Przepis na : obiad
Kasze to idealna baza do jesiennych potraw, ponieważ sycą na długo, rozgrzewają i są zdrowe. Zawierają duże ilości witamin z grupy B oraz mikro i makroelementów, takich jak żelazo, magnez, wapń czy fosfor. Poza tym dają wielkie pole do popisu i tworzenia wspaniałych prostych jak i wyszukanych dań. Ja ostatnio bardzo polubiłam się z kaszotto, daniem wzorowanym na włoskim risotto. Przepis poniżej to już trzecia wersja kaszotto na blogu, z czego każda jest z innym rodzajem kaszy. Biorąc jednak pod uwagę swoje skro... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Bloga traktuję jak swoistą formę własnego idealnego „przepiśnika”. Braki w zdolnościach kulinarnych postaram się nadrobić szczyptą fantazji i i dużą porcją ryzyka. Możecie się spodziewać świeżego spojrzenia na tradycyjne przepisy jak i ponadczasowych przepisów naszych babć, które nie wymagają już żadnych ulepszeń. Bo z gotowaniem jest jak z życiem… należy dążyć do harmonii….czasami słodząc kilkoma łyżeczkami cukru, a czasami podkręcając smak odrobiną chili. Jedno jest pewne każde danie będzie okraszone dużą ilością „serca”.