czasie dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki oraz podsmażone wcześniej pulpeciki. Gotować jeszcze ok 15 minut, ewentualnie doprawiając zupę do smaku. W osobnym garnku ugotować ryż. Zupę podawać z łyżką ryżu, obficie posypaną koperkiem. Przepis bierze udział w akcji
Smakołyki AsiSkładniki: 200 g ryżu 2 duże jabłka 4 łyżki śmietany 18% 1 jajko 1 łyżka ksylitolu (można dodać więcej lub pominąć) 1 łyżka mielonego cynamonu Przygotowanie: Ugotowany al’ dente ryż mieszamy ze startymi na dużych oczkach jabłkami, śmietaną, jajkiem, cynamonem (ile lubcie) i ksylitolem (do smaku). Przekładamy do jednorazowej keksówki i pieczemy 35 min w temperaturze
R'n'G Kitchenpelati 1 kostka drobiowa - 3 szklanki wody 2 szalotki papryka ostra biały cytrynowy, sól kolendra - świeża 1 ząbek czosnku ok. 150 ml mleczka kokosowego parmezan 2 łyżki oliwy dodatkowo: - ryż basmati - minimozarella w kulkach Przygotowanie: W garnku rozgrzej oliwę - podsmaż posiekany czosnek i cebulę. Dodaj pomidory z puszki i przygotowany bulion - dopraw papryką i dodaj kilka gałązek(...)kolendry - gotuj na małym ogniu ok. 15 min. Do garnka dodaj mleczko kokosowe, dopraw pieprzem i solą - wymieszaj i gotuj 5 min. Gotową zupę zblenduj. Do miseczek wkładamy ugotowany ryż i wlewamy zupkę. Całość posyp kolendrą i dodaj mozarellę ... gotowe
Alutka-Gotujemożna wcześniej zgnieść go w kulkę i rozprostować) i sypiemy warstwę ryżu (ryż można dalej wykorzystać po przestudzeniu). Pieczemy 10 minut w temperaturze 180 stopni, ściągamy papier z ryżem i pieczemy jeszcze ok. 15 minut, aż spód będzie miał ładny rumiany kolor. W tym czasie możemy przygotować dekorację. Z gotowej polewy do ciasta zrobiłam zajączka (szablon wydrukowany z internetu
Ciastkozercyłyżki jogurtu naturalnego kremowego 1 łyżeczka musztardy ostrej sól, pieprz szczypta cukru lub ksylitolu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem Przygotowanie: Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowany przekładam do miski i odstawiam do wystudzenia. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroję w drobną kostkę. Szczypiorek drobno siekam, ogórki kroję(...)mniejsze kawałki. Tuńczyka i groszek odsączam. Przygotowanie sosu: Do majonezu dodaję jogurt, musztardę, doprawiam solą, pieprzem, cukrem i dokładnie mieszam sos jest gotowy. Wszystkie składniki sałatki dodaję do ryżu i dokładnie mieszam. Sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Sałatka ryżowa z tuńczykiem jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Uwaga Babcia Gotujegranulowany Dodatkowo: olej do smażenia bułka tarta do obtoczenia pulpetów Na sos: 500 ml przecieru pomidorowego ( miałam swojski) 1 szklanka bulionu sól, pieprz, bazylia suszona Wykonanie: Piersi zmielić. Dodać ryż i utartą na drobnych oczkach marchewkę. Dodać przyprawy i wymieszać. Formować małe pulpety i obtaczać w bułce tartej. Tak przygotowane pulpety, obsmażyć na oleju. Kiedy pulpety się smażą
Agusiowe smakołykiząbki czosnku 1/2 papryczki chili spora łyżeczka czerwonej pasty curry szczypta mielonej przyprawy curry cząber, lubczyk, zioła prowansalskie, vegeta natur, pieprz, słodka papryka olej do smażenia do podania: ryż, natka, szczypior, posiekana rukola PRZYGOTOWANIE: Mięso myję, osuszam, oczyszczam z błon, kroję w niezbyt dużą kostkę. Umieszczam w misce, polewam niewielką ilością oleju i nacieram dobrze przyprawami (oprócz czerwonej pasty(...)także. Przesmażam na rozgrzanym oleju, gdy cebula zmięknie dodaję mięso. Smażę kilka minut. Po tym czasie wlewam mleczko, dodaję pastę curry, w razie potrzeby doprawiam do smaku. Podaję z ryżem. Smacznego
Zasmakuj Kuchniłyżki majonezu 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, papryka ostra 1 łyżka soku z cytryny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Sałatkę ryżową z papryką Przygotowanie: Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowany przekładam do miski i odstawiam do wystudzenia. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę kroję w cienkie 2-3 centymetrowe paseczki. Wędlinę kroję(...)polewam sokiem z cytryny. Przygotowanie sosu: Do majonezu dodaję jogurt, koncentrat pomidorowy, doprawiam solą, pieprzem, papryką ostrą i dokładnie mieszam – sos jest gotowy. Wszystkie składniki sałatki dodaję do ryżu i dokładnie mieszam. Sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam. Sałatka ryżowa z papryką jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Uwaga Babcia Gotujepamiętaj, że wstawiamy ryby do nagrzanego piekarnika w zależności od grubości czas pieczenia to kilka lub kilkanaście minut by nie były wysuszone. - do pojemnika lub na talerz nakładamy ugotowany ryż, łososia, plaster dyni pieczonej, cebulkę i pozostałe składniki. Do sosu pomidorowego zawsze dodaje 1 ząbek pieczonego czosnku i rozgniatam widelcem, całość polewam oliwą z oliwek i gotowe(...)partnera lub partnerki, bądź następnego dnia również będziesz chciał zrobić lunch boxa z łososiem- upieczona ryba w lodówce może spokojnie przebywać 2-3 dni). W ten sposób oszczędzasz czas, ryżu również możesz ugotować na dwa dni. Potem to tylko wybór składników z lodówki i lunch gotowy
SMYKWKUCHNIkońca. Naprawdę wspaniałe rozpoczęcie posiłku! 👉 Danie rybne - Grenadier/lekkie curry/warzywa/czarny ryż/żel z pomarańczy Bardzo dobrze skomponowana, lekka kompozycja, o iście wiosennym charakterze. Ryba soczysta i delikatna, ryż al dente, żel z pomarańczy cudownie orzeźwiający. A marynowana rzodkiewka własnej roboty to majstersztyk po prostu! Dla fanów morskich smaków pozycja obowiązkowa. 👉 Danie mięsne - Schab/boczek/warzywa/oliwa wędzona Klasyka w nowoczesnym wydaniu
Cooking Monsterwielkości pulpeciki. Do gotującego się wywaru przełożyć pulpeciki i wsypać surowy ryż. Całość gotować około 15 minut na średnim ogniu (aż do zmiany koloru pulpecików i ugotowania się ryżu). Gotową zupę posmakować i ewentualnie mocniej doprawić. Przed podaniem posypać zupę posiekaną natką pietruszki. Przygotowywanie zupy warzywnej
Ugotowaćproste do przygotowania danie jednogarnkowe. Delikatnie pachnące kuminem pulpety świetnie komponują się z pikantniejszym sosem curry. Pulpety z indyka w sosie curry najlepiej smakują z ryżem, gdyż ryż chłonie sos i dobrze łączy wszystkie smaki. Pikantność sosu curry trzeba dostosować do własnych upodobań i proszek curry dodawać stopniowo, gdyż ostrość proszku curry zależy od producenta. Jeśli przesadzimy(...)solą, pozostałym proszkiem curry i ewentualnie chilli. Chili dodać tylko w przypadku, jeśli proszek curry jest mało pikantny. Wszystko zagotować, sos powinien zacząć lekko gęstnieć. Pulpeciki najlepiej podawać z ryżem, posypane posiekanym szczypiorkiem. Zobacz również: curry z indykiem i kurczakiem
Kuchcik gotujewymieszaj serek mascarpone z mlekiem kokosowym w proszku, odżywką białkową i erytrolem. Olej kokosowy rozpuść, odstaw na chwilę. Do masy dodaj rozpuszczony olej kokosowy, dobrze wymieszaj, a następnie dodaj ryż preparowany i ponownie bardzo dokładnie wymieszaj. Z masy formuj niewielki kuleczki, układaj je na talerzu. Gotowe kulki wstaw do zamrażalnika na ok 1h. W tym czasie rozpuść czekoladę razem
365 dni dookoła kuchniDziś Kochani zapraszam Was na pyszną i aromatyczną sałatkę , która królowała na naszym niedzielnym stole. UWAGA ! Sałatka bardzo szybko znika :) Sałatka z kurczakiem i szpinakiem oraz makaronem typu ryż :) Brzmi smakowicie? Zapraszam :) WSZYSTKIE PRZYPRAWY W MOIM PRZEPISIE POCHODZĄ ZE SKLEPU ----- https://www.skworcu.com.pl/ Zaczynamy : SKŁADNIKI DLA OK 8 OSÓB : Mięso : 1 Filet z kurczaka podwójny(...)Łyżki przyprawy do kurczaka SKWORCU 1 Łyżka Czosnku Grys SKWORCU 2 Łyżki oleju rzepakowego 1 Łyżka sosu sojowego ciemnego (opcjonalnie) Sałatka: 50 g makaronu drobnego typu ryż 10 dag sera żółtego w kawałku 3 ogórki konserwowe duże lub 4 mniejsze 3 garście szpinaku świeżego liście 1/2 pora (biała część) 1/2 pęczka kopru świeżego
Gotowanie Patki