , gałązka - 20 gram - 2 kcal Ziemniak gotowany , sztuka - 150 gram
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiminut. Wybór czasu i programu, pozostawiam do waszej decyzji. Podawać z sosem jogurtowym, jogurtowo-czosnkowym, ze śmietaną, sosem pieczarkowym, itp.itd. U mnie z sosem jogurtowo-czosnkowym, posypane kiełkami rzodkiewki i brokuła. Sos jogurtowy: - kubek jogurtu naturalnego (u mnie bałkański-340g) - 2 ząbki czosnku - sól i pieprz do smaku - 1 łyżka majonezu (nie jest to konieczne) Czosnek obrać, przecisnąć przez
Smaczne Zdroweupieczeniu od razu wyciągnęłam z foremki. Odczekałam nieznacznie , aż przestygnie i zrobiłam pyszniutkie kanapeczki z łososiem pacyficznym Premium SUEMPOL Położyłam na kanapkach moją ulubiona rybcię i dosmaczyłam kiełkami rzodkiewki. Nie mogło zabraknąć włoskiego akcentu! Dzisiaj przyjechały do mnie gigantyczne, moje ulubione oliwki prosto z Dico w Monfalcone! Oliwki wyjątkowe , którymi objadałam się nieprzyzwoicie w słonecznej Italii, gdyż Dico miałam
Z Kuchni Do Kuchnimoże być również lekką kolacją. Składniki: 1 nieduża główka kapusty pekińskiej, 1 czerwona słodka papryka, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 3 cebulki szalotki ze szczypiorkiem, 3 garści kiełek brokułu lub rzodkiewki, sól, 4 łyżki oliwy, pieprz, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Kapustę i szalotkę ze szczypiorkiem drobno poszatkować. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odcedzić z zalewy
Nie tylko w kuchniprzepłacamy. Znacznie taniej wyjdzie, jeżeli będziemy mogli je hodować sami w domowym zaciszu. W specjalnym naczyniu tworzymy optymalny, wilgotny klimat, który umożliwia nam hodowlę dowolnych kiełków - lucerny, rzodkiewki czy pszenicy. Możemy ich używać do sałatek, kanapek, zup czy nawet koktajli. Mamy do wyboru kiełkownice jedno lub wielopoziomowe, a ceny zaczynają się już od 20 zł. 7.Shaker/bidon/butelka Zakręcany pojemnik idealnie
Powiedz dietom nieparze, do bardziej sycącej zupy. Kapusta pekińska lub bok choy – leciutko w bulionie zblanszowane. Pocięta cieniutko marchewka, grzyby mun, enoki, shiitake, pieczarki jako komponenty wywaru. Szpinak, rzodkiew, rzodkiewka, bakłażan a nawet ziemniaki. Algi nori, glony wakame, wodorosty kombu… Zasada w komponowaniu miski miso jest jedna – sezonowość. Jeśli coś jest akurat na polu lub w ogrodzie, możemy dodać
Karo in the Kitchenpołowie czasu kosz wyjąć i potrząsnąć, włożyć do urządzenia do końa pieczenia frytki są w środku mięsiste, skórka chrupiąca, dawno tak pysznych frytek nie jadłam podałam z sosem jogurtowym: rzodkiewki 4 sztuki, pół ogórka zielonego, 4 zabki czosnku, pół pęczka koperku zmiksowac w rozdrabniaczu, wymieszać z jogurtem greckim 250 ml, do smaku dac soli, cukru, sok z cytryny...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięminut, w połowie czasu kosz wyjąć i potrząsnąć, włożyć do urządzenia do końca pieczenia talarki są w środku mięsiste, skórka chrupiąca podałam z sosem jogurtowym:rzodkiewki 4 sztuki, pół ogórka zielonego, 4 zabki czosnku, pół pęczka koperku zmiksowac w rozdrabniaczu, wymieszać z jogurtem greckim 250 ml, do smaku dac soli, cukru, sok z cytryny...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięIzzy Warzywna sałatka z zieloną soczewicą autorka: mojamamagotuje z bloga Moa Mama Gotuje Pesto z lisci rzodkiewki, roszponki i salaty rzymskiej autorka: Ela Ma z bloga potrawy półgodzinne Sałata z makrelą i warzywami autorka: Badylarka z bloga Weekendy
Weekendy w domu i ogrodziewitamin na start Sałatka z pomarańczą w kokosowo-miodowym sosie Wiosenna lekka sałatka w jogurtowym sosie musztardowo-czosnkowym Obiad - lżejsze propozycje : Bezmięsne ryżowo-owsiane kotleciki z rzodkiewką. Lekkie i syte, bez dodatku jajka. Makaronowe kokardki pieczarkowym sosem na bazie mleczka kokosowego (light) Lekkie makaronowe miseczki w kokosowo-cynamonowym sosie z soczystym jabłuszkiem Pierś
Słodkie okruszkijogurtu otrzymałam 480 g sera. Nastawiłam jogurty około godziny 17 a rano następnego dnia serek był gotowy na śniadanie. Banalne, prawda? Taki serek wystarczy wymieszać ze szczypiorkiem i rzodkiewką i mamy zdrowe, przepyszne smarowidło do chleba. Samo zdrowie i kwintesencja smaku. Składniki: 2 duże kubki jogurtu greckiego (po 400 g) 1/2 łyżeczki soli (jeśli macie zamiar używać tego serka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajogurtu naturalnego dodałam majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszałam doprawiając do smaku solą, pieprze, i suszoną pietruszką. Na talerzu naprzemiennie układałam różyczki brokuła, z pokrojonym jajkiem. Udekorowałam rzodkiewką
Darcia w kuchnimgnieniu oka napisała cały przepis (prosto z głowy). Chłodnik litewski, źródło: wikipedia Zamieszczam to, co mam na karteczce - przepis na chłodnik litewski: 1/2 l ogórków małosolnych 1 pęczek rzodkiewki 2 świeże ogórki dużo koperku ugotowana wcześniej i wystudzona botwinka 1/2 l śmietany 18% 1/2 kefiru wszystko "obrobić", wymieszać i smacznego ;) Czekam na świeże składniki i wyższą temperaturę na zewnątrz
Right Behind The Kitchenpiątaka. Coś naprawdę rewelacyjnego, bardzo mało ryżu a sporo wędzonej ryby, porządnie doprawionej, odpowiednio słonej. Do tego jakaś błyskawiczna plażowa sałatka typu wymieszać szpinak w oleju rzepakowym z cytryną, rzodkiewka, kawałek dobrego pieczywa poszarpanego ponętnie w rękach i pokruszona zawartość foremki... Tak, wiem, może ten paprykarz nie wygląda zbyt apetycznie ale w smaku przedni! Krok trzeci - cepeliada od gór
Right Behind The Kitchenminuty. Przystawkę można podać w głębokim talerzu, na spód którego wykładamy nasz sos kurkowy, a na wierzch kurczaka. Danie zapewne świetnie wyglądałoby z zielonym groszkiem lub zielonymi szparagami. Rzodkiewka też genialnie przełamuje słodycz sosu i pikanterię kurczaka. I to wszystko w 10 minut. Endżoj
Right Behind The Kitchen