Składniki: pół szklanki kaszy jaglanej 3 rzodkiewki 2-3 łodygi selera naciowego pęczek szczypiorku puszka tuńczyka w wodzie kilka czosnkowych oliwek kilka listków sałaty Przygotowanie: Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Selera z rzodkiewką umyć, osuszyć i pokroić. Tuńczyka odsączyć z wody. Wszystkie składniki połączyć z poszarpaną sałatą, doprawić do smaku solą i pieprzem..... Smacznego
Gaździnka warzytego młode warzywa i sałatka palce lizać! :) Składniki: 200 gramów kaszy kuskus 1 świeży ogórek 1 pęczek szczypiorku lub dymki - jeśli dymka to w całości wraz z cebulką 5 rzodkiewek 5 pomidorków koktajlowych sól pieprz Kaszę wsypujemy do miski i zalewamy wrzątkiem tak, aby ukryła się pod powierzchnią ok. 1/2 cm. Dodajemy szczyptę soli Gdy kasza wchłonie wodę, mieszamy całość(...)Ogórka obieramy i kroimy w półplastry Rzodkiewkę również kroimy w półplasterki Dymkę siekamy Całość doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy Smacznego :) W myśl akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comzdrowej sałatki. Okazała się bardzo smaczna i jak już wspominałam - niewymagająca. Na pewno częściej będzie gościć w naszej kuchni. 1 szklanka kaszy bulgur, u mnie od Piątnica 1 pęczek rzodkiewki 4 jajka 200g szynki w kawałku 1/2 pęczka szczypiorku 1 zielony ogórek sól, pieprz 1. Kaszę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. 2. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy(...)kroimy w kostkę. 3. Rzodkiewkę kroimy w półplastry, ogórka i szynkę w kostkę, szczypiorek siekamy. 4. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy sól i pieprz do smaku
Szefowa kuchnizdrowy! Taki obiad jest idealnym pomysłem dla osób będących na diecie – koniecznie spróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: PESTO: * liście jarmużu – 100 g * orzechy nerkowce – 80 g * czosnek – 2 ząbki * rzodkiewka – 2 szt * oliwa z oliwek – ok. 100 ml * parmezan – 80 g * sok z cytryny – 1 łyżeczka * sól , pieprz – do smaku DODATKOWO: * makaron spaghetti * filet z kurczaka + sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: PESTO(...)Jarmuż sparzamy wrzątkiem, przelewamy zimną wodą , odkrawamy twarde łodygi. Miksujemy w blenderze razem z orzechami, czosnkiem, rzodkiewką, parmezanem, sokiem z cytryny i oliwą. Oliwę dolewamy stopniowo zwracając uwagę na konsystencję pesto ( śmiało możemy odrobinę zwiększyć jej ilość ). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem! MAKARON: Gotujemy al dente. MIĘSO: Oczyszczone filety porcjujemy, delikatnie rozklepujemy , posypujemy solą , pieprzem, smarujemy odrobiną oliwy
Ostra na SłodkoSyrop z mniszka lekarskiego. * Leczniczy syrop z mniszka lekarskiego. Zobacz tradycyjny, szybki, prosty i najlepszy przepis. Jak wygląda mniszek lekarski a jak wygląda mlecz polny? * Dietetyczna Pasta Kanapkowa z Rzodkiewki / Spread whit Radish. * Dietetyczna pasta kanapkowa z rzodkiewką prosty przepis * Moja Domowa Vegeta bez Glutaminianu Sodu, konserwantów i barwników! * Domowa Przyprawa typu Vegeta Kwestionowanie status quo to przejaw inteligencji. Można
IzaGotujeProsto szybko i smacznie. makaron ryżowy nitki papryka konserwowa, świeża ogórki pomidor rzodkiewka szczypiorek polędwica drobiowa majonez z czosnkiem Kielecki sól, pieprz Makaron ryżowy zalać wrzątkiem. Ogórka , pomidora, paprykę pokroić w kostkę, rzodkiewkę w plasterki. Makaron odcedzić , pokroić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Dodać majonez ,doprawić i wymieszać
Moje domowe kucharzenieSkładniki : 1 opakowanie kaszy kuskus 2 marchewki 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka groszku 2 pomidory 2 ogórki szklarniowe 1/2 pęczka rzodkiewki 1 podwójna pierś kurczaka przyprawa do kurczaka, chilli w proszku sól, pieprz 4 łyżki majonezu Sposób przygotowania: 1. Kaszę przygotować wg przepisu z opakowania. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. 2. Kurczaka pokroić w sporą kostkę, przyprawić(...)przyprawą do kurczaka i chilli. Usmażyć i odstawić do wystygnięcia. 3. Warzywa z puszki odsączyć. Dodać do kaszy. 4. Pomidory, ogórki i rzodkiewki pokroić w dowolny sposób. 5. Marchew ugotować tj. do sałatki jarzynowej. Obrać i pokroić w grubą kostkę 6. Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej
A Ty Smakuj Mniewygląda mlecz polny? * Leczniczy syrop z mniszka lekarskiego. Zobacz tradycyjny, szybki, prosty i najlepszy przepis. Jak wygląda mniszek lekarski a jak wygląda mlecz polny? * Dietetyczna Pasta Kanapkowa z Rzodkiewki / Spread whit Radish. Diety: przepisy na dietetyczne śniadanie lub kolacje. * Dietetyczna pasta kanapkowa z rzodkiewką prosty przepis * Rewolucja w kuchni: Domowa Vegeta bez Glutaminianu Sodu, konserwantów i barwników! * Domowa Przyprawa typu
IzaGotujełyżki mąki jaglanej oliwa z oliwek 2 łyżki płatów migdałów Prosta sałatka: 2-3 liście sałaty rzymskiej 1/4 awokado 1 pomidor 2 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz 3-4 rzodkiewki sok z 1/4 limonki koper do ozdoby Kaszę gotujemy w podanej ilości wody aż całkowicie ją wchłonie i odstawiamy do wystygnięcia. Filet indyka bardzo drobno kroimy i doprawiamy. Botwinkę myjemy(...)części i smażymy 5 minut na łyżce masła, doprawiamy jedynie solą i pieprzem. Na koniec smażenia dodajemy płatki migdałów. Robimy również prostą sałatkę: mieszamy pokrojone rzodkiewki, awokado i pomidora- całość doprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z limonki. Podajemy na liściu sałaty z kleksem jogurtu greckiego. Na drugim liściu sałaty rzymskiej podajemy odrobinę przesmażonej botwiny. Całość ozdabiamy świeżym koperkiem
Mango Papajainny, lepszy. W przypadku chłodnika z botwinką najpierw zaskoczył mnie piękny kolor a później smak. Dodatek jajka jest wręcz obowiązkowy. :-) 1 pęczek botwinki 2-3 ogórki gruntowe 1 pęczek rzodkiewki 1/2 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka koperku 1 litr maślanki sól, pieprz 1. Z botwinki odcinamy łodygi. Liście i buraki gotujemy przez około 10 minut. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą(...)Buraczki obieramy, ścieramy na grubych oczkach tarki. Liście drobno kroimy. 2. Ogórki obieramy i wraz z rzodkiewką ścieramy na grubych oczkach tarki. Koperek i szczypior drobno siekamy. 3. Przygotowane warzywa zalewamy maślanką, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Chłodzimy w lodówce minimum 2h. Podajemy z jajkiem
Szefowa kuchniznajdziesz przepis. Klik. Składniki: (to zestaw na 4 porcję, pomnóż razy tyle, ile potrzebujesz) Chudy twaróg 200g 4 czubate łyżki, Mleko chude (może być roślinne) 120g 1/2 szklanki, Rzodkiewka 80g 1 pęczek, Szczypiorek 40g 1/2 pęczka, Zmielone nasiona babki płesznik (jest to naturalny błonnik) 2 łyżeczki, Sól himalajska, pieprz do smaku. Zapraszam Cię do skorzystania z promocji , która(...)trwa do końca maja - otrzymasz indywidualną i profesjonalną dietę odchudzającą na 7 dni za jedyne 35 zł zamiast 50zł ! Możesz ją kupić tutaj. Klik. Rzodkiewkę umyj i zetrzyj na tarce z małymi oczkami, ser zetrzyj przez sito . W misce połącz wszystkie składniki , dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Tak uzyskaną pastą posmaruj dosyć grubo
IzaGotujedomu nigdy nie dotrwał tego czasu. Jak ktoś lubi to może dodać ugotowane jajko (; Składniki: pęczek botwinki pęczek koperku pęczek szczypiorku duży, długi ogórek 5 rzodkiewek 0,7 litra kefiru 0,7 litra jogurtu sól do smaku kwasek cytrynowy do smaku (opcjonalnie) Przygotowanie (25 minut) : - warzywa dobrze wypłukać - botwinkę razem z małymi buraczkami pociąć na małe kawałki. Przełożyć(...)garnka i zalać szklanką gorącej wody a następnie gotować przez 10 minut od zawrzenia - koperek i szczypiorek bardzo drobno posiekać - ogórek i rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach - kefir i jogurt wlać do większego naczynia, dodać ostudzoną botwinkę (wraz z wodą), dodać resztę składników, przyprawić do smaku - delikatnie wymieszać i włożyć do lodówki na 2 godziny SMACZNEGO! Zobacz także
Pora na pora i pomidoratego bardzo lekki – jedna porcja to tylko 147 kcal. Podajemy z młodymi ziemniakami. Składniki (2 porcje): 450 g kefiru ogórek długi, lub 4-5 gruntowych duży pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku łyżeczka soku z cytryny łyżka posiekanego koperku sól, pieprz pół łyżeczki cukru Przygotowanie Ogórek obieramy i kroimy w plasterki. Rzodkiewki oczyszczamy i również kroimy w plastry, Szczypiorek siekamy. Warzywa
e-PrzepisyKulinarnesałatki, żeby było jeszcze bardziej zdrowo i sycąco. Danie idealne na lekki lunch lub kolację. W dodatku robi się ekspresowo :) Składniki na 2 porcje: 2 garści mieszanki sałat Pęczek rzodkiewki Pół czerwonej cebuli 12 zielonych szparagów 2 jajka Mieszanka prażonych ziaren "Piekło-niebo" od Ziarenkowo Świeży szczypiorek Sól, pieprz Dressing: 2 czubate łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki oliwy(...)drugim jajkiem. Obie "sakiewki" wkładamy do wrzącej wody i gotujemy 3-4 minuty, aby białko się ścięło, a żółtko pozostało płynne, Na talerze wykładamy sałatę, pokrojone w plasterki rzodkiewki oraz półplasterki cebuli. Na sałacie układamy po 6 ugotowanych na parze szparagów, a na szparagach bardzo delikatnie układamy wyjęte z folii podgotowane jajka, które przyprawiamy solą, pieprzem i szczypiorkiem. Całosć posypujemy
Zawsze głodna!terenie” smakuje jeszcze lepiej. Jak co sobotę wybraliśmy się na działkę moich rodziców aby odpocząć po intensywnym tygodniu. Na kolację zjedliśmy tam przepyszną wiosenną tartę z botwinką, ogórkiem, rzodkiewkami i serem feta. Zapiekaną ze śmietanką i podaną z delikatnym sosem jogurtowym. Niebo w gębie! Poza tym, że jest pysznie to jeszcze zdrowo :) Botwina jest bardzo cennym źródłem błonnika, zawiera
Mienta blog