Zielone naleśniki z jarmużem, makrelą i gorgonzolą

Zielone naleśniki z jarmużem, makrelą i gorgonzolą

Zielone naleśniki z jarmużem, makrelą i gorgonzolą

Przepis na : obiad

Ostatni pojemnik rozdrobnionego szpinaku z własnej uprawy postanowiłam wykorzystać jako farsz do naleśników. A gdy przyszło do smażenia, wrzuciłam trochę szpinaku do ciasta i wyszły zielone naleśniki :) Składniki (na 16 placków smażonych na patelni o średnicy ok. 23 cm): 10 czubatych łyżek mąki pszennej 3 jajka łyżeczka soli 2 łyżki rozdrobnionego i rozmrożonego szpinaku woda i mleko (w proporcji 1:2); w sumie ok. 3 szklanek ok. 2 łyżek oleju Mąkę wymieszać z solą i jajkami. Wlać mleko (ok. szklanki). Powoli ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

naleśniki, naleśnik, placki, szpinak, ciasto, jajko, makrela wędzona, makrela, seler, seler naciowy, wegetariańska, przystawki, obiad, ciasto na naleśniki, jajka z farszem, ciasto z bezami

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.