Krewetki z czosnkiem, chili i kolendrą to bardzo szybkie i proste danie dla każdego. Krewetki otulone nutą czosnku, papryczki chili oraz kolendry doskonale się komponują. Podane z ryżem lub pieczywem mogą być zarówno obiadem, jak i przekąską. Znikają bardzo szybko, szczególnie, kiedy podamy je miłośnikom owoców morza Jak wiecie, bardzo lubię dania z krewetkami, dlatego też zachęcam Was do odwiedzenia(...)innych smacznych przepisów z ich użyciem. Przepisy z użyciem krewetek: Krewetki w cieście piwno-kokosowym Czosnkowe krewetki z ryżem Risotto z krewetkami i cukinią Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni Potrawka z krewetek Jeżeli nie możesz przekonać się do krewetek, przygotuj je w takiej wersji, gwarantuję, że to danie sprosta Twojemu podniebieniu Przepis na krewetki z czosnkiem, chili
Kuchnia Bazyliiżaroodpornego, ułożyć udka i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stopni, piec przez około 40-50 minut. 4. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. 5. Baskijskie udka podawać z ryżem
Szalona Kuchnia Ewelinycząstki lub w plasterki. Dodajemy do boczniaków, cebuli i przypraw. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem tak, aby pomidory w większości rozgotowały się i utworzyły sos. Odparowujemy nadmiar wody. Ryż(...)gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię oraz papryki kroimy w cieniutkie paski, a następnie podsmażamy na oliwie z dodatkiem soli i świeżo mielonego czarnego pieprzu. Sposób serwowania: z ryżu tworzymy „wianuszek”. Na środek nakładamy curry, a następnie ozdabiamy warzywami. Fajnie smakuje z lekkimi różowymi winami Bon appetit
Kate's KitchenPewnie już wspominałam, że uwielbiam pierogi. Tak, lubię robić i jeść pierogi :) Lubię też eksperymentować z nowymi farszami. Ostatnio zrobiłam właśnie z farszem z zielonej soczewicy
kuchnia doskicząstki lub w plasterki. Dodajemy do boczniaków, cebuli i przypraw. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem tak, aby pomidory w większości rozgotowały się i utworzyły sos. Odparowujemy nadmiar wody. Ryż(...)gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię oraz papryki kroimy w cieniutkie paski, a następnie podsmażamy na oliwie z dodatkiem soli i świeżo mielonego czarnego pieprzu. Sposób serwowania: z ryżu tworzymy „wianuszek”. Na środek nakładamy curry, a następnie ozdabiamy warzywami. Fajnie smakuje z lekkimi różowymi winami Bon appetit! Artykuł Curry z boczniakami pochodzi z serwisu Kate's Kitchen
Kate's Kitchencząstki lub w plasterki. Dodajemy do boczniaków, cebuli i przypraw. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem tak, aby pomidory w większości rozgotowały się i utworzyły sos. Odparowujemy nadmiar wody. Ryż(...)gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię oraz papryki kroimy w cieniutkie paski, a następnie podsmażamy na oliwie z dodatkiem soli i świeżo mielonego czarnego pieprzu. Sposób serwowania: z ryżu tworzymy „wianuszek”. Na środek nakładamy curry, a następnie ozdabiamy warzywami. Fajnie smakuje z lekkimi różowymi winami Bon appetit! Artykuł Curry z boczniakami pochodzi z serwisu Kate's Kitchen
Kate's Kitchensmażenia Surówka: 2 marchewki cukinia 1 łyżka musztardy dijon 1 łyżka majonezu light lub gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz szczypiorek Wykonanie: Kaszę lub ryż ugotować zgodnie z instrukcja na opakowaniu i zostawić do przestygnięcia. Cebulę i pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na patelni na oleju kokosowym. Na osobnej patelni lekko podsmażyć mięso mielone. Połączyć
Healthy food explorercebula 3 łyżki tartej olej do smażenia sól,pieprz,vegeta,itp. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 1 . Mięso wymieszać z boczkiem. 2 . Cebulkę drobno posiekać i przesmażyć na oleju.Dodać do mięsa. .4 .Ryż ugotowany dodać do masy .Posolić popieprzyć i przyprawić ulubionymi przyprawami.Dodać bułkę tartą tyle aby uformować kotlety.Wymieszać i formować kotleciki. 4 .Opanierować i smażyć na rozgrzanym tłuszczu
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkityle ile chcemy, bez konieczności rozmrażania całego kawałka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przedstawię Wam moją prostą propozycję podania. Dowolność dodatków oczywiście tutaj jest dość spora. Ja do kotlecików lubię dodatek ryżu w każdej postaci, a do tego zielone warzywa. Tym razem trafiło na fasolkę. Zdradzę Wam sekret-takie smakołyki jem na diecie :) Także pamiętajcie, że przy odchudzaniu PRAWIE wszystko jest(...)Danie 2 w 1 a do tego niezwykle smaczne. LINK Wartości odżywcze 1 porcji: 352 kcal B 38 g W 6 g T 19 g (z dodatkiem 80 g ryżu i 100 g fasolki) 567 kcal B 45 g W 50 g T 20 g Składniki na 4 porcje: ▸400 g kurczaka/indyka ▸ 200 g sera żółtego ▸ 2 jajka ▸ 4 łyżki
Zdrowie i pysznie na talerzupłatków chili 2 łyżki cukru brązowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki soku z limonki 3 cm świeżego imbiru 3 łyżki ciemnego sosu sojowego sok z ananasa Dodatkowo 200 g ryżu basmati 1 łyżka sezamu kolendra/natka pietruszki Instructions Ananasa odsączamy na sicie. Soku nie wylewamy, będzie nam potrzebny do sosu. Czosnek siekamy, a imbir ścieramy na tarce. Kurczaka kroimy w większą(...)zmniejszamy ogień i gotujemy około 6-7 minut od czasu do czasu mieszając. Sos w tym czasie skarmelizuje się i wyraźnie zgęstnieje, oblepiając kurczaka oraz warzywa. Danie podajemy z ryżem basmati. Przed podaniem posypujemy sezamem oraz świeżą, posiekaną kolendrą lub natką pietruszki. By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl
Wędrówki po kuchninauczyłam się przygotowywać risotto, jestem jego wielką fanką. Jednak teraz, kiedy jestem świeżo po diecie dr Dąbrowskiej , ryż jest dla mnie póki co zbyt ciężkostrawny. Postanowiłam zatem zamienić ryż na kaszę gryczaną i zamiast risotta, przyrządzać kaszotto Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na moją ulubioną wersję kaszotto z dodatkiem pieczarek, pomidorów i kukurydzy. Jest ono proste
Okiem Blondynki by McBlondipapryki żółte przekroić wzdłuż na połowę (papryki były nie za duże i w całości do nadziewania nie pasowały), usunąć pestki, opłukać mielone drobiowe mięso dokładnie wymieszać z ugotowanym, wystudzonym ryżem, koperkiem, jajkiem, kucharkiem, papryką ostrą na kleistą masę na każdą połówkę papryki nałożyć sporą porcję farszu, dobrze przycisnąć farsz i układać w brytfance wysmarowanej olejem rzepakowym lub w innej formie(...)220C, grzanie góra/dół, piec pod przykryciem z 35 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu piec z 10 minut w 170C - pieczona papryka nadziewana mięsem mielonym drobiowym i ryżem jest bardzo smacznym, sycącym daniem i na obiad i na kolację, smakuje również na zimno, papryka żółta jest bardziej delikatna, słodsza.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięjest to warzywo niezwykle wszechstronne. Dynia w połączeniu z ciecierzycą, lekko słodkawą czerwoną cebulą i odpowiednią mieszanką przypraw i mleka kokosowego tworzy fantastyczne lekkie danie, a w towarzystwie ryżu (najlepiej basmati) sycące i lekkostrawne danie. Jak już wielokrotnie wspominałam, moje Miśki nie lubią pikantnych potraw, dlatego ostrą papryczkę podałam w ilościach śladowych, jeżeli Wam to nie przeszkadza to śmiało szalejcie(...)ilością. Składniki na 4 porcje (podane z ryżem): około 500 g dyni (u mnie piżmowa) obrana i pokrojona w kostkę około 400 g ugotowanej ciecierzycy 2 czerwone cebule puszka mleka kokosowego 400 ml (u mnie light) pół łyżeczki papryki ostrej łyżeczka mieszanki garam masala pół łyżeczki curry łyżeczka nasion kolendry łyżeczka suszonego czosnku lub 2 ząbki świeżego pęczek ulubionego zielska
greenscarfdodać łyżeczkę mąki kukurydzianej. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Kurczaka nadziewamy na patyczki od szaszłyków. Grillujemy na patelni grillowej bądź grillu elektrycznym. Podajemy z ryżem i sosem morelowym. * do przygotowania dania użyłam świeżego, 100% soku pomarańczowego z miąższem ** opcjonalnie, jeśli lubicie gęstsze sosy By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl
Wędrówki po kuchnibobem i serem sałatka z kaszą orkiszową ryż z bobem i szpinakiem pasta z bobu z miętą letnia sałatka makaronowa z żółtymi buraka, bobem i kozim serem zielony ryż z bobem i groszkiem cukrowym zielone warzywne curry pasta z bobu Zielony hummus z bobu Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 500 g ugotowanego i obranego z łupin bobu
Kulinarne przygody Gatity