chwastu jakim jest pokrzywa, tworzą zdrową przekąskę na różne okazje. Cud miód! Składniki: 1 główka sałaty masłowej 3 pomidory malinowe 1 ogórek wężowy 1 kulka mozzarelli 1/2 pęczka rzodkiewki garść młodej pokrzywy-same listki pęczek cienkiego szczypiorku Sos; 3 łyżki oliwy extra vergine 2 łyżki octu winnego jabłkowego 1 łyżeczka musztardy delikatesowej 2 łyżeczki cukru sól morska do smaku
Wanilia i Kardamonrondelka i wlewamy bulion grzybowy. Przyprawiamy do smaku i doprowadzamy do wrzenia. Zagęszczamy zasmażką i śmietaną. Doprawiamy i dodajemy pietruszkę. U mnie schab podany z sałatką z sałaty, pomidora, rzodkiewki, cebulki i pietruszki z odrobina oliwy. SMACZNEGO
ChilliJemyogrzanym talerzu, z nałożoną odpowiednią ilością buraczków. Wszystko posypujemy gęsto czipsami z wędliny oraz szczypiorkiem. Mnie, choć to brzmi dość abstrakcyjnie, danie smakowało wybornie z kiszonymi ogórkami i rzodkiewką
Kuchenna Kontrrewolucyaczasie zdejmujemy folię i podlewamy golonki powstałym sosem. Zapiekamy kolejnych 40 minut pod folią, co jakiś czas podlewając mięso. Podajemy gorące, na sałacie lodowej z surówką z rzodkiewki oraz ziemniakami pure
Kuchenna Kontrrewolucyawarzywne (pomidorowe, marchewkowe, buraczane - skorzystałam z gotowych) zupa z botwinki pieczone warzywa (burak, seler, pietruszka, brokuł, cebula) sok wyciśniety z selera naciowego, ogórka, szpinaku i jabłek sałatka (rukola, pomidor, rzodkiewka
pyszne zdrowościmiesiąc przedstawiam Wam małe zestawienie fotografii opisujących moje życie nie tylko od kuchni :) 1. Jedna z naszych kolacji - jajka faszerowane w towarzystwie pomidorków koktajlowych i rzodkiewki. 2.Ogarnęła mnie mania wyciskania :) Soków :) Powyżej w akcji stara sokowirówka babci i gotowy soczek z burakiem, jabłkiem i marchewką :) 3. Herbata z cytryną i sokiem z czarnego bzu - walka z pierwszymi objawami przeziębienia
My simple kitchenzdrowie! Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy, mozzarelli i pomidorków Bukiet sałat z brokułami i jajkiem z dodatkiem bazyliowego pesto Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami, papryką, rzodkiewkami i jajkiem w dressingu miodowo-musztardowym Kasza blugur z brokułami i czosnkiem Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Ogórki małosolne w plasterkach Ratatuja z bobem Sałatka z soczewicy
Moja smaczna kuchniajeden pęczek pietruszki i około 400 ml wody i zmiksowałam w mikserze Leczo w trakcie przyrządzania Kolacja: Zachcialo mi się pomidorów, zjadłam dwa, do tego ogórki kiszone i rzodkiewki (naprawdę się tym najadłam), później zjadłam jeszcze "pieczone" jabłko (tak naprawdę zrobiłam je na parze;) z cynamonem. Wieczorem dopadło mnie pożądne oczyszczanie jelit (jejku, tam rzeczywiście sa jakieś złogi, skąd
pyszne zdrowościwypiłam ziołową herbatę, poszłam na niedługi spacer i było lepiej. Moje dzisiejsze menu: Śniadanie: woda z cytryną (a jakże) sok (z botwiny, selara naciowego, pietruszki, cytryny i jabłka) kilka rzodkiewek kalarepa ogórki kiszone surówka z marchewki, białej kapusty i pietruszki (wczoraj zrobiłam dużo więc jeszcze i na jutro będzie) herbata z czystka Obiad: kalarepa faszerowana warzywami zielone smoothie Podwieczorek/przek
pyszne zdrowościPoza tym rożne świeże warzywa i sos jogurtowo - majonezowy. Pychotka. SKŁADNIKI: 1 główka sałaty lodowej 2 zielone ogórki 3 średnie pomidory 1 cebula czerwona 1 cebula szalotka 5-6 rzodkiewek 1 opakowanie serka typu bałkańskiego Na sos 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu po 1 łyżeczce ziół: oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie 1 płaska łyżeczka musztardy WYKONANIE Sałatę lodową
W kuchennym oknie Ewyczasie diety oczyszczającej warzywo-owocowej zaleca się spożywanie następujących warzyw i owoców : - korzeniowe: buraki, marchew, pietruszka, seler, chrzan, rzodkiew biała i czarna, rzepa, brukiew, rzodkiewka, skorzonera, pasternak, - cebulowe: cebula, por, czosnek, - krzyżowe: kapusta biała, włoska, czerwona, brukselka, pekińska, brokuł, kalafior, kalarepka, jarmuż, - liściaste: wszystkie gatunki sałaty, seler naciowy, zielona pietruszka, rzeżucha, koperek, cykoria, szpinak
IzaGotujemasa była kleista i mogła się smarować na pieczywie. Pod koniec miksowania dodać żurawiny. U mnie są zmielone delikatnie, by było je widać. Podawać na pieczywie np. z rzodkiewkami, ogórkiem kiszonym, korniszonami itp. Przechowywać w lodówce w przykrywanym pojemniku
Weekendy w domu i ogrodziePodawałam już przepis na kaszankę z grilla, ale dziś powstało nowe cudo. Kaszanka, warzywka i palce lizać! SKŁADNIKI: 5 kaszanek 2-3 rzodkiewki 1 średnia cebula szczypiorek 1-2 pomidory kilka grzybków konserwowych 2 łyżki oliwy, ulubione przyprawy WYKONANIE: kaszankę obieramy z jelita, folię aluminiową smarujemy oliwą, kładziemy na nią kaszankę, wokół kaszanki kładziemy wszystkie warzywa, grzybki, posypujemy przyprawami
Kuchnia Beatybyły czasochłonne, gdyż wykorzystałam schab wędzony ,który zrobiła pewna pani, i kiełbaskę swojską. I oba przypadki nie były pokrojone w plastry. Składniki -schab wędzony -swojska kiełbasa -ser typu feta -rzodkiewka -pomidor -czerwona świeża papryka -czerwona marynowana papryka -cukinia marynowana -oliwki -świeży ogórek -brokuł na parze -młoda gotowana na parze marchewka -czerwona cebula- nie wiem czemu nazywa się czerwona skoro fioletowa
Z Kuchni Do Kuchnisera w sezamie, -zieloną sałatę, -sos pietruszkowy, -plastry pomidora, -sałatę, -plaster omletu z oliwką, -sałatę, -sos. Czynność powtarzać w kolejnych bułkach do wyczerpania składników. Zamiast oliwek proponuję również kiełki rzodkiewki lub słonecznika
Tradycyjna Kuchnia